Ruotsi Suomea edellä nuorten MM-välierässä – länsinaapuri finaaliin maalein 8-3

Ruotsi oli Suomea parempi MM-välierässä. Kuva: IFF

Suomen naisten U19-ikäluokan salibandymaajoukkue kohtasi lauantaina Puolan MM-kisojen välierissä Ruotsin. Ruotsi kaatoi Suomen luvuin 8-3 ja eteni sunnuntain loppuotteluun.

Avauserä oli Ruotsin näytöstä. Hanna Modigh osui ensin ajassa 1.13 rankkarista. Peliä oli pelattu 6.37, kun Hanna Nordstrand ja Kajsa Alm veivät Ruotsin jo kolmen maalin johtoon. Karmean alun jälkeen Suomi paransi jonkin verran, vaikka Ruotsi oli edelleen edellä.

Veera Kuosmanen kavensi pelin tilanteeksi 3-1 ajassa 13.54. Axina Petterson kuitenkin karkasi vielä maalintekoon erässä Kajsa Johanssonin loistosytötöstä ja erätauolle mentiin Ruotsin 4-1-johdossa. Kaikkiaan Ruotsi oli avauserässä selvästi suomalaisia edellä pallollisesti ja puolustuspelillisesti.

Toinen erä ei tuonut suomalaisille lohtua. Ruotsin Moa Dynefalk ja Kajsa Johansson lisäsivät johtoa alkuminuuteilla. Suomi pääsi kaventamaan ylivoimalla, kun Alma Laitila osui Ruotsin verkkoon. Suomi ehkä paransi hitusen avauserästä, mutta peli eteni Ruotsin sävelten mukaisesti kolmoserään lukemissa 6-2 ruotsalaisten hyväksi.

Kolmas erä oli suomalaisittain selkeästi paras ja joukkue pääsi pelaamaan enemmän pallon kanssa. Ennen viimeistä kymppiä Laitila laukoi pallon Ruotsin verkkoon ja ero oli jälleen kolme maalia.

Varsinkin päätöskympillä Suomi painosti ja ilman maalivahtia loi useita paikkoja. Viime minuuteilla Ruotsi pääsi kuitenkin iskemään kahdesti tyhjiin ja se lopetti Suomen pyristelyt. Ottelun tehopelaaja oli Nordstrand (1+2).

Suomi kohtaa sunnuntain pronssipelissä Sveitsin klo 14. Ruotsi pelaa finaalissa Tshekkiä vastaan klo 17 alkaen.