Naisten ja tyttöjen maajoukkueet tositoimissa viikonloppuna – näin seuraat otteluita

Suomen ja Ruotsin väliset kamppailut pelataan sunnuntaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Ruotsin väliset kamppailut pelataan sunnuntaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen naisten ja U19-tyttöjen maajoukkueet kohtaavat Uppsalan EFT-turnauksessa Ruotsin, Tshekin ja Sveitsin. Lisäksi U17-maajoukkue leireilee viikonloppuna Eerikkilässä.

Suomen EFT-ottelut näkyvät osoitteessa Innebandy.tv, kun taas U17-joukkueen kaksi leiripeliä ovat katsottavissa SalibandyTV -palvelusta. Lähetykset ovat maksuttomia.

Suomen ottelut EFT-turnauksessa
Uppsala, IFU Arena 28.-30.10. (lähetykset Innebandy.tv)

Pe 28.10. klo 12 Suomi – Sveitsi (U19)
Pe 28.10. klo 14.45 Suomi – Sveitsi (naiset)

La 29.10. klo 10.45 Tšekki – Suomi (U19)
La 29.10. klo 19.00 Tšekki – Suomi (naiset)

Su 30.10. klo 13.45 Ruotsi – Suomi (U19)
Su 30.10. klo 16.30 Ruotsi – Suomi (naiset)

– Kolme ensikertalaista, jotka ovat aloittaneet kauden vahvasti. Haluamme nähdä heidät nyt kovemmissa peleissä, mikä aiheutti pientä rotaatiota kokoonpanoon, naisten päävalmentaja Lasse Kurronen avasi uutisessa.

– Sinällään on hyvä tilanne, että joukko, josta pelaajia valitaan, kasvaa jatkuvasti, ja se lisää myös kilpailua. F-liigan pelin taso on miellyttänyt silmää.

Naisten joukkue EFT-turnaukseen täällä.

U19-maajoukkueen päävalmentaja Simo Leppänen kertoi valinnoistaan seuraavasti.

– Tämä on soihdunsiirto EFT nollanelosille, jotka opettavat uuden MM-kisaikäluokan pelaajia maajoukkueen ”tavoille” ja siirtävät rutiineja. Samalla varmaan mukava piristysruiske heille peliuran jatkoon. Pääikäluokkana tämän turnauksen jälkeen on 2005 syntyneet ja näiden osalta valinnoissa painotettiin peliesityksiä kesä- ja elokuun T18-maajoukkuetietapahtumissa.

U19-joukkueen kokoonpano.

U17-leirin ottelut (lähetykset SalibandyTV)

La 29.10. klo 15 Siniset – Valkoiset
Su 30.10. klo 14.30 Siniset – Valkoiset

U17-maajoukkue kokoontuu ensimmäistä kertaa maajoukkueleirille 2006 syntyneiden voimin. Kutsun sai kaikkiaan 30 pelaajaa.

– Pelaajavalinnat tehtiin pitkän aikavälin näytöillä, mutta painoa on annettu onnistumisille kesän leireillä ja syksyn sarjaotteluissa. Alkukauden esityksillä mukaan valittiin esimerkiksi pelaaja, joka ei ole ollut kertakaan maajoukkuetieleirillä, päävalmentajana aloittanut Lasse Korhonen totesi.

– Puolustuksessa löytyy paljon pallollista osaamista ja hyökkääjillä puolestaan huimasti maalintekotaitoa ja rohkeutta. Kolmekymmentä pelaajaa valitsimme siksi, että saamme pelattua leirillä kaksi keskinäistä ottelua harjoittelun lisäksi. Neljällä maalivahdilla saadaan monipuolisuutta treeniosuuksiin. Lisäksi käymme läpi maajoukkueen toimintatapoja ja ryhmäydymme. Joukkuejaot lauantain ja sunnuntain otteluihin tehdään perjantaina.

– Tiivis leiri on luvassa, mutta kun se ajoittuu viikonloppuun, uskon, että saamme kaikki tarvittavat asiat läpikäytyä. Luvassa on myös pelaajakeskustelu kehityskohdista ja samalla haluamme kuulla kuinka opintojen ja pelaamisen yhdistäminen sujuu.

U17-leirille valitut.