Suomelle tappio EFT-turnauksen päätöskamppailussa – Ruotsi karkasi kolmannen erän alussa voittoon

Kolmannen erän vahva alku siivitti voiton Ruotsille. Kuva: perwiklund.se

Suomen naisten salibandymaajoukkue kaatui Uppsalan EFT-turnauksen päätöskamppailussa Ruotsille maalein 8-5.

Avauserässä kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, ja ensimmäisen nelikymppisen jälkeen Ruotsi johti ottelua lukemin 3-2.

Kolmannen erän alussa Ruotsi karkasi jo neljän maalin karkumatkalle, mutta Suomi kavensi johdon nopeasti kahteen Veera Kaupin ylivoimaosuman sekä My Kippilän taidokkaan rankkarin ansiosta. Ruotsi osui ottelun lopussa vielä kahdesti ja Suomi kertaalleen, joten loppulukemiksi sinetöityi 8-5 keltapaitojen hyväksi.

Rankkarimaalin lisäksi yhden syöttöpisteen ansainnut My Kippilä valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi.

Ruotsi – Suomi 8-5 (0-0, 3-2, 5-3)

1. erä: –
2. erä: 21.32 Maja Vistrom (Wilma Johansson) 1-0, 23.22 Moa Gustafsson (Sandra Boric Svard) 2-0, 34.26 Veera Kauppi (My Kippilä) 2-1 yv, 35.04 – 2-2 oma maali, 38.06 Sara Dahlstrom (Johansson) 3-2.
3. erä: 40.56 Amanda Johansson Delgado (Emelie Wibrom) 4-2, 42.46 Ellen Rasmussen (Johansson Delgado) 5-2 yv, 43.05 Wibrom (Klara Molin) 6-2, 44.29 Veera Kauppi (Sara Piispa) 6-3 yv, 45.07 Kippilä 6-4 rl, 53.45 Rasmussen (Boric Svard) 7-4, 55.25 Klara Loneberg (Vistrom) 8-4 tm, 57.21 Piispa (Milla Nordlund) 8-5 im.