Suomen U19-naiset taipuivat myös Ruotsia vastaan – Julia Saariselle kertyi Suomen maalilla 33 torjuntaa

Saarinen piti torjunnoillaan Suomen pelissä mukana. Kuva: perwiklund.se

Suomen U19-naiset jäivät Uppsalan EFT-turnauksessa voitoitta hävittyään viimeisen kamppailun Ruotsia vastaan lukemin 7-4.

Ruotsi siirtyi toisen erän alussa 3-0-johtoon, mutta tapahtumiin nähden ero olisi voinut olla suurempi. Vakuuttavin ottein Suomen maalilla esiintynyt Julia Saarinen venyi kahdessa ensimmäisessä erässä jopa 28 torjuntaan ja piti Suomen pelissä mukana läpi ottelun. Suomi nousi ennen ottelun puolta väliä maalin päähän, mutta toiselle erätauolle siirryttiin Ruotsin 4-2-johdossa.

Kolmannessa erässä Matilda Rytkönen toi Suomen toistamiseen maalin päähän, mutta keltapaidat viimeistelivät tämän jälkeen vielä kolme maalia, joista kaksi viimeistä tyhjiin, ja loppulukemiksi sinetöityi 7-4 kotijoukkueen hyväksi.

Suomen parhaaksi pelaajaksi valittiin maalivahti Saarinen, jolle kertyi kaikkiaan 33 torjuntaa.

Ruotsi – Suomi 7-4 (2-0, 2-2, 3-2)

1. erä: 10.27 Bella Forsling (Wilma Selin) 1-0, 17.06 Moa Dynefalk (Moa Kareshtal) 2-0.
2. erä: 20.19 Selin (Mira Markstrom) 3-0 yv, 24.31 Janina Rinne (Hanna Salminen) 3-1, 27.29 Matilda Rytkönen (Pipsa Eko) 3-2, 34.48 Ebba Torngren (Selin) 4-2.
3. erä: 40.05 Rytkönen 4-3, 54.53 Livia Svartvadet (Isabella Holm) 5-3, 58.16 Svartvadet 6-3 tm, 59.05 Sofia Lahti (Veera Mertanen) 6-4 im, 59.11 Svartvadet (Selin) 7-4 tm.