Suomen U19-naisille toinen tappio Ruotsin EFT-turnauksessa – Tshekki oli vahvempi lukemin 4-3

Mertanen (kesk.) oli mukana kaikissa Suomen maaleissa. Kuva: perwiklund.se

Alkusyksystä MM-kisoissa hopealle yltänyt Tshekki kaatoi Suomen tasaisen kamppailun päätteeksi lukemin 4-3.

Suomi aloitti ottelun terävästi ja siirtyi 2-0-johtoon jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Suomi osui avauserässä vielä kertaalleen, mutta Tshekin onnistuessa maalinteossa kolmesti ensimmäiselle tauolle siirryttiin 3-3-tasatilanteessa.

Maalittoman toisen erän jälkeen Tshekki siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon heti kolmannen erän alkuminuuteilla. Suomi oli hyvistä paikoista huolimatta tehoton myös päätöserässä, joten Linda Fuchsovan osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi. Suomi taipui tuoreelle MM-hopeamitalistille lopulta lukemin 4-3.

Sinipaitojen tehokkain pelaaja oli EräViikinkien Veera Mertanen (1+2), joka oli mukana kaikissa Suomen maaleissa.

Suomen U19-joukkue kohtaa turnauksen viimeisessä kamppailussa Ruotsin huomenna sunnuntaina klo 13.45.

Tshekki – Suomi 4-3 (3-3, 0-0, 1-0)

1. erä: 1.38 Matilda Rytkönen (Veera Mertanen) 0-1, 6.13 Mertanen (Sofia Lahti) 0-2, 9.04 Andrea Breska (Karolina Klubalova) 1-2, 13.58 Iina Ranne (Mertanen) 1-3, 14.20 Breska (Lucie Baldreichova) 2-3, 16.50 Baldreichova (Breska) 3-3.