Toriseva oli Suomen sankari, mutta voittoon asti loistopeli ei riittänyt: ”Noi v***n veivit pitäis kyllä kieltää”

Lassi Toriseva koppaili palloja vakuuttavasti MM-välierässä. Kuva: unihockey-fotos.ch/Claudio Schwarz

Lassi Toriseva koppaili palloja vakuuttavasti MM-välierässä. Kuva: unihockey-fotos.ch/Claudio Schwarz

Suomi kärsi salibandyn Sveitsin MM-kisojen välierissä 4-3-tappion Ruotsia vastaan rankkarikisan jälkeen. Ottelun ehdoton hahmo oli Suomen maalilla loisto-ottelun pelannut Lassi Toriseva.

Hyviä torjuntoja (yhteensä 21 torjuntaa) ottanut piti Suomen pystyssä heikoilla hetkillä ja otti rankkarikisassakin ne kiinni mitkä olivat otettavissa. Parempaa maalivahdin esitystä ei noin kovaan paikkaan oikein edes vaatia.

– No ei oikeastaan. Kova peli ja voi olla taas ylpeä itsestään. Ei se Sveitsi-pelikään huono ollut, että ei ne oikeastaan helppoja maaleja ollut. Mutta kuitenkin se tärkeää, että pystyi oleen joukkueen arvoinen, kuten olen varmaan ennenkin sanonut, kaikkensa antanut Toriseva sanoitti tuntojaan pelin jälkeen.

Alkusarjassa Suomi kompuroi tappion Sveitsiä vastaan ja se johti siihen, että edessä oli välieräpeli Ruotsia vastaan. Ruotsi-välierä oli selkeästi Suomen paras esitys turnauksessa.

– Kyl täytyy nostaa hattua äijille, et turnaus lähti kankeesti liikkeelle, mut hienosti petrattiin. Harmi ettei riittänyt.

Toriseva torjui edellisen kerran alkusarjan Sveitsi-ottelussa ja sen jälkeen Oskari Fälden otti torjuntavastuun kahdessa pelissä. Torisevaa suomittiin paljonkin Sveitsi-tappiosta, mutta mies on eri mieltä kritiikistä.

– Ei sitä nyt oikeastaan tarvinnut psyykata. Noita tulee ja niin kuin sanoin, niin mitä se päättyi 7-5. Jos kaksi maalia olis tullut vähemmän niin se olis ollut tasan. Sitten kun alkaa miettiin minkälaisia maaleja niin saa oikeasti ruveta laskeen mitkä oli oikeasti helppoja ja mitkä ei. Ei se niin katastrofipeli ollut mitä on nostettu.

Rankkarikisassa Suomen menestys ei jäänyt Torisevasta kiinni, sillä mies torjui erinomaisesti. Robin Nilsberthin 2-2-tasoitus viidennessä parissa oli kylmähermoinen suoritus.

Toriseva ei sinällään suominut rankkarikisaa, mutta veivaajille lähti terveisiä.

– No kait se ihan hyvä noinkin on, mut noi v***n veivit pitäis kyllä kieltää. Se on ihan vaan fakta. Mulla ei oo ainakaan mitään tekemistä niissä, Toriseva täräytti.

Suomi pelaa MM-pronssista sunnuntaina klo 13. Vastaan tulee Tshekki tai Sveitsi.