Tykkyläinen onnistui MM-debyytissään pakkina, mutta laiturin rooli voi olla myös vaihtoehto: ”Ei ole ollut mitään puhetta”

Konsta Tykkyläinen (nro 4) debytoi MM-tasolla Slovakiaa vastaan. Kuvassa vieressä toinen raamikas "Classic-right" Eemeli Salin. Kuva: IFF

Konsta Tykkyläinen (nro 4) debytoi MM-tasolla Slovakiaa vastaan. Kuvassa vieressä toinen raamikas ”Classic-right” Eemeli Salin. Kuva: IFF

Suomi aloitti salibandyn MM-kisat oivalla esityksellä ja kaatoi lauantaina Slovakian Winterthurissa maalein 8-1.

Varsinkin Suomen ykköskentän ja kolmoskentän esitykset olivat hyviä. MM-debytanteista Konsta Tykkyläinen onnistui heti. Tykkyläinen syötti yhden maalin näyttävästi ja esiintyi vakuuttavasti sekä varmasti koko pelin ajan kolmoskentän puolustajana.

– Hyvältä maistui ja kansainväliset pelit on mukavia pelata, kun niissä saa vääntää oikein kunnolla.

– Toisaalta tämä ei ollut ensimmäinen kansainvälinen peli itelle, niin siinä mielessä kansainvälinen vauhti ei tullut mitenkään uutena, mutta mukava oli pelata, Tykkyläinen sanoitti puhelimitse pelin jälkeen.

Suomi ei lähtenyt avauspeliin himmailemaan, vaan iski taululle heti avauserässä 5-1-lukemat, eikä antanut siimaa sen jälkeenkään.

– Ilman muuta oli tarkoitus saada heti kova startti peliin ja luulot pois. Slovakiakin on mennyt eteenpäin tässä vuosien varrella, niin heti pelin alusta pitää näyttää kaapin paikka.

Nico Salon johtama Suomen ykköskenttä pelasi komean ottelun, mutta samaa voi sanoa Eetu Sikkisen johtamasta kolmosviisikosta.

– Hyvin kyllä kulki tänään. Aika perusjutuista lähdettiin liikkeelle, eikä mitään ihmeellisiä kuvioita lähdetty suunnitteleen. Peruspelillä saatiin tänään tulostakin aikaiseksi niin ilman muuta hyvä peli meidän kentältä.

Peliä kuvasi se, että Suomi tylsytti Slovakian lähes täysin. Vaikka joukkueiden välillä on tietysti tasoeroa niin silti Slovakia oli melko aseeton lähes koko pelin ajan Suomen hyvän pallollisen pelin ansiosta.

– Saatiin ihan ok pidettyä pois maalipaikoilta, mutta kyllä siellä heillekin joitain maalipaikkoja siunaantui. Ihan kohtuullisesti pystyttiin pitämään ne aisoissa. Slovakia on ilmeisesti nouseva salibandymaa, mutta tänään pystyttiin pitämään heidät hyvin kurissa.

Vaikka pallollinen peli toimi varsinkin kahden kentän osalta niin silmiinpistävän vahvaa oli myös ykkösen ja kolmosen prässipeli. Painotettiinko sitä ennen pelin alkua?

– Ei mitenkään erityisen paljon. Tää oli eka peli ja tästä lähdetään rakentamaan. Paljon puhuttiin tuossa pelin aikanakin miten sitä prässiä kannattaa toteuttaa, mutta ei mitenkään erityisen paljon. Tästä lähdetään vielä parantamaan.

Tykkyläinen kommentoi myös, että prässääminen on kyllä kulkenut mukana viisikkoharjoituksissa, mutta mitään erityistä roolia sille ei ole annettu.

Raamikas Tykkyläinen valittiin MM-joukkueeseen puolustajana. Hän on kuitenkin yksi Suomen neljästä rightin puolen pelaajasta, joista kolme pelaa puolustajana. Tykkyläisen erikoisuutena voi pitää sitä, että hän on pelannut seurajoukkueessaan Classicissa myös hyökkääjänä.

Suomen joukkueessa on siis tällä hetkellä rightin hyökkääjänä vain Eemeli Salin, ja jonkin verran on spekuloitu myös sillä ajatuksella, että Tykkyläinen nähtäisiin turnauksessa vielä hyökkääjän tontilla.

Onko ollut puhetta, että pelaisit vielä hyökkääjänä MM-turnauksessa?

– Ei ole ollut mitään puhetta roolituksesta vielä ainakaan. Se rooli mikä itelle laitetaan, niin se täytetään just niin hyvin kuin osataan, Tykkyläinen linjasi jämäkästi.

Suomen turnaus jatkuu sunnuntaina klo 15 Zurichissa alkavassa ottelussa kisaisäntä Sveitsiä vastaan. Vastuksen pitäisi olla jo selkeästi Slovakiaa kovempi.

– Varmasti tulee tosi paljon kovempi peli. Sveitsi laittaa varmasti ihan kaiken likoon siihen peliin. Meidän pitää olla hypyllä siinäkin pelissä alusta asti ja pelata parempi peli kuin tänään. Ei riitä tämän päivän suoritus. Kova matsi on tulossa huomenna ja Sveitsi on kova jengi.

Lue myös:
Slovakia ei tuottanut vaikeuksia MM-avauksessa – Suomi oli vahvempi lukemin 8-1
Pääkallotodistus: Ykkönen ja kolmonen loistivat Slovakian kaadossa – kakkosviisikko jätti ilmoille kysymysmerkkejä