Divarin runkosarja pelattiin loppuun – tässä ovat karsijat F-liigaan ja Suomisarjaan

M-Team voitti Divarin runkosarjan. Kuva: Juhani Järvenpää

M-Team voitti Divarin runkosarjan. Kuva: Juhani Järvenpää

Ennen miesten Divarin lauantaista päätöskierrosta viimeinen F-liigan karsintaan pääsijä ja vastaavasti putoamiskarsintaan joutuja olivat vielä auki.

Kuudennen sijan eli viimeisen F-liigakarsintapaikan kohtalo ratkesi lopulta selvästi. Porin Karhut hoiti omassa pelissään sarjan viimeiseksi jääneen ja suoraan Suomisarjan pudonneen Steelersin. Tampereen Koovee olisi tarvinnut Karhujen ohittamiseen paitsi Steelersin yllätystä, myös oman ottelunsa voittamista. Koovee kuitenkin hävisi Happee Steamersille, ja näin ollen porilaisten ja tamperelaisten ero pudotuspeliviivalla oli selvä.

Happee Steamersille ottelulla oli iso merkitys, koska se pyrki vielä pois putoajan paikalta. Kolmen pisteen potti ei tässä kuitenkaan auttanut, kun samaan aikaan toinen jyväskyläläisjoukkue O2 hävisi Steamersin kilpakumppanille Kirkkonummi Rangersille. Näin ollen Rangers säilytti pisteen turvin 11. sijansa, ja Happee Steamers joutuu karsimaan Divari-paikastaan Suomisarja-joukkueita vastaan. Putoamiskarsintaan joutuu myös ÅIF.

M-Team voitti Divarin runkosarjan selvähköllä marginaalilla ja pääsee valitsemaan toisena vastustajansa F-liigakarsinnan ensimmäiselle kierrokselle Divarin 3.-6. sijoittuneista joukkueista. Ensimmäisenä valinnan tekee F-liigan 11:s EräViikingit, ja sen jälkeen valintavuoro on F-liigan jumbolla FBC Turulla. Neljäs ottelupari muodostuu LNM:n ja valitsematta jääneen joukkueen välille.

Karsinnassa F-liigapaikkoja on jaossa vain kaksi, joten sellaisen lunastaminen vaatii kahden otteluparin voittamista.

Divarin runkosarjan päätöskierros:

Karhut – Steelers 14 – 4
M-Team – SaiPa 7 – 6
Koovee – Happee Steamers 6 – 10
O2-Jyväskylä – Rangers 4 – 6
Hawks – Tiikerit 4 – 5
LNM – Josba 6 – 1
SalBa – ÅIF 8 – 4

Divarin runkosarjan sijoitukset ja pisteet:

1. M-Team 58
2. LNM 53
3. SalBa 49
4. SaiPa 49
5. Hawks 45
6. Karhut 43

7. Koovee 39
8. O2-Jyväskylä 37
9. Tiikerit 36
10. Josba 36
11. Rangers 32

12. Happee Steamers 31
13. ÅIF 26

14. Steelers 12

Juttua korjattu 11.3. klo 22: Korjattu tieto, että F-liigapaikka vaatii karsinnassa kahden otteluparin voittamista, ei kolmen.