Miten käy Divarin runkosarjan lopussa? Kelpaako piste -kolmikko linjasi lopulliset sijoitukset

Karhuilla pitäisi olla kohtuullisen helppo runkosarjan päätöspeli edessään, mutta löysäilyyn sillä ei ole varaa. Kuva: Juhani Järvenpää

Karhuilla pitäisi olla kohtuullisen helppo runkosarjan päätöspeli edessään, mutta löysäilyyn sillä ei ole varaa. Kuva: Juhani Järvenpää

Divarin runkosarjan päätöskierros pelataan tulevana lauantaina seitsemän pelin voimin.

Sarjaan keskittyneen Kelpaako piste? -podcastin kolmikko arvioi pyynnöstä viimeisen kierroksen sävelet. Vastaajina olivat siis Atte Silvennoinen, Niklas ”Niku” Niemi ja Severi ”Seve” Hopsu. Vastausten perusteella muodostettiin kolme sarjataulukkoa sarjan lopputilanteesta. Aiheesta voi kuunnella lisää tuoreimmassa Kelpaako piste? -jaksossa, joka löytyy artikkelin lopusta.

Hawks-Tiikerit

Atte: 6-3. Haukat haluaa ehjän kenraalin ennen pudotuspelejä panoksetonta Tiikereitä vastaan.

Niku: 7-9. Kaksi käytännössä paineetonta joukkuetta laittaa karnevaalit pystyyn runkosarjan lopun kunniaksi ja Tiikerit kuittaa avauskierroksen selkäsaunan vierasvoitolla.

Seve: Lauantai-iltapäivä Ruotsin discon valoissa. Aluksi kyttäillään ja sitten mennään. Pitkän kaavan kautta 6-5 rl, vaikka molemmat haluaisivat nopeasti kotiin.

Karhut-Steelers

Atte: 9-3. Karhut varmistaa voitolla pudotuspelit. Vaikka hämeenlinnalaiset haluannevat hyvän lopetuksen Divaritaipaleelle, ei vaan riitä Porissa.

Niku: 7-4. Porilla kaikki maailman paineet sinetöidä playoff-paikka ja Steelers pääsee vapautuneesti kiusaamaan ailahtelevaa Karhulaumaa. Tiukka peli kääntyy Karhuille vikassa erässä.

Seve: 8-4. Steelers on mitä on. M-Team-voitto toi uskoa ja tekemisen meininkiä, mutta maalineduspelaaminen ei ole Karhujen maalivahtien vahvuuksia ja sitä kautta Steelers räppää pari ekassa tai kolmannessa erässä.

Koovee-Happee Steamers

Atte: 4-6. Koovee tarvitsee voiton pitääkseen yllä mahdollisuudet pleijareihin, mutta todennäköisyydet voitollakin hyvin alhaiset. Steamersin suurempi kiima otteluun ratkaisee voiton vierailijoille ja siirtää paineet Rangersille.

Niku: 4-8. Koovee tietää, että Karhujen tulisi hävitä sarjajumbolle, jotta paikka pudotuspeleissä aukeaisi. Tämä näkyy askissa ja pakkovoiton edessä oleva höyryjuna nappaa vieraspisteet.

Seve: 10-8. Maalintekokisaksi menee ja Koovee on siinä parempi. Samuli Salomaa 4+2 ja Timi Kotka 4+0.

LNM-Josba

Atte: 7-5. Josba haluaa päättää kauden hyvillä mielin, mutta LNM pesee kasvojaan kotiyleisön edessä ennen pudotuspelikevättä.

Niku: 7-3. Josballa ei panosta, mutta Liminka haluaa varmistaa kotiedun ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Savela ja Äijälä kiukkuisena viime pelin miinussaldoista ratkovat kotiedun Niittareille.

Seve: Josba ei koskaan helppo Limingalle. Panoksettomuus kuitenkin näkyy 8-4 maalein taululla 60 minuutin jälkeen. Tunteetkin varmasti kuumana, kun turhautuminen näkyy joensuulaisissa ja liminkalaiset ovat omia itsejään.

Rangersilla ja Happee Steamersilla piisaa vielä jännitettävää päätöskierroksella. Kuva: Esa Jokinen

M-Team-SaiPa

Atte: 7-5. Ruskeasuon illassa nähdään tylsä, mutta säästelevä ottelu molemmilta, kun haetaan asetelmia kohti kevättä. Kyseessä runkosarjan ottelu, joten M-Teamkin vielä voittaa.

Niku: 9-8 ja. Saipa jahtaa sensaatiomaista kotietua vielä runkosarjan viimeisellä kierroksella. Keskinäiset olleet äärimmäisen tiukkoja viime vuosina, mutta kuten kauden avauspelinkin, Niklas Niemi ratkaisee jatkoajalla voiton Tiimille.

Seve: Kierroksen upset. Tiimin perjantai-illanvietto näkyy ja kuukauden pelaaja Kilpeläisen johdolla Idän ihmeet kaataa Tiimin 5-6-lukemin jatkoajalla. Niklas Niemi mätii pallon alakerrassa ja mr. jatkoaika painaa etuyläseen.

O2-Jyväskylä-Rangers

Atte: 2-4. Rangers siirtää bussinsa Palokan omalle alueelle ja hakee rumat, mutta tärkeät pisteet Jyväskylästä ja siirtyy kesälomille keräämään rahaa.

Niku: 6-3. O2 koettaa väkisin vielä kammeta itseään pudotuspeleihin. Apua ei muualta tullut viime viikonloppuna, eikä tule nytkään. Pisteet jää kuitenkin Jyväskylään ja Rangers lähtee karsimaan.

Seve: Tiukka ja raastava kamppailu. Maalinteko O2:selta onnistuu, mutta lauantaina nähdään kirkkonummelaisten kaivattu päälläseisonta tolppien välissä. Erik Helenius 4-5-maalilla kolme minuuttia ennen loppua ja Rangers säilyy.

SalBa-ÅIF

Atte: 9-4. Ulospuhalluksen ainekset, kun ÅIF odottelee putoamiskarsintoja. SalBa rallattelee laajalla rintamalla keräten onnistumisten iloa.

Niku: 5-6 rl. Kaksi suht panoksetonta joukkuetta, minkä takia kierroksen vaikein ennakoitava peli. ÅIF kairaa rankuilla, Petri Kuitunen ratkaisee veivirankkarilla.

Seve: SalBa on salakalavasti parantanut taas peliä Sokan lähdön jälkeen. Vierasreissu on pitkä ja bussimatkan oluet on sipoolaisten mielessä jo ensivihellyksestä lähtien. Jesse Nurmen jalkavoimaisuus on liikaa ja Savukoskella pitää kiirettä. 8-2.

Sarjataulukot

Atte:
1. M-Team 58
2. LNM 53
3. SalBa 49
4. SaiPa 49
5. Hawks 48
6. Karhut 43

7. Koovee 39
8. O2-Jyväskylä 37
9. Josba 36
10. Tiikerit 33
11. Rangers 32

12. Happee Steamers 31
13. ÅIF 26

14. Steelers 12

Niku:
1. M-Team 57
2. LNM 53
3. SaiPa 50
4. SalBa 47
5. Hawks 45
6. Karhut 43

7. O2-Jyväskylä 40
8. Koovee 39
9. Tiikerit 36
10. Josba 36
11. Happee Steamers 31

12. Rangers 29
13. ÅIF 28

14. Steelers 12

Seve:
1. M-Team 56
2. LNM 53
3. SaiPa 51
4. SalBa 49
5. Hawks 47
6. Karhut 43

7. Koovee 42
8. O2-Jyväskylä 37
9. Josba 36
10. Tiikerit 34
11. Rangers 32

12. Happee Steamers 28
13. ÅIF 26

14. Steelers 12