Konnat nousi Divariin ÅIF:n kustannuksella – Happee Steamers säilytti sarjapaikkansa

Muun muassa salibandylegenda Ville Rynnäs osui Konnien paidassa Divarikarsinnassa. Arkistokuva: Kari Saha/urheilusuomi.com

Muun muassa salibandylegenda Ville Rynnäs osui Konnien paidassa Divarikarsinnassa. Arkistokuva: Kari Saha/urheilusuomi.com

Pääsiäisenä ratkottiin kaksi Divarin kauden 2023-24 sarjapaikkaa Divarikarsinnassa.

Happee Steamers kaatoi Loviisan Torin perjantaina Loviisassa maalein 8-5. Ottelun tehopelaajia olivat Julius Tuominen (0+4) ja Timi Kotka (3+0) jyväskyläläisiltä. Voiton myötä Steamers varmisti paikkansa ensi kauden Divarissa otteluvoitoin 2-0.

ÅIF-Konnat -sarjassa nähtiin kiinnostava käänne. ÅIF voitti viikkoa aiemmin ensimmäisen pelin, mutta lauantaina Konnat venyi komeaan 3-2-kotivoittoon TPS-taustaisen Ville-Martti Laineen jatkoajalla syntyneellä voitto-osumalla.

Sunnuntaina näytti siltä, että ÅIF kestää kotikentällään. Tuomas Savukoski (2+2) vei sipoolaiset 4-2-johtoon kolmoserän alussa, mutta sitten tapahtui kummia. Jonatan Tynkkysen (3+1) kavennettua tilanteeksi 4-3 ajassa 46.57 iski Konnat vielä viidesti seuraavaan 10 minuuttiin ja vierasjoukkue oli hiipinyt pelin loppuminuuteilla jo 8-4-johtoon. ÅIF kavensi vielä yhdellä osumalla, mutta Konnat vei voiton ja sarjavoiton nimiinsä lukemin 2-1.

Suomisarjasta Divariin noussut Konnat ei ole koskaan pelannut salibandyn pääsarjoissa, mutta salibandylegenda Jukka Tervon valmentama ryhmä vilisee entisiä pääsarjapelaajia varsinkin Nurmon Jymystä. ÅIF:n ja Loviisan kaudet eivät suinkaan päättyneet. Joukkueet pelaavat vielä erillisen karsintasarjan, jonka voittaja pelaa ensi kaudella Divarissa.