Miten salibandya tulisi muuttaa? IFF kysyy – vastausaikaa vappuaattoon

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Kansainvälinen salibandyliitto IFF kerää ajatuksia lajin kiinnostavuuden lisäämiseksi.

Taustalla on Future of Floorball -hanke, jonka käynnistämisestä päätti IFF:n yleiskokous marraskuisten miesten MM-kisojen yhteydessä Zürichissä.

IFF kertoo verkkosivujensa uutisessa, että tavoitteena on selvittää salibandy-yhteisön ja sidosryhmien ajatuksia, millaisia muutoksia tarvitaan lajin kansainvälisellä huipputasolla, että se salibandyn kasvamisessa, tunnettavuuden lisäämisessä ja katsojien houkuttelemisessä – vai tarvitaanko niitä.

Kyselyyn voit vastata suomeksi tästä

Englanninkieliseen kyselylomakkeeseen pääsee tästä ja ruotsinkieliseen tästä. IFF:n uutisessa on linkit kyselyihin myös saksaksi, espanjaksi ja tshekiksi. Vastausaika päättyy 30.4.2023 eli vappuaattona.

IFF kertoo analysoivansa vastaukset ja käyvänsä niiden pohjalta keskustelua kokouksessa naisten MM-kisojen yhteydessä joulukuussa Singaporessa.

Mitä IFF sitten haluaa tietää?

Voisi sanoa, että kysymykset ovat monisyisiä ja niitä on laidasta laitaan.

Vastaaja pääsee muun muassa kertomaan, mikä heidän mielestään pitäisi olla salibandyn kokonaisvaltaisen kehittämisen perimmäinen tavoite. Esimerkkeinä kyselyssä mainitaan pelaajamäärän kasvattaminen, mielenkiintoisempi peli (”more interesting game”), näkyvyyden lisääminen tai tietoisuuden kasvattaminen salibandysta.

Lisäksi vastaaja pääsee asettamaan erilaisia asioita mieleiseensä tärkeysjärjestykseen salibandyn kehittämisen kannalta. Listalla ovat muun muassa terveet arvot, joustavat ja nykyaikaiset säännöt, pelaamisen hauskuus, otteluiden katsojaystävällisyys, seurojen kehittäminen sekä se, pitäisikö maailmassa olla Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Sveitsin lisäksi muitakin maajoukkueita, jotka selviytyisivät miesten MM-kisojen välieriin.

Vastaaja pääsee myös arvioimaan asteikolla 1-5 mielipiteensä erilaisista salibandyyn liittyvistä väitteistä liittyen esimerkiksi lajin turvallisuuteen, sääntöihin, peliaikaan, pelaajamääriin, kentän kokoon sekä seuraamisen mukavuuteen paikanpäällä sekä televisiosta.