Syntymäkunta huomioi Lastikan poikkeuksellisesti – yritys voi päästä maajoukkuemiehen rinnalle 3000 eurolla

Uusi liikuntahalli nimetään Ville Lastikan mukaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Uusi liikuntahalli nimetään Ville Lastikan mukaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Ville Lastikalle on tulossa syntymäkuntaansa Lopelle maamerkki, jollaista ainakaan yksikään salibandyn maajoukkuepelaaja ei ole aiemmin saanut.

Valmistumassa olevan Lopen uuden liikuntahallin viralliseksi nimeksi tulee Lastikka, kun maaliskuussa jätetty valtuustoaloite hyväksyttiin maanantaina kunnanhallituksessa.

Aivan yksimielisesti kunnanhallitus ei asiaa niellyt, vaan se vaati äänestyksen. Yksi kunnanhallituksen jäsen esitti ja toinen kannatti, että liikuntahallin nimeämiseksi järjestetään nimikilpailu. Lastikka päätyi hallin nimeksi äänin 9-2.

Kunnanhallitus saattaa valtuustoaloitteeseen annetun vastauksen tiedoksi Lopen kunnanvaltuustolle ja esittää valtuustolle, että aloite todetaan loppuun käsitellyksi.

Lopelta lähtöisin oleva Ville Lastikka on pitänyt syntymäkuntaansa esillä. Hän voitti kasvattajaseuransa Lopen Floorball Teamin kanssa C-poikien Suomen mestaruuden keväällä 2012.

Myöhemmin kotimaan kentillä Hämeenlinnan Steelersiä ja Tampereen Classicia sekä Sveitsissä SV Wiler-Ersigeniä edustanut Lastikka on voittanut kaksi Suomen mestaruutta ja Sveitsin mestaruuden. Maajoukkueessa hän on saavuttanut miesten maailmanmestaruuden vuonna 2018 ja U19-miesten maailmanmestaruuden 2015.

Loppi on hieman alle 8000 asukkaan kunta Kanta-Hämeessä, Riihimäen kupeessa. Paikallisen LFT:n miesten edustusjoukkueen LäySän karsintaotteluiden suuret yleisömäärät olivat esillä tänä keväänä Pääkallossa.

Mainos kylkeen?

Kunnanhallitus päätti myös, että uuden hallin ulkoseinään näkyviin Lastikka-nimen yhteyteen voidaan myydä mainososa erikseen päätettävälle yritykselle erillisellä yhteistyösopimuksella. Hinnaksi tälle kunnanhallitus määritteli vähintään 3 000 euroa vuosittain vähintään viiden vuoden ajaksi kerrallaan.

Jos tällainen nimiyhteistyö toteutuu, sopimuksesta tuleva raha jaetaan vuosittain menestyneiden urheilijoiden palkitsemistilaisuudessa loppilaisille juniorityötä tekeville seuroille erillisten hakemusten mukaan.

Lopen aiemman liikuntahallin nimi Elmola perustuu fiktiiviseen urheilijahahmoon Elmoon, josta kirjoitti aikoinaan paikkakunnalla asunut kirjailija Juhani Peltonen.

Juttua päivitetty 1.5. klo 20.22: Lisätty tieto, että kunnanhallitus äänesti asiasta ja se, että kunnanhallitus saattaa valtuustoaloitteeseen annetun vastauksen tiedoksi valtuustolle ja esittää valtuustolle, että aloite todetaan loppuun käsitellyksi.