Tshekki oli maalivahdin verran Suomen nuoria parempi – Ruotsin uhka väijyy välierän yllä

Suomi oli Tshekkiä monessa asiassa parempi MM-kisojen alkulohkon pelissä, mutta joutui taipumaan. Kuva: IFF

Suomi oli Tshekkiä monessa asiassa parempi MM-kisojen alkulohkon pelissä, mutta joutui taipumaan. Kuva: IFF

Suomi ja Tshekki mittasivat toisiaan miesten U19-ikäluokan MM-kisojen alkusarjan ottelussa Tanskan Fredrishavnissa torstaina. Tshekki voitti pelin 7-5.

Avauserän jälkeen Tshekki johti peliä 3-1 melko lailla pelitapahtumien vastaisesti. Toisessä erässä Suomi nousi tasoihin, ja sinivalkoisilla olisi ollut sauma mennä johtoonkin, mutta Luukas Hyvärisen rankkari pysäytettiin tylysti. Kolmoserässä Suomi oli ensin häviöllä, mutta Amos Jäppisen ja Joona Hokkasen maaleilla se pääsi 5-4-johtoasemaan.

Tshekki iski kuitenkin kaksi seuraavaa osumaa, ja vielä viimeisen tyhjiin. Maalia voi kuvailla oudoksi, sillä videotarkistukselta katsottiin Suomen sitä edeltänyttä tolppakutia pidemmän aikaa. Suomalaisten tehot jakautuivat tasaisesti, ja Pietari Porttikivi oli tehokkain suomalaispelaaja ottelussa (1+1).

Ottelun varsinainen hahmo oli tshekkivahti Adam Draslar joka torjui peräti 30 laukausta, kun Suomen Teppo Liukkoselle kertyi 15 torjuntaa. Draslar oli lopulta merkittävä ero ottelussa, sillä vaikka pelin laatu ei ollut ihan huipputasoa, oli Suomi Tshekkiä edellä ottelussa. Tehottomuus kuitenkin vaivasi sinivalkoista joukkuetta, ja tehokkuus avitti Tshekkiä, sillä se teki seitsemän maalia vain 22 kokonaislaukauksella.

Tulos tarkoittaa sitä, että Suomi on lohkon kakkonen melko varmasti ja kohtaa B-lohkon voittajan lauantain välierissä. Todennäköisin vastus on Ruotsi, joka pelaa tosin Sveitsiä vastaan vielä torstaina tärkeän ottelun. Suomi pelaa perjantaina lohkovaiheen päätöspelinsä Puolaa vastaan klo 14.00.