Karjalainen: Vuosien piina ohi – Josba maksoi velkansa pois

Joensuusta kuului positiivisia uutisia kauden päätteeksi. Arkistokuva: Johanna Pohjoisvirta

Joensuusta kuului positiivisia uutisia kauden päätteeksi. Arkistokuva: Johanna Pohjoisvirta

Karjalainen kertoi viikolla, että perinteikäs Joensuun Josba on päässyt eroon seuraa vuosikausia piinanneesta velkataakasta.

Varsinkin verovelat piinasivat seuraa pitkään.

– Josballa ei ole enää velkaa myöskään ulosottovirastolle tai maksamattomia laskuja kaupungin liikuntatoimelle tai Salibandyliitolle. Meillä on enää muutama yksityinen lähipiirin maksu hoidettavana kesän aikana, mikä jälkeen seura on totaalisesti kuivilla, Sveitsissä valmentava seuran puheenjohtaja Antti Ruokonen avasi lehdelle.

Jutun mukaan Josba on kerännyt Mika Muukkosen johdolla hyvän sponsoriverkoston. Apua on tullut myös yleisön kiinnostuksesta, sillä Josban 340 katsojan keskiarvo oli Divarin runkosarjan paras. Sillä oli sarjan paras yleisökeskiarvo myös edellisellä kaudella. Kaikkinensa katsojia on ollut aiempaan nähden tuhansia enemmän, ja se on näkynyt oheismyynnin kasvuna.

Yksi mielenkintoinen seikka on se, että pelaajat maksoivat kahdeksan kuukauden ajan 50 euron kuukausimaksua (400e). Kun pelaajia on ollut 22-25 on sillä rahalla katettu hyvinkin paljon juoksevia kuluja. Divariin kyseinen summa ei ole edes kovin iso. Päälle on tehty vielä talkoita. Ensi kaudella pelaajien ei tarvitse maksaa kausimaksua.

Karjalaisen mukaan Josban tulevaisuus oli vaakalaudalla pari vuotta sittten, kun Ruokonen suuntasi Sveitsiin. Vahvistunut taustaryhmä on kuitenkin onnistunut ja seuran juniorituotan on tuottanut hyviä pelaajia. Ruokonen jatkaa valmennusuraansa vielä ainakin ensi kauden ajan Sveitsissä.