Draftille hyväksyntä foorumilla – ”Kaksi varauskierrosta parempi kuin kolme”

F-draft sai hyväksynnä foorumilla. Kuva: Anssi Koskinen

F-draft sai hyväksynnä foorumilla. Kuva: Anssi Koskinen

Viime viikolla Viikon kysymyksenä kysyttiin, että ”Pidätkö F-liigan draftia hyvänä uudistuksena?”.

Draft pidettiin ensimmäisen kerran 17.5. ja siinä F-liigan miesten sarjan joukkueet ”varasivat” kolme ulkomaalaispelaajaa, jotka olivat iältään 18-22-vuotiaita. Keskustelufoorumilla draft oli vakuuttanut, sillä 58,7% piti uudistusta hyvänä ja 41,3% ei.

Muutamia kommenttejakin irtosi draftiin liittyen, ja tässä niistä pari.

”Rolle” piti uudistusta hyvänä.

Urheilu on tarinoita, tai urheilun kiinnostavuus on paljon tarinoissa.
F-liiga draft oli laadultaan aivan hyvä ja kannatettava, se todennäköisesti lisäsi lajin kiinnostavuutta jonkun verran (myös esimerkiksi HS urheilusivut noteerasivat).

Lisäksi toki niin että draftissa/ valintatilaisuudessa oli monia erittäin laadukkaita pelaajia.

”Jukkisb” piti draftista, mutta näki siinä vielä viilattavaa:

Draft-konsepti ihan hyvä. Kaksi varauskierrosta parempi kuin kolme, sillä pelaajamassa maailmanlaajuisesti on säbässä varsin ohutta. Kolmas kierros voisi olla vapaaehtoinen, jos haluaa käyttää sen. Top4 ulkopuolinen varauspakko kuitenkin pois.

Suomalaispelaajiakin voisi ehkä tuoda mukaan, mutta tarkoilla säännöillä, esim muiden liigaorganisaatioiden alaisista joukkueista tai farmijoukkueista ei saisi varata, mutta muuten kyllä.

”Tietäjä kaukaa idästä.” kiinnitti huomiota siihen, että tapahtuma ei vastannut perinteistä käsitystä draftisa, jonka moni muukin on huomioinut tapahtuman osalta:

Kun ko tapahtumasta käytettiin termiä ”draft” niin sitten odotukset olivat kuten tämä olisi ollut ”oikea” draft-tilaisuus ja sitäkautta tämä aiheutti (oikeutetusti) ennakkoon naureskelua niin lajin sisältä kuin eritoten ulkopuolelta.

Sen sijaan jos ko tapahtumaan olisi käytetty jotain toista termiä, niin tämähän olisi ollut erinomainen konsepti sillä varsinainen tapahtumahan oli suht tyylikäs ja hyvin toteutettu ja laji sai kivasti näkyvyyttä.

Mutta tosiaan harmi, että päätettiin käyttää termiä ”draft” tähän kokonaisuuteen sillä laji olisi voinut kehittää kokonaan oman juttunsa.