Harvinainen tappio – Suomen U23-maajoukkue taipui Tshekin U23-maajoukkueelle

Juuso Ahola osui kahdesti Tshekin U23-joukkueen verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Suomen miesten U23-salibandymaajoukkue kärsi torstaina harvinaisen tappion Saksan Nations Cupissa. Tshekin U23 oli etevämpi maalein 5-4.

Suomalaisittain peli alkoi lupaavasti, sillä Juuso Ahola (2) ja Otto Kilpi veivät Suomen kolmen maalin johtoon jo 10 minuutin kohdalla. Avauserässä Indians-hyökkääjä Petr Majer (2+1) maalasi kahdesti, ja Tshekki hiipi maalin päähän.

Toisessa erässä Suomi kävi 4-3-johdossa Niko Laitin maalilla, mutta Bohumil Piskacekin (EräViikingit) ja Lukas Fukalan maalit toivat Tshekin joukkueelle voiton. Suomen U23-maajoukkueelle tappio oli harvinaisuus, sillä se oli vasta sen historian toinen häviö. Suomen seuraava peli on perjantai-iltana Saksan A-maajoukkuetta vastaan.

Suomi U23–Tšekki U23 4-5 (3-2, 1-3, 0-0)

1. erä: 0.13 Juuso Ahola (Tatu Havula) 1-0, 5.10 Ahola (Niko Einiö) 2-0, 10.17 Otto Kilpi (Havula) 3-0, 10.43 Petr Majer 3-1, 19.33 Majer (Matyas Bachmaier) 3-2.
2. erä: 20.35 Oma maali 3-3, 20.46 Niko Laiti (Olli Jokela) 4-3, 26.00 Bohumil Piskacek (Majer) 4-4, 33.44 Lukas Fukala (Adam Palcinsky) 4-5.
3. erä: Maaliton.