Iiskolalle kahden ottelun pelikielto – ”Olkapää osuu kontaktissa Savelaa päähän”

Kuva: F-liiga

Kuva: F-liiga

Salibandyliiton kurinpitodelegaatio on määrännyt Oilersin Heikki Iiskolan kahden ottelun pelikieltoon kontaktistaan OLS:n Iiro Savelaan.

Tapaus sattui F-liigan ottelussa lauantaina:

Tilanteessa Oilersin Heikki Iiskola kuljettaa palloa laitaa pitkin hyökkäyssuuntaan ja OLS:n Iiro Savela juoksee Iiskolan rinnalle antamaan painetta. Pallo irtoaa Iiskolan lavasta päätyyn ja molemmat pelaajat jatkavat tavoittelemaan syntynyttä irtopalloa.

Hieman ennen kuin Iiskola pääsee palloon, hän ottaa askeleen kohti Savelaa ja tekee taklaavan liikkeen Savelaa kohti. Savela kurottaa kohti palloa ja on tilanteessa hieman tavallista matalammassa peliasennossa. Iiskolan olkapää osuu kontaktissa Savelaa päähän. Savela kaatuu kentän pintaan ja peli vihelletään poikki.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Iiskola ei tilanteessa pelaa ensisijaisesti palloa, vaan hän pyrkii ensin kontaktin avulla tekemään itselleen tilaa, jotta pääsisi paremmin palloon käsiksi. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Iiskolan taklaava liike suuntautuu alhaalta ylöspäin ja Iiskola vielä tehostaa kontaktin kovuutta ottamalla askeleen Savelaa kohden juuri ennen kontaktia. Kurinpitodelegaatio katsoo, että tällainen taklaava liike on erittäin vaarallinen sen osuessa kanssapelaajaa päähän. Iiskolan olisi kurinpitodelegaation tulkinnan mukaan pitänyt huomioida Savelan tavallista matalampi peliasento ja pelata tilanne kanssapelaajan turvallisuus paremmin huomioiden.

Kurinpitodelegaatio pohjaa päätöksensä voimassa oleviin fyysisen pelin linjauksiin ja katsoo, että Iiskola syyllistyy tilanteessa pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määriteltyyn vaaralliseen ja väkivaltaiseen pelaamiseen, josta voidaan määrätä rangaistus.

Kurinpitodelegaatio määrää Iiskolalle tilanteesta kahden ottelun pelikiellon.

Päätös kokonaan