Kurronen Turusen mystisestä tilanteesta: ”Oli ihan huilaamassa tänään”

Miisa Turusen puuttuminen Suomen kokoonpanosta Puolaa vastaan nostatti paljon kysymyksiä ilmaan. Kuva: Henri Keränen/IFF

Suomen naisten salibandymaajokkueen ei tarvinnut pahemmin venyä MM-puolivälierissä, kun Puola kaatui luvuin 11-2.

Suomi johti peliä avauserän jälkeen 7-2, joten ratkaisu nähtiin jo varhain. Päävalmentaja Lasse Kurrosen piti tätä oikein sopivana pelin kuvana.

– Joo, tämä meni ihan suunnitelman mukaan. Oli ajatus, että jos päästään johtoon, niin voisi hyvällä pallollisella pelillä säästellä energiaa. Meni ihan suunnitellusti.

Oli miten oli, torstain peliä varjosti yksi selkeä puheenaihe. Se oli ykköskentän 18-vuotiaan Miisa Turusen puuttuminen kokoonpanosta. Kurronen sanoi Ylelle pelin jälkeen, että Turunen huilasi hotellilla polkien kuntopyörää. Onko nyt siis kyse loukkaantumisesta vai sairastumisesta?

– Ei kummastakaan. Oli ihan huilaamassa tänään. Teki vähän kevyemmän treenin tänään, kun viikonloppuna pelataan taas.

Onko kyse siitä, että hän ei ole aiemmin pelannut näin kovia pelejä näin paljon vai mistä?

– Sitä voidaan sitten arvailla. En lähde sillä tavoin kommentoimaan. Vähän oli hotellilla tänään harjoittelemassa ja muut oli pelaamassa.

Ihan aikuisten oikeasti ja rehellisesti on siis niin, että hän ei ollut kipeä eikä loukkaantunut?

– Ei ole. Tänään oli huilaamassa, että viikonloppuna on sitten parhaassa mahdollisessa vireessä, Kurronen vakuuttaa puhelimitse.

Kurrosesta ei sen enempää asiasta irronnut, joten on syytä olettaa, että Turunen on kaukalossa viikonloppuna. Suomi pelaa välierän lauantaina klo 11 Suomen aikaa. Vastaan tulee joko Tshekki tai Tanska. Ensimmäinen on tietysti huomattavasti todennäköisempi vastus.

– Ei nyt vielä hirveästi mitään ajatuksia. Katsotaan nyt ensin kuka tulee vastaan. Ehkä se Tshekki on ennakkoon suosikki tuossa puolivälierässä. Tietysti ollaan kaikkiin päävastustajiin valmistauduttu ja päivitetty tietoja turnauksen edetessä.

– Huomenna käydään pikkuisen ottamassa tuntumaa tuohon viikonlopun peliareenaan, kun tässä halli vaihtuu välissä. Varmasti katsotaan se peli, mistä vastustaja tulee. Katsotaan sitten mitä joukkueelle viedään siitä pelistä, että lauantaina ollaan valmiita, Kurronen avaa suunnitelmia viikonlopun osalta.

Lue myös:
Pääkallotodistus: Puola-pelin selkeimmät onnistujat löytyivät kolmosviisikosta