Pääkallotodistus: Heikompikin esitys riitti – kolmoskentälle synninpäästö

Sofia Leino oli Suomen onnistujia Norjaa vastaan. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Suomi jatkoi Singaporen salibandyn MM-kisoissa voitokkaasti kaatamalla Norjan alkusarjan päätöspelissä maalein 6-3. KalloCastin toimitus arvioi Suomen joukkueen suoritukset MM-turnauksessa.

Ottelun yleisessä eetoksessa näkyi sen panoksettomuus. Toki Suomi varmisti voitolla myös lohkon ykkössijan, mutta Norjan ei sinänsä kuulukaan olla Suomelle kantona kaskessa. Toisaalta Suomi säästeli ja teki tarvittavan. Se on tässä vaiheessa turnausta yleisesti ottaen tärkein arvo.

Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että Suomen ykkösviisikko ei ollut läheskään omalla tasollaan. Samaa voi sanoa kakkosviisikosta, jolla on ollut paljon ongelmia kahdessa viimeisessä ottelussa. Parannettavaa jäi myös Suomen valmennukselle. Tulos oli toki riittävä, mutta Suomesta näki jotenkin alusta asti, että joukkue on nihkeällä otteella pelissä. Muutokset eivät tuoneet juuri lisäryhtiä.

Valopilkkuna voidaan nostaa Suomen kolmoskenttää, joka voitti oman pelinsä 2-0. Kolmonen oli selkeästi pirtein viisikko ja sai myös hyökkäyspään onnistumisia. Jos ottelusta viiden kallon pelaaja pitää nostaa, niin se oli peräti 42 torjuntaa kerännyt norjalaisvahti Maiken Ellis.

Todistuksesta vastasivat Salibandypodcast KalloCastin Joel Siltanen ja Toni Lötjönen. Voit kuunnella KalloCastia joko Patreonista tai Spotifysta. Joka toinen viikko julkaistaan Ylijohtavan aitio -keskusteluohjelmaa samalla tilillä. Tilaa molemmat ohjelmat kuunteluun viiden euron kuukausihinnalla Patreonista, niin et jää paitsi salibandymaailman olennaisimmista puheenaiheista.

Kallotodistus

Maalissa: Noora Vuorela 3

Kenttäpelaajat:
Miisa Turunen 2 (ei pelannut koko peliä)
Veera Kauppi 2
Oona Kauppi 2
My Kippilä 3 (pelasi vain erän)
Daniela Westerlund 2

Sara Piispa 2
Jenna Saario 2
Laura Rantanen 2
Emilia Pietilä 3
Laura Manninen 2

Johanna Homi 4
Meri-Helmi Höynälä 4
Sofia Leino 4
Mia Vallenius 3
Ulla Valtola 3

Krista Nieminen (mv) (ei pelannut)
Alma Laitila 3 (ei pelannut koko peliä)
Hanna Niemelä 3 (ei pelannut koko peliä)

Valmennus: 2

Arvosanat:

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus