Pääkallotodistus: Huippulaadukkaat 40 minuuttia, mutta kolmannen erän jäätyminen rokotti arvosanoja

Kolmoskenttä nosti tasoa Latvia-pelistä. Kuva: IFF

Suomen naisten salibandymaajoukkue jatkoi voitokkaasti Singaporen MM-kisoissa kaatamalla Sveitsin luvuin 9-5. KalloCastin toimitus arvioi Suomen joukkueen suoritukset MM-turnauksessa.

Sveitsi-pelissä arvioiden tekeminen on jokseenkin haastavaa, sillä Suomi pelasi kaksi erää niin hyvin, että vastaavaa ei ole montaa kertaa nähty koko maajoukkuehistoriassa. Kolmoserässä Sveitsi pelasi ilman maalivahtia 6v5-peliä, ja se sekoitti Suomen pakan melko lailla totaalisesti myös tasavoimin.

Yksi kolmesta erästä oli siis joka tapauksessa selkeästi normaalia heikompaa peliä. Toisaalta voitto oli varmistunut jo kahdessa erässä, ja kahden erän perusteella suomalaisten todistuksissa komeilisi useampi vitonen tästä ottelusta.

Jos viisikkotasolla mennään, oli Suomen parasta antia tälläkin kertaa Kauppien kentällinen, joka pelasi nyt kakkosviisikkona. Jos rankkarimaali lasketaan, iski se viisi maalia ottelussa. Silläkin oli kuitenkin vaikeuksia kolmannessa erässä. Kentällisestä voidaan nostaa My Kippilä, joka maalasi pakin paikalta kahdesti, ja näytti vahvuuksiaan avauspelissä. Kippilä on ollut lähes pelaamatta koko vuoden.

Kolmoskenttä esiintyi hyvin, ja maalasi kaikkiaan kolmesti. Siitä sopii kiittää varsinkin puolustuspään Ulla Valtolaa ja Mia Valleniusta, jotka tekivät hyviä riistoja, ja käänsivät peliä nopeasti oikeilla hetkillä.

Suomen niin sanotussa ykköskentässä Milla Nordlund pelasi eri hyvän pelin ennen kuin joutui jättämään kaukalon. Muuten ykkösviisikon pelaajille jäi eniten parantamisen varaa.

Maalivahti Krista Nieminen pelasi kaksi erää oikein hyvin, ja otti paljon hyviä torjuntoja. Aivan maailmanluokan suoritukseksi ottelu ei kuitenkaan kohonnut.

Suomen valmennus ansaitsee täydet pisteet joukkueen valmistamisesta, ja valmiudesta 5v5-pelissä. Suomi oli sillä saralla ylivoimaisen hyvä kaksi erää. Sveitsin vahvuudet Suomi tylsytetti täysin, ja siitä sulka valmennuksen hattuun.

Neloseksi arvosana tippuu Suomen tehottoman ylivoiman takia, ja toiseksi tietysti 5v6-pelaamisen osalta. Vaikka voitto oli näpeissä, hajosi pakka liian paljon kolmoserän erikoistilannepelaamisen osalta.

Todistuksesta vastasivat Salibandypodcast KalloCastin Joel Siltanen ja Toni Lötjönen. Voit kuunnella KalloCastia joko Patreonista tai Spotifysta. Joka toinen viikko julkaistaan Ylijohtavan aitio -keskusteluohjelmaa samalla tilillä. Tilaa molemmat ohjelmat kuunteluun viiden euron kuukausihinnalla Patreonista, niin et jää paitsi salibandymaailman olennaisimmista puheenaiheista.

Kallotodistus

Maalissa: Krista Nieminen 4

Kenttäpelaajat:
Sara Piispa 3
Jenna Saario 2
Milla Nordlund 4 (ei pelannut koko peliä)
Emilia Pietilä 3
Laura Manninen 2

Miisa Turunen 3
Veera Kauppi 4
Oona Kauppi 4
My Kippilä 4 (ei pelannut koko peliä)
Daniela Westerlund 4

Johanna Homi 3
Meri-Helmi Höynälä 3
Hanna Niemelä 3
Mia Vallenius 4
Ulla Valtola 4

Laura Rantanen 2 (ei pelannut koko peliä)
Sofia Leino 2 (ei pelannut koko peliä)
Noora Vuorela (ei pelannut)

Valmennus: 4

Arvosanat:

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus