Viikon kysymys: Kenestä naisten maajoukkueen seuraava päävalmentaja?

Aki Vilanderia pidetään vahvana ehdokkaana maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Viikon kysymyksessä arvuutellaan naisten maajoukkueen tulevaa päävalmentajaa.

Naisten MM-kisojen jälkeen on puhuttanut tuleva päävalmentaja. Lasse Kurronen oli päävalmentajana vuoden 2016 alusta aina tämän vuoden loppuun asti.

Ehdokkeja on tarjottu lopulta julkisesti melko vähän, mutta uusi päävalmentaja tullaan nimittämään vuoden 2024 alussa. Tässä vaiheessa voidaankin spekuloida, että mitä nimiä on ylipäänsä tarjolla.

Vahvaksi ehdokkaaksi on arvioitu tiimiin kuuluvaa Aki Vilanderia, mutta Vilanderilla on vielä vuoteen 2025 asti sopimus TPS:n kanssa, ja se ainakin normaalien käytäntöjen mukaan estäisi maajoukkueen päävalmentajan pestin ellei sopimusta osteta ulos ja käytäntöjä muuteta.

Maajoukkueen tiimiin kuulunut Jukka Ruotsalainen on tietysti yksi vaihtoehto. Ruotsalainen toimii myös seurajoukkuevalmentajana sveitsiläisessä Thurgaussa, joten sekään ei ole selkeä vaihtoehto.

Esille on noussut myös Jukka Kouvalaisen nimi. Kouvalainen ei ole ollut seurajoukkuevalmennuksessa ollenkaan tällä kaudella, ja kokemusta löytyy myös maajoukkuevalmennuksesta noin kymmenen vuoden takaa. Kouvalainen teki aiemmin pitkän päivätyön PSS:n pääkäskijänä.

Yksi kiinnostava nimi on Jarmo Härmä, jolla ei ainakaan tiettävästi ole valmennuskokemusta pääsarjatasolta naisten puolelta. Härmä toimi pitkään miesten liigan Nokian KrP:ssa ja on viime vuosina ollut miesten U19-maajoukkueen päävalmentaja ja on tällä hetkellä U23-maajoukkueen päävalmentaja. Härmän mahdollista valintaa tukisi myös se, että hän on Eerikkilän palkkalistoilla, ja sitä kautta voisi sopia hyvinkin Salibandyliiton pirtaan.

Lisämausteena voidaan nostaa se, että uusi huippu-urheilujohtaja Petri Kettunen ei ole vielä aloittanut virassaan. Kettunen aloittaa vuoden 2024 alussa, ja tulee tiettävästi olemaan mukana vielä päävalmentajan rekrytointiprosessissa.

Entä sitten joku muu valinta? Pääkallo ei osaa sanoa kuka se olisi, mutta ehkäpä lukijoilla on tähän omanlaisiaan valintoja. Maajoukkueen päävalmentaja ei ole tällä hetkellä täyspäiväisessä työvirassa, ja se lienee hyvä ottaa huomioon. Jos tulee uusia nimiä mieleen, niin niitä voi perustella alle.

Viikon kysymys: Kenestä naisten maajoukkueen seuraava päävalmentaja?