Lisää suomalaisia Uumajaan – Mittentag siirtyy Ruotsin huippujoukkueeseen

Sofia Mittentag edusti EräViikinkejä ennen Ruotsin kausiaan. Arkistokuva: Jarmo Koskela

Suomalaishyökkääjä Sofia Mittentag, 22, siirtyy ruotsalaisen Team Thorenguppenin paitaan ensi kaudeksi.

Mittentag teki menneellä kaudella läpimurron Ruotsissa. Vasen laituri iski 34 liigapeliin tehot 35+13 ja oli Rönnbyn kantavia voimia. Ensimmäisellä Ruotsin kaudella pelejä kertyi 31 (15+6).

Mittentag on nuoresta iästään huolimatta pelannut jo neljä kautta Suomen liigaa Pelicansissa ja EräViikingeissä. Kotoisessa liigassa pelejä on tilillä 85 (81+37). Laituri on pelannut urallaan kuusi aikuisten maaottelua (5+4), mutta hän ei ole vielä murtautunut MM-tasolle asti.

Uusi seura Thorengruppen on lajin todellinen mahtiseura naissalibandyssa. Veera Kaupin, Oona Kaupin ja My Kippilä edustama joukkue voitti menneellä kaudella Champions Cupin, Ruotsin cupin sekä Ruotsin mestaruuden.