Yle: Laura Mannisen maajoukkueura saattoi päättyä sunnuntaina – ”Oletettavasti tämä oli viimeinen otteluni”

Urallaan 111 maaottelua pelannut Laura Manninen oli vuoden 2023 MM-joukkueen kokenein, ja yksi kaikkien aikojen kokeneimmista naisten salibandymaajoukkueen pelaajista. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Salibandyn MM-kisat päättyivät sunnuntaina, ja samalla ainakin muutaman suomalaispelaajan maajoukkueuran viimeiseksi peliksi jäi 4-6-tappio Ruotsia vastaan.

Yksi heistä on mahdollisesti Suomen kokenein maajoukkuepelaaja Laura Manninen, 30. Manniselle MM-kisat olivat jo uran viidennet ja uralla on kertynyt jo 111 maaottelua. Ensi kerran hän oli mukana MM-kisoissa Ostravassa 2013.

Urallaan pitkään Ruotsissa pelannut ja nykyään PSS:aa edustava puolustaja on saavuttanut MM-tasolla neljä hopeaa ja yhden pronssin.

– Olen niin monta kertaa ollut tässä tilanteessa ja ajatellut, että en lopeta koska haluan vielä voittaa. Nyt luulen, että se valitettavasti oli tässä. Katsotaan, mutta oletettavasti tämä oli viimeinen otteluni, Manninen kommentoi Ylelle finaalin jälkeen.

Aiemmin Classicin Johanna Homi, 28, paljasti Ylelle, että kisat ovat uran viimeiset. Maajoukkueuran päättämisen taustalla on lääkäriksi valmistuminen. Homi ehti edustaa Suomea kolmissa viime kisoissa, joten mitalisaldoksi tuli kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

Myös maalivahti Noora Vuorela ilmoitti tiistaina sosiaalisessa mediassa, että maajoukkueura päättyi sunnuntaina. Vuorela edusti Suomea vuoden 2017 ja vuoden 2023 MM-kisoissa.

Finaaliin uransa lopettaneen Krista Niemisen, 36, mietteitä voi lukea täältä.