Miisa Turunen jatkaa Lappeenrannassa – ”Kausi on sujunut henkilökohtaisesti ihan hyvin”

Miisa Turunen nähtiin myös aikuisten MM-kaukalossa tällä kaudella. Kuva: Henri Keränen

SaiPa:n supertalentti Miisa Turunen, 18, jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella.

Turunen kertoi SaiPan tiedotteessa, että yhtenä merkittävänä syynä voi pitää sitä, että koulu on edelleen kesken. SaiPalta ei odotettu suuria kauden alla, mutta joukkue on kuudentena sarjataulukossa. Turunen on ollut A-tason debyyttikaudellaan ja johtaa naisten liigan pistepörssiä tehoin 21+31 peräti 17 pisteen erolla seuraavaan.

– Kausi on sujunut henkilökohtaisesti ihan hyvin. On ollut kiva päästä pelaamaan kovempia pelejä ja uudenlaisia vastustajia vastaan ja sitä myöten huomata että tälläkin tasolla pärjää, Turunen sanoitti tiedotteessa vaatimattomasti.

Hyvien otteiden myötä Turunen pääsi Suomen MM-joukkueeseen, joka saavutti hopeaa Singaporen MM-kisoissa.

– ⁠Matka oli opettavainen. Hyppäys naisten mukaan tuli aika yllättäen ja paljon kerkesi asioita tapahtua lyhyen ajan sisään. Siinä ajassa kuitenki kerkesi oppia paljon monesta eri osa-alueesta ja kokea vielä korkeampitasoisempaa salibandya. Sain pelata yhdessä maailman huippujen kanssa, mistä olin pienestä asti haaveillut. Oppina näki missä maailman paras taso salibandyssa menee, ja sitä kohti sitten tavoittelemaan. Aina tietysti fysiikkapuolella voisi olla parempi ja monipuolisempi, Turunen arvioi.

SaiPalla on tällä kaudella yhteistyötä Pelicansin kanssa, ja sen vuoksi Turunen kävi viime viikonloppuna pelaamassa T21 SM-sarjaa. Tehohyökkääjän saldo oli 4+4. Turunen nähtäneen keväällä U19-naisten MM-kisoissa Lahdessa.

*Huom. SaiPa tiedotti sopimuksesta jo 12.1.