Toinen tasainen finaali Lahdessa – TPS:lle Suomen Cupin voitto

TPS oli Classicia maalin verran parempi. Kuva: Henri Keränen

Classic ja TPS kohtasivat sunnuntaina naisten Suomen Cupin finaalissa Lahdessa. TPS vei tasaisesta väännöstä 3-2-voiton ja juhlii toista perättäistä Suomen Cupin voittoaan.

Classic tuli finaaliin hyvällä pallollisella otteella. Tamperelaisille siunaantui hyvä paikka iskeä avausmaali ylivoimalla, mutta siinä se ei vielä onnistunut. Sen sijaan joukkueen prässi puri ja pallo ajautui Veera Vileniukselle takatolpille, joka osui kaksi sekuntia ylivoiman jälkeen.

Classicin johto kesti kuitenkin vain pari minuuttia, kun Laura Rantanen laukoi vastaiskusta pallon takakulmaan. Maalipaikat olivat kortilla ja erä päättyi 1-1. Molemmat joukkueet puolustivat hyvin avauserässä ja tilaa oli vähän molemmissa päädyissä.

Toisessa erässä peli oli edelleen tarkkaa molemmissa päissä. TPS vastasi erän ainoasta maalista. Veera Kuosmanen toi pallon hyvin Classic-alueelle ja pelasi vetopaikan Seraina Fitzille, jonka veto viuhui alakulmaan.

Classicilla oli saumansa eritoten ylivoimalla ja rangaistuslaukauksesta. Noora Vuorela kuitenkin nollasi Elli Kylmäluoman yrityksen. Päätöserään mentiin turkulaisten 2-1-johdossa.

Kolmannessa erässä maalipaikat olivat edelleen kortilla. TPS ei onnistunut ylivoimalla, mutta viimeisen vitosen alussa Olivia Pietilä karkasi läpiajoon ja naulasi TPS:n 3-1-johtoon. Classic lähti kaventamaan ilman maalivahtia ja ajassa 56.16 Vilenius naulasi tamperelaiset maalin päähän.

TPS kuitenkin piti pintansa loppuun asti, vaikka Classic haki pitkään kavennusta ilman maalivahtia. TPS vei pelin voiton varsinkin vahvan puolustus- ja kamppailupelin kautta.