TPS:n Noora Vuorela ylistää joukkueen henkistä vahvuutta Cup-finaalissa: ”Tänään oli kiva pelata”

Noora Vuorela ohitettiin vain kahdesti cupin finaalissa. Kuva: Henri Keränen/salibandy.fi

Naisten Suomen Cupin finaali pysyi vähämaalisena koko ottelun ajan. Paikkoja siunaantui molempiin suuntiin, mutta TPS oli lopulta vahvempi luvuin 3-2, viimeisenä lukkonaan 11 kertaa torjunut tähtimaalivahti Noora Vuorela.

29-vuotias veräjänvartija oli innoissaan voitetun ottelun jälkeen.

– Hyvältä tuntuu. Tämä oli yksi meidän tämän kauden päätavoitteista ja se saavutettiin, hän sanoo.

Vuorelan mielestä ottelun ratkaisi TPS:n henkinen valmius, jonka viime vuosien kestomenestyjä oli saanut viritettyä tappiin tärkeää finaalia varten viime aikojen ongelmien jälkeen. Vuorela piti TPS:n henkistä valmiutta jopa yliotteena.

– Minun mielestäni meillä oli henkinen yliote.

– Ennen ottelua puhuttiin paljon siitä, että meidän tulee saada se henki päälle. Maajoukkuetauon jälkeen on ollut fiiliksen hakua, mutta tänään se saatiin päälle ja se kyllä näkyi.

TPS:n pelaamisesta ja pelaajien olemuksesta vaihtopenkillä huokui nautinto ja halu voittaa. Vuorelan mukaan näistä asioista puhuttiin myös ottelun erätauoilla.

– Kaikki tuulettivat peittoja. Kaikki sanoi erätauolla, että tänään oli kiva pelata ja se näkyi kyllä suorituksessakin.

TPS siirtyi toisessa erässä 2-1 johtoon Seraina Fitzin maalilla. Pian tämän jälkeen Classicille vihellettiin rangaistuslaukaus. Tällä kertaa Vuorelan ja Elli Kylmäluoman kaksinkamppailussa pidemmän korren vei Vuorela, joka ajoitti vastaantulonsa oikein, potkaisten pallon pois Kylmäluoman lavasta.

Omien sanojensa mukaan Vuorela pitää rangaistuslaukausten torjumisesta, mutta siitä huolimatta tilanne sai kokeneenkin maalivahdin jännitystason nousemaan.

– Totta kai se jännitti vähän. Tiesin, että Elli on ulottuva pelaaja, joten odotin vain, että hän tulee tarpeeksi lähelle, jotta voin itse tehdä aloitteen ja niin siinä lopulta kävikin, hän sanoo.