Suurin osa uskoi Happeen liigapaikkaan vaikeuksista huolimatta – ”On oikeastaan aina ollut talousvaikeuksissa”

Happeeseen löytyy luottoa. Kuva: Esa Jokinen

Viime viikolla Viikon kysymyksessä tiedusteltiin sen perään, että ”Nähdäänkö Happeen ensi kaudella liigassa?”.

Vaikka taloudelliset ongelmat ovat tiedossa ja velkaa on tiettävästi kertynyt reippaasti, löytyi Happeeseen edelleen uskoa. Kaikkiaan 58,8% vastaajista uskoi, että Happee nähdään ensi kauden liigassa, kun 41,2% vastasi päinvastoin.

”Jönssi” tiivisti hyvin Happeen pitkäikäisiä talousongelmia:

Happee on oikeastaan aina ollut talousvaikeuksissa. Niiden vaikeuksien kanssa on jouduttu karsimaan alaspäin ja säilytty, niiden kanssa on voitettu mestaruus, niiden kanssa on aina tanssittu nuoralla.

Kaikki loppuu aikanaan, mutta jos veikata pitäisi, niin uskoisin Happeen jälleen kerran onnistuvan väistämään velkojien luodit niin, että konkurssi vältetään. Ja liiton velat niin, että liigalisenssi myönnetään jonkun lisäajan puitteissa. Ties kuinka monetta kertaa.

Urheilussa se loppu tulee useimmiten vasta sinä päivänä kun työeläkeyhtiön ja/tai verottajan toimesta konkurssihakemus on jätetty eikä niitä maksuja saada enää kerättyä kasaan.

”Hace66” oli skeptinen Happeen yritykseen kerätä rahaa velkoihin nopealla aikataululla.

Eipä taida 4-50 000 € ylimääräistä urheiluun käytettävissä olevaa sponsorirahaa löytyä Jyväskylän talousalueelta tässä vaiheessa vuotta. Ehkä konkurssi olisi paras vaihtoehto – lajin epäterveet lieveilmiöt ON pakko saada kuriin.

Onneksi kaupungista löytyy kuitenkin myös se toinen vaihtoehto, joka voisi jatkaa Jyväskylän kunniakkaita säbä-perinteitä. O2 taustat lienee kunnossa ja juniorityökin vilkasta. Eiköhän sinne Happeenkin junnut mahdu.

Lisää keskustelua täällä