Pääkalloennakko: Liminka ja Tiikerit tarjoavat liigakarsintojen kiinnostavimman taiston – riittääkö kotietu jatkopaikkaan?

LNM pelasi viime kaudella loppuun asti liigakarsinnoissa, mutta taipui ErVille vitospelissä. Kuva: Mika Hilska

Divarin runkosarjan kakkonen LNM kohtaa liigakarsinnan ensimmäisellä kierroksella Tikkurilan Tiikerit, joka oli runkosarjan kolmonen.

Missä joukkueet onnistuivat runkosarjassa?
Limingan vahvuudeksi voi laskea stabiilin toimintakulttuurin, mikä näkyy myös pelin selkeinä rakenteina ja joukkueen vahvana fyysisenä preesensinä. Lienee pakko mainita, että Limingan runkosarjan suoritus on siksikin vahva, että viime kauden joukkueesta lähti peräti 14 pelaajaa. Se kertoo myös siitä, että toimintakulttuurin perusrakenteet kantavat vaikeampienkin vaiheiden yli.

Tiikereiden edelliskausi oli todella aneeminen, mutta nyt joukkue on löytänyt sopivissa määrin hurmosta peliinsä. Vähän klisesti joukkueesta voi puhua hurmosjoukkueena hyvässä mielessä. Hyvät yksilöt myös tukevat tätä vahvuutta.

Missä joukkueet epäonnistuivat runkosarjassa?
Limingan loppukauden notkahdus jätti kysymysmerkkejä ilmaan. Vaikka tietyt rakenteet ovat joukkueelle myös selkeästi eduksi, voi ihan aiheesta kysyä, että onko joukkue mukautumis- ja muuntumiskykyinen?

Hurmoksen vastapainona voi todeta, että Tiikereiltä on uupunut kontrollia ja kliinisyyttä pelistään. Se taas on pelien koventuessa ehdoton haaste, vaikka LNM:aa vastaan sillä voi päästä kohtuullisen pitkälle.

Onnistuja?
Olli Lukkari voitti koko runkosarjan maalipörssin iskettyään tehot 38+15. Lukkarin paras pistesaldo Divarin runkosarjassa oli ennen tätä kautta 37, joten jo maalimäärä ylitti sen.

Tiikereiltä Kevin Starck oli joukkueensa pörssikakkonen (29+17), mutta onnistui eritoten monipuolisessa pelaamisessa. Starck hääräsi ympäri kenttää ja osallistui peliin ja sen rakenteluun koko kentän mitalta.

Pelaaja jolta voi odottaa enemmän?
Matti Heikkinen on LNM:n sydän ja sielu. Kokenut peluri on tietysti tärkeä muillakin mittareilla, mutta vaatimaton pistesaldo (4+8) ja kehno teholukema (-4) kertovat toistaiseksi vaisusta kaudesta. Varsinkin teholukema.

Tuomas Liukolampi on pelannut koko aiemman Divari-uransa yli piste per peli -tahdilla, mutta nyt siitä jäätiin kauas taakse. 22 peliin 8+4, ja pieni rooli on selkeästi vaatimattomampaa mitä mieheltä on nähty aiemmilla kausilla.

Näin pelataan
La 16.3 klo 17.00 (Krankka-Areena)
Su 17.3. klo 15.30 (Tikkurilan Urheilutalo)
Ke 20.3. klo 18.30 (Krankka-Areena)

Tarvittaessa:
La 23.3. klo 17.00 (Tikkurilan Urheilutalo)
Su 24.3. klo 17.00 (Krankka-Areena)

Kumpi jatkaa?
Tässä parissa joukkueiden väliset tasoerot ovat pienet, ja käytännössä karvanoppa voi kääntyä kumman vain hyväksi. Kotiedullekin voi pitkien etäisyyksien sarjassa laittaa arvoa. LNM voittaa sarjan 3-2.

Liigakarsintojen osalta kannattaa kuunnella syventävämpänä analyysinä Kelpaako piste?-podcastin tuorein jakso. Löydät sen täältä.