Pääkalloennakko: Pirkanmaalla pöhistään vähintään kuusi peliä

Classic ja KrP kohtasivat vuonna 2022 SM-finaaleissa. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic kaatoi Happeen puolivälierissä lukemin 4-2. Nokian KrP selvitti SPV:n samoin voittolukemin.

Vahvuus

Classic on hyökkäysalueen pallollisessa pelissä sarjan paras. Se pystyy pelaamaan sekä pitkiä hyökkäyksiä että nopeita hyökkäyksiä laadukkaasti, mutta erityisesti pitkissä sille ei löydy verrokkia. Vahvuudessa piilee myös kysymysemerkkinsä, sillä se vaatii paikoin korkeaa riskitasoa, joka taasen voi antaa vastustajalle saumoja vaarallisiin vastaiskuihin.

KrP on ollut erityisen vahva erikoistilanteissa läpi kauden. Sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä sen ylivoima on ollut sarjan tehokkain. Lisäksi Joona Rantala on onnistunut rankkareissa (8/9). Erikoistilanteet voi itsessään kuulostaa nyanssilta, mutta tiukoissa peleissä niillä tulee jälleen olemaan merkittävä rooli.

Kysymysmerkki

Classicin erikoistilanteet olivat varsinkin puolivälierissä aivan umpisurkeita. Ylivoima% 20 on joukkueen tulivoimaan nähden kehno. Alivoimaprosentti 50 ei ole sekään Classicin tapauksessa hyvä lukema. Sen lisäksi joukkue hukkasi kaksi rankkaria. Joukkue nappasi peräti 90 minuuttia jäähyjä puolivälierissä, ja siihen sillä ei ole varaa enää välierävaiheessa.

KrP:n peli ylipäänsä ei ole ollut tarpeeksi korkeatasoista koko kauden aikana. Erityistä huolta voi asettaa hyökkäys- ja avauspelaamiseen, joka on yskinyt kauden mittaan. Runkosarjan selkeä kolmonen oli lopulta yllättävissä vaikeuksissa puolivälierävaiheessa SPV:tä vastaan. Jos KrP mielii finaaleihin, pitää sen parantaa kokonaisvaltaisesti.

Onnistuja:

Adam Hemerka ei antanut runkosarjassa itsestään Tshekin maajoukkuepelaajan kuvaa. Varsinkin pallollisessa pelissä oli ongelmia, mutta myös fyysisessä pelissä nähtiin ylipelaamista. Puolivälierissä Hemerka onnistui tehoin 3+3 ja pelasi paremmin pallon kanssa. Pallottomassa pelissä läikkyi jonkin verran yli, sillä jäähyminuutteja kertyi 38.

Joona Rantala johtaa pudotuspelien maalipörssiä ja keräsi kuuteen peliin tehot 10+3. Rantala on tärkeä tekijä myös joukkueen erikoistilanteissa niin ylivoimalla kuin rankkareissakin. Rantalan yllä leijuu nyt kysymysmerkki, sillä sentterin nilkan nivelsiteissä on jonkinasteinen vamma. Rantala joutui jättämään kentän kuudennessa puolivälierässä. Pelikunnosta ei ole tällä hetkellä varmuutta, mutta Rantalaa voi olla myös täysin pelikuntoinen heti alusta.

Kysymysmerkki:

Ville Lastikka aloittaa välierät pelikiellossa, mutta huili ei välttämättä tee lainkaan huonoa Classic-tähdelle. Lastikan pelaaminen näytti harvinaisen tuskalliselta puolivälierissä, ja peli-ilosta ei ollut tietoakaan. Lastikka iski runkosarjassa yli 90 pistettä, mutta puolivälierissä kuuteen peliin vain 2+1 ja tehosaldoksi kertyi -4.

Liigan kaikkien aikojen tehomies Henri Johansson jäi kokonaan pisteittä puolivälierissä. 38-vuotias konkari pelaa toki kolmosviisikossa ja pienellä vastuulla, mutta Johanssonin tasoiselta pistenikkarilta voi iästä huolimatta odottaa parempaakin.

Näin pelataan:
30.3. Classic – Nokian KrP, Bläk Boks, Lempäälä
31.3. Nokian KrP – Classic, Rahola, Tampere
2.4. Classic – Nokian KrP, Bläk Boks, Lempäälä
5.4. Nokian KrP – Classic, Rahola, Tampere

Tarvittaessa:
6.4. Classic – Nokian KrP, Bläk Boks, Lempäälä
8.4. Nokian KrP – Classic, Rahola, Tampere
10.4. Classic – Nokian KrP, Bläk Boks, Lempäälä

Miten sarjassa käy?

Jos Rantala on poissa KrP:n kokoonpanosta, tekee se viisikoiden muodostamisesta haastavaa, ja silloin sarja voi kääntyä melko selkeästikin Classicille. Sentteriosasto ei ole nokialaisten vahvuuksia. Joka tapauksessa sarjasta voi odottaa tasaista ja viihdyttävää. Tämän kauden aikana nähdyn perusteella on todennäköistä, että Classic jatkaa finaaleihin voitoin 4-2.

Jos haluat tietää välieräsarjoista laajemmin, niin kannattaa ottaa kuunteluun tuorein KalloCast, jossa perataan välierät tarkemmalla kammalla ja pelillisesti syvällisemmin. Tekstiennakot ovat johdatuksia laajempiin ennakoihin.

Voit kuunnella ohjelmaa joko Patreonista tai Spotifysta. Joka toinen viikko julkaistaan Ylijohtavan aitio -keskusteluohjelmaa samalla tilillä. Tilaa molemmat ohjelmat kuunteluun viiden euron kuukausihinnalla Patreonista, niin et jää paitsi salibandymaailman olennaisimmista puheenaiheista.