SB Vantaa jatkoon Divarin karsinnassa – muut sarjat ratkeavat loppuviikosta

ÅIF aloitti Divari-karsinnan voitolla. Kuva: Ninja Kotajärvi/salibandy.fi

Miesten Divarin karsinnoissa on pelattu vähintään ensimmäiset ottelut.

Kokenut SB Vantaa aloitti karsinnat vahvasti, sillä se eteni jo karsinnan seuraavaan vaiheeseen kaatamalla Pirkkalan Pirkat 9-6 ja 8-2. Vantaalaisryhmä nähdään siis jatkokierroksilla, joissa on kaksi mahdollisuutta nousta sarjatasoa ylemmäs.

Alaspäin karsiva Karhut otti avauspelissä voiton Welhoista maalein 8-6. Sarjan toinen peli mitellään lauantaina Kuopiossa. Toinen sarjapaikastaan pelaava joukkue on sipoolainen ÅIF. Se kaatoi avauspelissä SBS Wirmon 3-2, ja sarjan toinen peli mitellään perjantaina Wirmon kotikentällä.

Lahtelaisen Pelicans kukisti avauspelissä viimeisen minuutin voittomaalilla Kokkolan Nibacoksen lukemin 7-6. Lauantain toiseen osaotteluun uskaltanee odottaa isoa yleisöä, sillä Nibacoksen edellisessä kotipelissä oli paikan päällä kaikkiaan 622 katsojaa.

Divarikarsinnassa Inssi-Divarin 12.-13. sijoittuneet joukkueet ja Suomisarjan kolmen lohkon kaksi parasta joukkuetta (yhteensä kahdeksan joukkuetta) pelaavat kolmivaiheiset pudotuspelit paras kolmesta -systeemillä. Toisen ja kolmannen vaiheen voittajat (kolme joukkuetta) pelaavat Inssi-Divarissa kaudella 2024-25.