Vartiainen derbyvälierän avauspelistä: ”Huolellisuutta pitää parantaa pikkuisen seuraavaan matsiin”

Antti Vartiainen ei ollut tyytyväinen Indiansin huolellisuuteen. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Indiansin välierätaival alkoi takkuisasti perjantaina, kun joukkue kärsi 3-6-tappion Tapiolan avauspelissä.

Avauserä oli tunnusteleva ja siinä Indians oli ainakin yleisöstä katsoen hyvin mukana pelissä, vaikka Oilers johti 1-0. Toisen erän ensimmäinen kymppi oli heikko ja Oilers karkasi neljän maalin johtoon.

– Ei se ekakaan siinä mielessä hyvä ollut, että oltiin häviöllä siinä ja tämä on kuitenkin tulosurheilua. Toisessa oltiin pikkuisen huolimattomia. Vähän ylihyökättiin ja avattiin tiloja, jotkä kostautui tänään.

– Huolellisuutta pitää parantaa pikkuisen seuraavaan matsiin, Indiansin päävalmentaja Antti Vartiainen kommentoi pelin jälkeen Tapiolassa.

Varsinkin Indiansin kakkosketju oli lirissä Oilersin kakkosen kanssa. Kaksi ensimmäistä erää se hävisi peräti 0-5. Kolmanteen erään Indians muutti peluutusjärjestystä, ja kentälliset eivät enää kohdanneet.

Vartiainen ei kuitenkaan suoraan allekirjoittanut, että vaihdos olisi tehty juuri tästä syystä.

– Oltiin aika paljon häviöllä siinä vaiheessa, niin silloin kannattaa jotain pieniä muutoksia hakea. Tänään vaihdettiin pikkuisen kentällisiä ja pikkuisen peluutusta. Ei siinä sen ihmeellisempää.

Indians pääsi kohtuullisen hyvin maalipaikoille, mutta hyökkäyspeli oli silti jokseenkin ponnetonta. Viimeistelyssä Oilers vei selkeästi westendiläisiä. Mitä Vartiainen oli joukkkueen hyökkäspelin vaarallisuudesta, eli siitä miten joukkue pääsi maalipaikoille ja viimeisteli niistä?

– Näen, että siinäkin meidän pitää pystyä parempaan. Pallon kanssa pitää pystyä luomaan enemmän hyviä maalipaikkoja mitä tuossa ekassa ja tokassa erässä onnistuttiin.

– Viimeistely on tietenkin osa hyvää hyökkäämistä ja tulostaululle pääsemistä.

Puolivälierissä Indians kaatoi TPS:n 4-1. Siinä sarjassa pelin kuva oli hyvin erilainen, ja peli oli hyvin varovaista molemmilta joukkueilta koko sarjan ajan. Oliko puolivälieristä vaikea siirtyä tähän sarjaan?

– Aina valmistaudutaan vähän vastustajan mukaan ja minkälaisia asioita halutaan painottaa. Totta kai on hyvin erilainen jengi vastassa siinä mielessä. Erilaisia tilanteita tulee puolustuspäähän ja hyökkääminenkin on erilaista. Vastustaja puolustaa vähän aloitteellisemmin, niin pitää pystyä sitäkin kautta mukautumaan ja olemaan parempia pallon kanssa.

Sarja jatkuu maanantaina Oilersin johtaessa 1-0. Tulevaan peliin painotettavien asioiden lista on selkeä.

– Vähän huolillisuutta puolustamiseen ja puolustusvalmiuteen, niin sitä kautta uskon, että pystytään karsimaan noita tilanteita mitä tänään tuli. Hyökkäyspelissä katsotaan sitä, että miten me pystytään hyvästä aihiosta pääsemään hyvälle paikalle. Sitä pitää parantaa, Vartiainen linjasi.

Lue myös:
Pudotuspelien pörssikärki Aaro Astala on kärsinyt mystisestä sairastelukierteestä: ”Kaloreita pitäisi saada enemmän”
Tapiolan isännästä ei epäselvyyttä – Oilers edellä välieräavauksessa