Tapiolan isännästä ei epäselvyyttä – Oilers edellä välieräavauksessa

Heikki Iiskola vastasi derbysarjan avausmaalista. Kuva: Esa Jokinen

Esport Oilers ja Westend Indians aloittivat perjantaina välieräsarjansa Tapiolassa.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista kyttäilyä, mutta paikkojakin muodostui molempiin kenttäpäätyihin. Vain yksi maali nähtiin, kun Heikki Iiskola laukoi kotijoukkueen johtoon tarkalla kudilla ajassa 5.22.

Toisessa erässä oli tarjolla Oilersin näytös. Heikki Iiskola iski ottelun toisen maalinsa heti erän alkuun. Peter Majer kavensi maalin edestä, mutta sen jälkeen nähtiin vielä kolme Oilers-maalia erän puoliväliin mennessä. Jesperi Lindforsin kuti livahti maata pitkin, ja Aaro Astalan ensimmäistä maalia tarkasteltiin pitkään. Astala iski vielä toisen maalin komealla yksilösuorituksella.

Toisessa erässä Indiansin peliote oli tipo tiessään. Oilers sen sijaan oli erittäin terävä pallollisena ja ilman palloa. Oilersin hyökkäysalueen uhka oli läpi erän huipputasolla, ja Indiansille jäi sivustaseuraajan rooli. Oilersin kakkonen oli erityisen hyvässä iskussa, sillä se teki kaikki joukkueen viisi maalia ennen toista erätaukoa.

Kolmannessa erässä Indians paransi, mutta maalinteko tuotti tuskaa, eikä Oilers lopulta järin suurissa vaikeuksissa ollut. Indians haki kiriä ilman maalivahtia, mutta Astalan osuttua tyhjiin ajassa 57.56 muodostui viiden maalin kiri liian vaikeaksi. Markuss Dumpis ja Jasper Auvinen kavensivat vielä, mutta Tapiolan 947 katsojaa näki Oilersin 6-3-kotivoiton.

Liigakarsinnassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. EräViikinkien Juuso Möttönen ja Matej Penicka osuivat kerran avauserässä ja se riitti ErVille voittoon asti. Tiikereiden Juuso Salo kavensi neljä minuuttia ennen loppua, mutta loppulukemiksi jäi 2-1 kotijoukkueelle. Lukas Kriz palasi ErVin tolppien väliin ja torjui 19 laukausta.

Sarja jatkuu jo lauantaina Vantaalla. Liigapaikkaan vaaditaan kolme voittoa.