Classic teki ”Indiansit” – hurja kolmannen erän kiri huipentui alivoimatasoitukseen, Pitkäkangas tamperelaisten jatkoaikasankari

Suvi Hämäläinen (vas.) iski kaksi tärkeää maalia ja Veera Vilenius oli isossa roolissa pistein 1+2. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten F-liigan neljäs finaaliottelu pelattiin torstaina Turussa TPS:n ja Tampereen Classicin välillä. Classic voitti huiman trilleripelin jatkoajalla maalein 7-6.

TPS otti pelin haltuun ensimmäisessä erässä. Laura Rantanen iski turkulaiset johtoon jo 18 sekunnin pelin jälkeen. Pari minuuttia myöhemmin Classic tuli tasoihin Veera Vileniuksen osumalla. TPS osui kuitenkin vielä kahdesti avauserässä.

Jenna Saarion tarkka kuti upposi takayläkulmaan ennen erän puoliväliä. Pari minuuttia ennen taukoa Noora Vuorelan oivaltava heitto löysi Meri-Helmi Höynälän, joka iski komealla laukauksella 3-1-osuman. Yleisesti ottaen TPS hallitsi avauserän rytmiä pallollisen pelinsä kautta ja sen peli-ilme oli tamperelaisia terävämpi.

Toinen erä oli myös vahvaa turkulaisnäytöstä. TPS puhkoi hyvillä avauksilla ja juoksuilla Classic-puolustusta. Ensimmäisen maalin pääsi iskemään Henrika Maikola etukulmasta alle viiden minuutin pelin jälkeen. Erän puolivälin jälkeen Jenna Saario suoritti lähes paineettoman paraatimarssin omalta kenttäalueelta Classic-maalille, ja pelasi jostain käsittämättömästä syystä täysin vapaana olleelle Laura Rantaselle, joka iski TPS:n 5-1-johtoon.

Classicilla oli saumoja, mutta Vuorela hoiti oman tonttinsa. Classic antoi paljon painetta vahvalla merkkauspelillä toisessa erässä ja se antoi TPS:lle ajoittain erittäin paljon tilaa. Classicin onneksi TPS käytti näistä saumoistaan vain kaksi maalia.

Kolmannessä erässä Classic teki suoranaisen ihmenousun. Makreeta Heikkilä kavensi komealla veivillä alle viiden minuutin pelin jälkeen. Ennen viimeistä kymppiä Natalia Pitkäkangas teki upean yksilösuorituksen jälkeen 3-5-kavennuksen. Tamperelaisten niskaan tuli kylmää vettä, kun Höynälä osui vastahyökkäyksen jälkiprässistä 6-3-maalin päätöskympin alkuminuuteilla.

TPS otti parikymmentä sekuntia myöhemmin jäähyn, ja Classic käytti saumansa. Pitkäkangas iski ottelun toisen maalinsa ylivoiman loppuhetkillä ja peli oli 6-4 turkulaisille. Neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Suvi Hämäläinen laukoi kattoon, ja Classic oli noussut maalin päähän.

Sen jälkeen nähtiin hölmö ylilyönti tamperelaisten Sofia Lahdelta. Lahti kolasi TPS:n Laura Rantasen, mutta säästyi ulosajolta. Seurauksena oli kuitenkin 2+2 minuutin jäähy ajassa 56.38, joka oli TPS:n kannalta erinomainen sauma hoitaa voitto kotiin. Hämäläinen kuitenkin nappasi pallon TPS-puolustukselta ja karkasi maalintekoon ajassa 58.32.

Classic selvitti alivoiman loppuun, joten edessä oli jatkoaika, jonne Lahden jäähy jatkui vielä. Jatkoajallakaan TPS ei osunut ylivoimalla. Jatkoaikaa väännettiin pitkään tasaisissa merkeissä. Ajassa 71.46 Pitkäkangas sai hattutempun täyteen ja ratkaisi pelin upealla osumalla.

Classicin parantuneen peli-ilmeen takana oli parantunut prässipeli ja toimivat ketjumuutokset. Se pisti TPS:n ahtaalle mitä pidemmälle peli eteni. Komea nousu oli jo viikon toinen vähän samanlainen liigakentillä, sillä Indians nousi myös komeasti miesten välierissä tiistaina.

Classic tasoitti sarjan tilanteeksi 2-2 ja molemmat joukkueet ovat edelleen voittaneet vain vieraissa. Sarja jatkuu lauantaina Bläk Boksissa. Suomen mestaruus vaatii neljä voittoa.