Otahallissa täysin mielipuolinen salibandykarnevaali – Indians kiri neljän maalin takaa ilman maalivahtia ja voitti jatkoajalla 10-9

Indians voitti hurjan trilllerin. Kuva: Henri Keränen

Westend Indians isännöi tiistaina Esport Oilersia miesten liigan kuudennessa välieräpelissä.

Ottelun avauserä oli mielenkiintoinen kokonaisuus, ja se oli toisaalta sekä Indiansin että Oilersin heiniä. Indians tuli peliin vahvemmin ja oli erittäin sähäkkä alkuun. Ensimmäisen maalin iskikin kotijoukkue, kun Rasmus Pasanen löysi Samuli Huppusen. Johto kesti vain 32 sekuntia, ja Heikki Iiskola kuittasi laatuvedolla.

Tästä 32 sekuntia myöhemmin Ilari Talvitie naulasi vapaalyönnistä Oilersin 2-1-johtoon. Seuraava maalirypäs nähtiin viimeisillä minuuteilla. Ensin Valtteri Kainulainen tasoitti pelin. Siitä kuitenkin kului vain 14 sekuntia, että Rasmus Kainulainen kuittasi Oilersin jälleen johtoon. Heimo ei luovuttanut, vaan Jasper Auvinen kauhoi maalin edestä 3-3-tasoituksen 44 sekuntia ennen erätaukoa.

Indians kontrolloi avuaserän rytmiä pääosin hyvin, ja oli energisempi sekä aloitteellisempi kuin viidennessä ottelussa. Oilers oli saanut sairastupaa tyhjäksi, ja joukkue oli jälleen vaarallinen hyökkäyspäässä, mikä näkyi myös tehokkuutena.

Toinen erä oli selkeästi Oilersin heiniä. Joukkue tuli rytinällä heti alussa ja Jesperi Lindfors, Eetu Sorvali ja Tuomas Iiskola veivät Oilersin 6-3-johtoon alle kahdeksassa minuutissa.

Erän puolivälin jälkeen nähtiin kuohuttanut tilanne, kun Rasmus Kainulainen iski Oilersin seitsemännen osuman. Samassa tilanteessa Joonatan Lindholm rikkoi Sorvalia ulosajon arvoisesti ja Oilers pääsi neljän minuutin ylivoimalle. Ylivoimalle nähtiin vielä Tuomas Iiskolan maali. Erän lopussa Indians sai ylivoiman ja Huppunen kavensi illan toisellaan lukemiksi 4-8.

Oilers vei toisessa erässä melko passiivista Indiansia fyysisesti ja paremmalla hyökkäyspelillä. Indians pääsi kunnolla erän rytmiin vasta ihan lopussa, jolloin se oli jo viisi maalia takamatkalla.

Indians sai kolmanteen erään hyvän vaihteen päälle heti alussa, ja vei pelin Oilersin päätyyn. Hiukan yli viisi minuuttia oli pelattu, kun Sami Niskanen katkaisi taidokkaasti purkupallon ja vapautti Auvisen maalintekoon. 5-8-kavennus ei lämmittänyt kauaa, sillä Rasmus Kainulainen katkaisi riskisyötön keskialueella ja karkasi läpiajoon viimeistelemään hattutempun pari minuuttia myöhemmin.

Indians pelasi erän toisella kympillä jo varhan ilman maalivahtia. Ajassa 14.10 se tuotti tulosta, kun Huppusen illan kolmas toi Indiansin kolmen maalin päähän. Indiansin kiri jatkui erinomaisena, sillä ajassa 55.20 Auvinen sai hatun täyteen ja Indians oli kaventanut tilanteeksi jo 7-9.

Ja sama ralli jatkui. Kaksi minuuttia myöhemmin oli asialla Tuomas Harjula, joka iski poikittaissyötöstä komean maalin. Ajassa 57.20 tilanne oli siis enää 9-8 Oilersin hyväksi. Kaikki kolme maali syntyivät ilman maalivahtia. 10 sekuntia ennen loppua Indiansin Valtteri Kainulaisella oli tyhjä maali, jonka Markus Laakso venytti hurjalla torjunnalla.

Neljä sekuntia ennen loppua Oilers otti vielä jäähyn ja Indians sai vapaalyönnin. Se pelattiin nopeasti ja Samuli Junnila osui vielä sekunti ennen peliajan loppua ja edessä oli jatkoaika tilanteessa 9-9. Indians osui siis peräti neljästi ilman maalivahtia.

Jatkoaikaa oli pelattu 45 sekuntia, kun Juuso Kekki iski voittomaalin ja Indians voitti 10-9. Samalla se tasoitti välieräsarjan tilanteeksi 3-3. Seiskapeli pelataan perjantaina Oilersin kotikentällä.

Täydessä Otahallissa oli koko ottelun ajan hieno tunnelma ja varsinkin kotijoukkue sai välierän arvoisen tuen. Myös paikallisen pudotuspelin henkeä tarjoiltiin sekä tunteenpalon että maalien muodossa. Paljon parempaa mainosta laji ei yksittäisestä pelistä voi saada.