Oilersin duunarikenttä syttyi finaalisarjaan ja on kannattajien suosikki: ”Kyl se aika paljon energiaa tuo”

Elias Pekari kuuluu finaalisarjan onnistujiin. Kuva: Roosa Vilkanen

Esport Oilers otti lauantaina toisen voittonsa miesten F-liigan finaaleissa kaatamalla Classicin sen kotikentällä 8-5.

Ottelu oli kaksi erää vahvaa espoolaisten näytöstä. Joukkue otti tilan ja ajan pois tamperelaisilta, eikä Classic pystynyt vastaamaan tilanteeseen. Kolmoserässä nähtiin hienoista kiriä, mutta oikea joukkue voitti pelin lopulta.

– Oli varmasti ensimmäinen peli, missä oltiin valmiina heti alusta asti. Pelattiin omien vahvuuksien mukaan ja peli kääntyi meille sitä kautta, Oilers-hyökkääjä Elias Pekari kommentoi neljännen pelin jälkeen.

Oilersin oma identiteetti oli hukassa varsinkin välierien loppupuolella ja avausfinaaleissa. Kaksi viimeistä peliä näyttivät kuitenkin sen, että joukkue sai vahvan pallottoman pelinsä prässistä oman pään puolustukseen toimimaan ja jälki oli hyvää.

Varsinkin prässi oli lauantaina erinomaista.

– Vaikea sanoa yhtä tiettyä asiaa, mutta oltiin nyt yhdessä mukana siinä koko joukkueena, että ei menty vain yksi pelaaja kerrallaan. Oikeastaan koko viisikko oli prässäämässä, Pekari selitti parannusta.

Classic johti sarjaa jo 2-0 ennen perjantain ja lauantain pelejä, mutta nyt sarja on tasan 2-2. Pekari arvioi, että kaksi avauspeliä olivat tunnustelevia, mutta joukkue löysi oman pelinsä tärkeässä vaiheessa ja se johti parempiin tuloksiin.

Viimeisessä välierässä ja läpi finaalisarjan Oilersin kolmonen on onnistunut pelissään. Pekari ei ole ollut mikään pistehai liigaurallaan, vaan tehoja on syntynyt 167 peliin 19+11, mutta finaaleissa hän on naulannut jo tehot 2+1.

Kolmosviisikko onnistui myös niissä peleissä, joissa Classic otti kaksi voittoa.

– Tuo kolmoskenttä on elänyt aika paljon tässä kauden aikana, mutta nyt ollaan löydetty sellainen viisikko, joka pelaa tosi hyvin yhteen. Siinä on muutama juoksija ja kolme henkilö, jotka pitää myös omasta päästä huolta, Pekari summasi ketjun dynamiikkaa.

Pekari identifioi itsensä juoksijaksi kentässä, kuten laiturilta saattaa odottaa. Kolmosviisikon hyvät otteet on bongattu myös Tapiolan kotihallissa, sillä kolmoskentän perään on huudettu Oilersin fanikatsomon toimesta viime peleissä.

– Kyl se aika paljon energiaa tuo kolmoskentän tekemiseen. Varmaan se on lähtenyt siitä, että ollaan pelattu niin hyvin ja onnistuttu nollaamaan vastustajan kentällisiä hyvin.

Pekari on 25-vuotias pelaaja, joka on pelaa nimekkäässä liigaryhmässä jo kuudetta kautta liigaa. Rangersista B-junioreissa Oilersiin siirtyneen pelaajan rooli on ollut kaudesta toiseen melko samanlainen, eikä peliaika ole aina ollut takuuvarmaa, mutta se ei tunnu miestä itseään haittaavan.

– Työ ja elämä on tasapainossa. Pystyy nauttimaan myös vapaa-ajasta urheilun ulkopuolella. Olen tyytyväinen omaan rooliin ja pelaan siinä niin hyvin kuin vain pystyn, duunarilaituri vakuutti.

Ensi viikolla pelejä pelataan isommilla areenoilla. Keskiviikkona pelataan Helsingin jäähallissa ja se on Oilersin kotipeli. Lauantaina pelataan myös varmuudella Helsingin jäähallissa ja se on Classicin kotipeli. Jos seiskapeliin mennään, niin se on sunnuntaina Tampereen Hakametsässä, mutta se onkin Oilersin kotipeli.

Pekaria ei hallikuviot häiritse, vaan hän näkee areenapelit positiivisina asioina.

– Kyllä se on huikeaa päästä pelaamaan finaalisarjaa jäähalliin ja aloittaa kotipelillä. Isot odotukset on niihin otteluihin.

Lue myös:
Kivilehto ei ostanut Hemerkan jäähyä, mutta tuomitsi suunsoiton: ”Ei meillä voi hajota paketti tolla tavalla”