Oletteko hävinneet todennäköisyyksien vastaisesti, Aleksi Lammi? ”Todennäköisyydet ei edes kiinnosta”

Esport Oilers on hukannut 3-0-johtoaseman välieräsarjassa Indiansia vastaan. Kuva: Henri Keränen

Esport Oilersin ja Indiansin välillä mitellään perjantai-iltana välieräsarjan ratkaiseva seitsemäs ottelu.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Indians on noussut kolmen tappion jälkeen tasoihin. Oilersin päävalmentaja Aleksi Lammi vastasi Pääkallon kysymyksiin ja väitteisiin koskien välieräsarjaa ja perjantain ratkaisupeliä.

Oilers on menettänyt välieräsarjan 3–0-johdon henkisen lannistumisen vuoksi.

– Eri mieltä. Ei olla mun mielestä henkisesti lannistuttu, mutta kaveri on parantanut ja pienet marginaalit pelien sisällä on kääntynyt kaverille. Indians on ennen kaikkea omat momentuminsa hyödyntänyt huomattavasti meitä terävämmin.

Indians ei ole saavuttanut Oilersia pelillisesti, vaan Oilersin taso on taantunut sarjan edetessä.

– Osittain samaa mieltä, mutta osittain eri mieltä. Koen, että Indians on parantanut ja me ei olla oltu yhtä teräviä esimerkiksi puolustus- ja maalinestopelissä, mitä oltiin sarjan kolmessa ensimmäisessä pelissä.

Joudutte peluuttamaan pelaajia, jotka eivät ole pelikuntoisia, ja se syö myös ehjien pelaajien kuormaa, ja sen vuoksi olette hävinneet myös fyysisesti.

– Eri mieltä. Kyllä meillä jokainen pelaaja joka on kaukaloon laskettu, on pelikuntoinen. Jokainen pelaaja joka kaukaloon lasketaan antaa kaiken mitä irrotettavissa on. Se on totta, että tiettyjä pelaajia on jouduttu kuormittamaan enemmän kuin joitain toisia.

Maalivahti- ja puolustuspelin taso on laskenut kriittisellä hetkellä.

– Eri mieltä. Ei olla viime peleissä onnistuttu kollektiivisessa maalinestopelissä oikein missään pelin vaiheissa. Kyse on paljon siitä, että kaveri on parantanut, eikä olla siihen pystytty täysin vastaamaan. Perjantaita kohti pitää parantaa.

– Samaan syssyyn totean, että ei meillä mitään hätää ole. Isommin kyse on siitä, että kaveri on omat hetkensä hyödyntänyt murhaavan tehokkaasti, jos näin voi sanoa.

Indians on tarttunut sarjassa kaikkiin mahdollisuuksiin ja te olette hävinneet todennäköisyyksien vastaisesti.

– Tuohonkin on sanottava, että osittain samaa mieltä ja osittain eri mieltä. Todennäköisyydet ei edes kiinnosta. Indians on kyllä tarttunut kaksin käsin kaikkiin oljenkorsiin mitä heille on tarjottu, ja kaikki kunnia heille siitä. En sillä lähde kuitenkaan selittelemään mitään.

– Varmasti on ollut pelejä, joissa meillä on ollut momentum ja meillä olisi ollut paikat laittaa homma pakettiin, mutta ei olla siinä onnistuttu.

Miten lähestytte perjantain peliä?

– Halutaan puolustaa huomattavasti laadukkaammin mitä on viime peleissä tehty. Ollaan myöskin pallon kanssa aktiivisia ja halutaan hakea ratkaisuja, sekä kentällä kantaa vastuuta. Uskalletaan pelata, sillä meidän dna:han ei kuulu se, että kökitään omissa ja tapetaan pelistä tempo sekä rytmi sitä kautta. Uskalletaan puolustaa ja uskalletaan hyökätä, ja halutaan myös itse olla aloitteellisia.

– Koen, että meillä ei ole pelillisesti ole ollut missään kohtaa sarjaa mitään hätää. Ennen kaikkea perjantain peli on kiinni korvien välistä. Varmasti tosi hieno iltapuhde tulossa koko salibandy-yhteisön näkövinkkelistä. Osataan oikealla tapaa nauttia siitä ja ollaan valmiita lyömään kaikki likoon, niin kyllä sieltä saadaan se mitä ansaitaan.

Indians-leiristä ei valitettavasti tavoitettu valmennusta vastaamaan torstain aikana.

Paikallissarjan seitsemäs välierä Oilers-Indians perjantaina 12.4. klo 18.30 Tapiolan Urheiluhallissa.

Lue myös:
Otahallissa täysin mielipuolinen salibandykarnevaali – Indians kiri neljän maalin takaa ilman maalivahtia ja voitti jatkoajalla 10-9
Indians-sankari Kekistä tuntui epätodelliselta ihmenousun jälkeen: ”Kyllä tuo varmaan Otahallin top3-hetkiin menee”
Analyysi: Otahallin ihmepeli oli yhdelle parasta salibandya ikinä – toiselle mahdollisesti jotain muuta