Indians-sankari Kekistä tuntui epätodelliselta ihmenousun jälkeen: ”Kyllä tuo varmaan Otahallin top3-hetkiin menee”

Juuso Kekki (vas.) oli Indiansin jatkoaikasankari tiistaina. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Westend Indiansin ja Oilersin välillä miteltiin tiistaina yksi liigahistorian oudoimmista ja hienoimmista välieräpeleistä.

Avauserässä molemmat osuivat kolmesti, mutta toisessa erässä Oilers otti vieraana isännän roolin ja vei sen 5-1-lukemin. Kolmoserässä Indians ensin kavensi, mutta pari minuuttia myöhemmin Rasmus Kainulainen (3+0) masensi kotijoukkuetta läpiajosta taiteillen Oilersin 9-5-johtomaalin.

Viimeisellä kympillä Indians pelasi pitkään ilman maalivahtia, ja kiri maali maalilta. Samuli Junnila toi kotijoukkueen lopulta tasoihin ajassa 59.59. Jatkoaikaa oli pelattu 45 sekuntia, kun Juuso Kekki sinetöi Indiansin 10-9-voiton hurjien käänteiden jälkeen.

Mitkä ovat jatkoaikasankarin mietteet näin heti pelin jälkeen, Juuso Kekki?

– Tuoreeltaan aika todella oudot. Tää tuntuu jotenkin ihan epätodelliselta. Pakko arvostaa sitä, että vaikka oltiin aika paljon perässä, niin kyllä me näytettiin taas meidän sitkeys. Me ollaan viisi maalia häviöllä ennen vikaa erää ja sitten vielä noustaan muutaman hyvän maalin, ja muutaman hyvän 6v5-maalin myötä.

– Sitten tuo jatkoaika vielä tuohon päälle. Tää on jotain satua, mutta pitää painottaa sitä, että meillä on nälkää. Meidän pitää tässä sarjassa hoitaa vielä yksi matsi ja sen jälkeen vähän lisää. Ei olla vielä voitettu kyllä yhtään mitään, Kekki tunnelmoi Otahallin matolla pelin loputtua.

Varsinkin Rasmus Kainulaisen iskemä 9-5-maali oli eräänlainen märkä rätti Indiansin kasvoille, mutta se ei joukkuetta lannistanut.

– Siinä vaiheessa kun on maaleja perässä, niin ei auta kuin uskoa, että me tullaan sieltä yksi laukaus ja maali kerrallaan. En tiedä mitä muuta siihen voi sanoa, mutta ei pidä ajatella liian pitkälle tätä hommaa. Niin kuin me tänään nähtiin, niin ihan mitä vain voi sählyssä tapahtua ja sen takia tämä on niin hienoa.

Peli sisälsi tapahtumia 19 maalin lisäksi paljon. Muutama videotarkistus tehtiin tuomariston toimesta, ja yhden Oilers-maalin yhteydessä sattuneen rikkeen myötä Indiansin Joonatan Lindholm ajettiin suihkuun.

Täydessä katsomossa tunnelma ei latistunut missään vaiheessa, vaikka Indians oli pulassa pelin aikana.

– Siitä pitää kyllä kiittää faneja. Tunnelma ei hirveästi laskenut ja siitä se lähti progressiiviseen nousuun koko ajan maali maalilta. Kolmannen erän viimeisillä minuuteilla alkoi olemaan aika hullu fiilis.

– Tuo jatkoajan nyytti vielä. Kyllä tuo varmaan Otahallin top3-hetkiin menee, vaikka en ole täällä kauaa ollutkaan. Uskon, että aika vaikea saada vastaavanlaista mökää tänne, Kekki sanoitti hiukan pilkettä silmäkulmassa.

Samuli Huppunen (kuvassa) iski Indiansille kolme maalia tiistaina ja saman tempun teki Jasper Auvinen (3+2). Kuva: Anssi Koskinen

Uusi heimo, uusi Kekki

Aiempien kausien Indians on ollut potentiaalinen joukkue, joka on monesti hyytynyt kevään kovissa peleissä. Oilers-sarjassa sen taso on vaihdellut, mutta se on osoittanut poikkeuksellisen kovaa luonnetta derbysarjassa, jossa Oilers oli ennakkoon suursuosikki.

Ennen viime viikonloppua Oilers johtikin sarjaa jo 3-0, mutta Indians on voittanut sen jälkeen kolme peliä maalin erotuksella, ja tehnyt liigahistoriallisesti harvinaisen tempun nousemalla kolmen tappion takaa tasoihin. Mikä Indiansissa on muuttunut tällä kaudella?

– Jos miettii pelkästään tätä sarjaa, eikä välttämättä koko kautta, niin painotin jo sitä sitkeyttä. Täällä on paljon nuoria nälkäisiä heppuja, jotka ovat menneet hienosti eteenpäin ja osoittaneet sen, että eivät halua olla vain pelaamassa, vaan voittamassa.

– Me ollaan kauden alussa lyöty selkeät tavoitteet mihin me kuulutaan, ja mitä me halutaan tältä lajilta ja kaudelta. Ollaan ainakin omasta mielestä menossa niitä tavoitteita kohti aika hienosti tällä hetkellä.

Kekki on 1999 syntnyt, joten toisaalta nuori pelaaja, mutta liigan ikäkeskiarvon perusteella näin ei voi sanoa. Lappeenrannassa Divaria dominoinut hyökkääjä on tällä toisella Indians-kaudellaan löytänyt paremman vaihteen liigakaukaloihin, ja se näkynyt peliesitysten paranemisena sekä tehopisteiden kasvussa.

– Kyllä tämä kausi on ollut parempi kuin ensimmäinen. Ensimmäisellä kaudella oli vähän pelillisiä haasteita ja välillä sai purra tuppea penkin päässä pitkät päällä. Tällä kaudella sai pikku hiljaa onnistumisia ja se ruokki itseluottamusta.

– Haasteet ovat olleet enemmän pään sisäisiä. En sanoisi niitä ongelmiksi, mutta sellaisia pieniä juttuja, mitkä ovat pikku hiljaa lauenneet, Kekki analysoi.

Kuten jo tuli ilmi, sarja ei ole vielä ohi. Perjantaina pelataan seiskapeli Tapiolan Urheilutalossa klo 18.30, ja siitä ottelusta voittaja menee finaaleihin Classicia vastaan.

– Odotan, että taas tulee tasainen vääntö. Vaadin, ja vaaditaan tuota samaa sitkeyttä meiltä. Me halutaan voittaa se matsi niin helvetisti ja mennä finaaleihin.

– Vaikea äkkiseltään sanoa miten siihen peliin lähdetään, mutta ainakin tuntui siltä, että meidän ei hirveästi tarvitse muuttaa mitään. Uskon, että se riittää, että olemme omia itsejämme. Tehdään paljon hommia ja ollaan sinnikkäitä. Mennään sisulla sinne seiskapeliin, Kekki linjasi.