Yllätysratkaisija – Konsta Tykkyläinen iski Classicille finaalien avausvoiton

Classicille voitto avausfinaalista. Kuva: Esa Jokinen

Miesten F-liigan finaalit laitettiin käyntiin sunnuntaina Tapiolan Urheiluhallissa Esport Oilersin ja Classicin välillä.

Avauserää leimasi vahva Classicin pallollinen hallinta. Avausmaalin teki kuitenkin Oilers, kun Olli Jokela hankki joukkueelle vapaalyönnin, josta Justus Kainulainen tykitti 1-0-osuman tarkalla kudilla. Se olikin Oilersin ainoa valonpilkahdus, sillä maalipaikat ja hyökkäykset olivat kortilla.

Classicin kakkonen oli vahvalla pelipäällä. Avausmaalin arkkitehti oli Adam Hemerka, joka nappasi pallon Oilersilta, toi sen ylös, käytti Ville Lastikalla ja hiipi takatolpalle viimeistelemään tasoituksen. Toisessa maalissa oli asialla sama kentällinen. Nico Salo löysi takatolpilta Aaro Helinin, joka ohjasi tilanteeksi 2-1. Tamperelaisten kakkosviisikko vei peliä vahvasti koko erän ajan.

Niissä lukemissa mentiin erätauolle ja Oilers sai olla siitä tyytyväinen, sillä Classicilla oli saumoja lisämaaleihin. Kotijoukkue sai kaiken lisäksi jobinpostia Antti Suomelan loukkaantumisen vuoksi. Pudotuspelien pörssikärki Aaro Astala ei ollut joukkueen kokonpanossa lainkaan.

Toinen erä oli Oilersilta parempi kuin ensimmäinen. Ensimmäisen maalin teki Classic, kun Eemeli Salin iski Oskari Heikkilän laukauksen pallon verkkoon. Oilers sai kavennuksen erän viimeisellä vitosella, kun Elias Pekari iski vastaan ja runnoi pallon verkkoon todellisen tahtomaalin myötä.

Classic oli kyllä edellä myös toisessa erässä, mutta Oilers sai luotua paremmin hyökkäyksiä Classic-päätyyn tamperelaisten osin huolimattomamman pallollisen pelin vuoksi. Tamperelaisten kannalta tuli jobinpostia erän puolivälin jälkeen, kun Hemerka kompastui epäonnisesti laitaan ja kaatui ikävän näköisesti. Hemerkaa ei nähty enää kaukalossa. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 3-2 Classicin hyväksi.

Kolmas erä alkoi Oilersin maalinteolla. Kotijoukkue sai paineen Classic päätyyn ja pallo ajautui Rasmus Kainulaiselle, joka pelasi pallon tyhjään maaliin Matias Veikkolalle. Peli oli siis 3-3 ajassa 44.07.

Tasatilanteessa mentiin päälle neljä minuuttia. Classic pääsi iskemään vastaan ja Salin pääsi täysin yksin läpi. Kolossi taiteili hienolla nostolla Classicin 4-3-johtomaalin. Viimeisen vitosen alussa Oilers iski nopeasti omalta alueeltaan, ja Heikki Iiskola laukoi nopeasti yllättäen Lassi Torisevan ja tasoittaen pelin.

Ajassa 58.08 nähtiin Classicilta yllättävä osuma. Konsta Tykkyläinen otti niin sanotusti tyhjät pois omalta alueelta lähtien ja laukoi etukulmasta tamperelaisten 5-4-johtomaalin. Oilers otti maalin jälkeen maalivahdin pois. Classic puolusti hyvin loppuun asti ja voitti 5-4.

Sarja jatkuu tiistaina Lempäälän Bläk Boksissa Classicin johtaessa 1-0.