Mestariluotsi Aleksi Lammi kiitollisena: ”Käsittämätöntä, miten tästä ryhmästä saatiin kaivettua näin paljon irti”

Aleksi Lammi vietiin mestaruuden jälkeen suihkuun, kuten tapoihin kuuluu. Kuva: Ainesmedia

Ratkaisevassa seitsemännessä finaalissa sunnuntaina riitti monenlaisia tapahtumia ja vaiheita, mutta Esport Oilersin päävalmentaja Aleksi Lammi vakuutti ottelun jälkeen tunnelmiensa olleen yllättävänkin levolliset ja rauhalliset.

Siinäkin vaiheessa, kun Justus Kainulaisen 5-4-maalia ajassa 59.08 lähdettiin vielä tarkistamaan videolta Classicin haaston jälkeen.

– Ihan sama, mitä vihelletään, niin me keskitytään seuraavaan vaihtoon. Ei me mietitty muuta kuin sitä, että paljon on vielä hommia jäljellä. Toki ollaan tyytyväisiä, että se kääntyi näin.

Esport Oilers lähti kauden viimeiseen viikonloppuun finaalisarjassa 3-2-johdosta. Sillä oli kaksi ottelupalloa, joista ensimmäinen lauantaina Helsingin jäähallissa karkasi.

Seitsemännen finaalin pelisuunnitelma rakennettiin Lammin mukaan osittain olosuhteiden pakosta, mikä tarkoitti käytännössä pelaajien fyysistä terveystilannetta.

– Se on ylipäätään käsittämätöntä, miten tästä ryhmästä saatiin kaivettua näin paljon irti. Tuossa osa jätkistä on ollut jo pidemmän aikaa niin tekohengitetyssä tilassa. Näistä ei kesken sarjojen yleensä hiiskuta, mutta kuudennesta välierästä alkaen ei ole enää teipit riittäneet siihen, että saadaan pojat jalkeille, Lammi kertasi.

– Me ei olla missään kohtaa painettu päätä pensaaseen, menty poissaolojen tai loukkaantumisten taakse, vaan koko ajan käännetty katse eteenpäin.

Niin välieräsarja Westend Indiansia kuin finaalisarja Classicia vastaan venyi seitsemänteen peliin. Molemmat kerrasta poikki -katkaisupelit Oilers käänsi hyväkseen, mikä toi joukkueelle kaivatun Suomen mestaruuden.

– Sanoin jo seitsemännen välieräpelin jälkeen, että jos me kokemus osataan käsitellä oikein, se on meille iso voimavara vielä tulevaisuudessa. Siitä pelistä osattiin ammentaa myös tähän peliin, Lammi lausui kultamitali kaulassa.

Aleksi Lammi nousi Oilersin apuvalmentajasta vastuupaikalle tammikuussa 2023, kun Heikki Luukkonen vapautettiin tehtävistään. Nyt hän päävalmentaja, joka palautti espoolaiset kultakantaan 18 vuoden tauon jälkeen.

– Se henkinen kasvu, mikä tämän ryhmän kanssa on otettu, on älytöntä. Me uskoimme koko ajan meidän prosessiimme ja ryhmäämme. Se riitti lopulta.

Kovia kokenut joukkue pääsi lopulta maaliinsa, ja nyt pelit on tältä kaudelta ohi. Oilers pääsee toipumaan kolhuista mestarina.

Lue lisää:

Justus Kainulainen piti päänsä kylmänä, kun voittomaalia tarkistettiin videolta – ”On tää hienoa!”

Santeri Lindfors pääsi juhlimaan SM-kultaa 14. liigakaudellaan: ”Aivan sairas fiilis”