MM-kultaan vähän uskoa – ”Tämän myötä lajin on pakko reagoida”

Miesten maajoukkue leireilee tällä hetkellä Eerikkilässä. Kuva: Roosa Vilkanen/salibandy.fi

Viime viikolla Viikon kysymyksessä udeltiin ihmisten uskosta Suomen maailmanmestaruuden suhteen miesten joulukuissa MM-kisoissa.

Kaikkiaan 21,1 prosenttia foorumin vastaajista uskoi Suomen MM-kultaan, joten 78,9% ei uskonut siihen. Osa näki, että finaalipaikkakin tulee olemaan tänä vuonna tiukalla.

Vastaajista nimimerkit Tietäjä, Arto Kilponen ja Jippii kallistuivat enemmänkin pronssipelin kannalle. Tietäjä kaukaa idästä kommentoi pidemmin:

Ei voita ja tämä tulee olemaan hyvä asia suomalaisella salibandylle sillä tämän myötä lajin on pakko reagoida ja tehdä tarkkaa analysointia missä mennään ja tehdä muutoksia toivottavasti parempaan.

Toisenlaisiakin mielipiteitä oli mukana. Jönssi toppuuttelikin jyrkimpiä mielipiteitä:

Kauhean pessimististä täällä. Suomella on jälleen kerran ihan samanlaiset saumat voittaa kuin aina ennenkin. Ruotsilla taas kotikisojen paineet ja vain hävittävää. Lopulta kaikki on kiinni meidän joukkueen henkisestä kypsyydestä ja virityksestä. Ihan niin kuin aina ennenkin on ollut.

Alkulohkon kohtaamisella ei tälläkään kertaa ole merkitystä, Kaksi kovaa peliä (Tsekki/Sveitsi ja Ruotsi) siellä tulee. Molemmat pitää voittaa, Ja ensimmäinen niistä ei saa horjuttaa itseluottamusta. Sitten kaikki on mahdollista.

Poro oli sen sijaan jopa optimistinen.

Muutoshan tekee monesti hyvää. Luultavasti uusi koutsi valitsee joitain uusia kasvoja mukaan, joten voipi olla että pallollinen peli ois jonkin verran pirteämpää tai ainakin vähän erilaista kuin ennen. Puolustuspeli sitten näyttänee mihin asetutaan. Olen optimisti ja sanon, että finaaliin mennään heittämällä ja Mikko Laakso finaalissa ratkoo kullan Suomeen.

Lue myös:
Viikon kysymys: Voittaako Suomi MM-kultaa joulukuussa?
Viisi väitettä: Maajoukkueen päävalmentaja Esa Jussila – ”Pitäisi päästä myös harjoittelemaan”