Pääkallo.fi

2018-2019 Pohjois-Suomi M2D lohko 8

#61
Sieppaa.PNG
Viikonloput pelit siinä. Papas tuplavoitolla yksin sarjakärkeen, toki yhdelläkin voitolla paikka jaetulle kärkipaikalle. Dynamolla mahdollisuus voitiolla viimeiselle säilyjänpaikalle ja jyystäjillä mahdollisuus jaetulle piikkipaikalle.
Oma veikkaus:
Dynamo-Papas 2
Papas-Sastamolo 1
Jyystäjät-Dynamo 1
 
#62
Papas otti sitten tuplavoiton ja siirtyi sarjakärkeen.

Huomioitavaa muuten, että Papas on pelannut jo 10 peliä ja SSRA vasta 6. Ja vuoden lopussa Papaksella vielä 3 peliä ja SSRA:lla vain 2. Eli SSRA pelaa syyskaudella 5 peliä vähemmän. Toki salivauraukset on oma viidakkonsa, mutta ei tuo sarjaohjelma nyt ihan putkeen ole mennyt.
 
#63
Pelaajamarkkinoilla alkaa käymään kevyttä kuhinaa, kun Typsissä turhautuneet Antti Minkkinen ja Samy Luolamo lähtivät muille maille.
Huolestuttavaa, että entuudestaan kapealla rosterilla operoivan Typsin miehistö kevenee entisestään.

KoskRi puolestaan napsii vahvistuksia yhtenään, kun olivat Instagramissa mainostaneet JP Järvenpään paluun joukkueeseen.

Pikkujoulun alla tontut ovat jakamassa monenlaista kääröä useammallekin managerille.
Huhujen perusteella mieluisin lahja päätynee SBT Suolan managerin hyppysiin, sillä vähälle peliajalle jäänyt Harri Hautakangas olisi palaamassa takaisin SBT Suolan kivikovaan nippuun.

Niin ikään Kajaanissa vähälle peliajalle jäänyt Henri Putkonen miettii uusia haasteita. Henrin matkassa Oulusta kulkenut Aatu Suihkonen ei myöskään ollut viime viikonloppuna Papasin kokoonpanossa.
Joko tontut ovat käärineet reissupelaajat lahjapakettiin vai mikä lienee poissaolojen syynä?

Onko lajiniiloille kantautunut muita potentiaalisia huhuja pelaajasiirtoihin liittyen?
 
Viestejä
5
#64
Noniin pitkästä aikaa taas arvailuja viikonlopulle:

Jyystäjät-SSRA:
Jyystäjillä tökkinyt viime peleissä melko pahasti ja Ankkojen kuntopuntari kovasti ylöspäin. Eli heitetään tähän vaikka 5-8 Ankoille.

AV-Santas United:
AV:sta ei oikeen tiedä. Välillä pelaa hyvin, mutta välillä melkoista koheltamista. Maalimääristä päätellen puolustuksessa petrattavaa. Santas aloitti kauden hyvin, mutta viime aikoina ollut vaikeaa. Eiköhän Santas kuitenkin vie 9-10 jatkoajan jälkeen.

KoskRi-Sbt Suola:
KoskRi osoittanut olevansa vahva tällä kaudella. Suola pelannut mielestäni alakanttiin, sillä lähti kuitenkin kauteen yhtenä ennakkosuosikkina. Heitetään tähän 6-5 KoskRille.

AV-Sastamolo:
AV lauantaista väsyneillä jaloilla liikenteessä. Sastamolo ollut vahva muutoksista huolimatta. 6-9 Kemin pojille.

Jyystäjät-Sbt Suola:
Molemmilla joukkueilla tuplapelit viikonloppuna. Jyystäjien juoksukoneet palautunee nopeammin. 8-7 Jyystäjille.

Santas United-Papas
Santasilla toinen peli viikonloppuna ja matka Sievistä Rovaniemelle (ei käy kateeksi). Papas ollut kovassa iskussa viime peleissä. 4-8 Papas hakee pisteet.

Saa ja pitää olla erimieltä.
 
#65
Tulihan se joulutauko sieltä. Viikonloppuna mentiin taas ja onhan tuo hienoa nähdä kuinka menee pelit välillä niin nätisti ristiin.
Hienona esimerkkinä Santa's joka ei saanu kuin kaks maalia Suolan verkkoon lauantaina mutta sitten sunnuntaina antoi isän kädestä Papakselle lukemin 2-12. Jyystäjillä on hieman heikompi jakso menossa ja ovatkin valahtaneet kärkipaikalta sijalle 7. Viiden ottelun tappioputki päällä ja kruunuksi Sastis pöllyytti pojista peli-ilon veks.. Varmasti tulevat vielä mutta hyvän alun jälkeen pahasti sukeltaneet.

Ankatkin kävivät välillä vähän pelaamassa. Ei ainakaan pojilla rasitusta tule, kun pelanneet 2-5 peliä vähemmän mitä muut. Vakuuttavasti napsivat voittoja ja äärimmäiset vakuuttavaa jos pystyvät kevään pelitahdissa pitämään saman tason. Dynamokin voitti viikonloppuna ihan odotetusti ja nousi hetkellisesti pois karsijan paikalta. Ilo kuitenkin jäi lyhyeksi kun Viri pelasi "välillä hyvin" ja kyykytti KoskRia. KoskRin facen mukaan Viri pyöritti alivoimalla palloa KoskRin maalin takana pari minuuttia..

Mitäs meidän harvalukuinen kirjoittajaryhmämme on mieltä siitä, että kirjoiteltaisiin jonkinlainen syyspuoliskan arvio ?
 
#66
Joo ehdottomasti huutaa jonkinlaista niputusta tähän astisesta. Heitänpä tähän joitakin mietteitä, toivottavasti myös jokin muu innostuu kertomaan näkemyksensä.

SBT Suola:
Suolan joukkue löytyy vähemmin yllättäen runkosarjan sijalta 1. Nimivahva rosteri on pelannut mallikkaasti, vaikkakin osoittanut haavoittuvuutensa. Suurin suosikki minun papereissani runkosarjan voittajaksi keväänkin jälkeen, vaikka viime ennakoissa yritinkin Suolan tappioita haistella.

Santas United:
Yksi lohkon kestomenestyjistä löytyy sijalta 2. jouluun mentäessä. Pelannut toki enemmän pelejä kuin moni muu joukkue. Jonkinlainen tasaisuus kuitenkin puuttuu Santasin joukoilta. Välillä peli erittäin mallikasta, mutta toisena päivänä taas ei. Löytyy kevään jälkeen runkosarjan sijalta 3.

Sastamolo:
Ennen kauden alkua puhuttiin suurista muutoksista ja huudeltiin, että Sastamolo ei tällä kaudella ole mukana kärkikahinoissa. Joukkue osoittanut nämä huutelut perättömiksi. Liikkuva ja fyysinen porukka, joka pelaa hyvin yhteen. Tikkala on kuin viini, paranee vanhetessaan. Löytyy kevään jälkeen sijalta 4.

Papas:
Kajaanin pojat aloittaneet kauden mallikkaasti. Hyvänä päivänä todella kovia. Joukkueesta löytyy taitavia yksilöitä ja joukkuepelikin sujuu. Pudotuspeleihin ei kuitenkaan tällä kertaa asiaa, vaan jäävät harmittavasti viidenneksi.

KoskRi:
Karjalan suojatit pelanneet hyvän alkukauden ja löytyvät jouluun mentäessä sijalta 5. Rosterista löytyy hyviä pelimiehiä, mutta nuoren ryhmän virheet näkyvät välillä pelissä liikaa. Löytyy kevään jälkeen sijalta 6.

SSRA:
Ankat läpsytelleet kevyen syyskauden pelaten vain kahdeksan ottelua. Otteet olleet nousijalta vakuuttavia ja jalkava porukka säilyttänee raikkautensa myös kevätkaudelle. Pysyn alkukauden kannassani ja Ankat löytyvät kevään jälkeen runkosarjassa sijalta 2.

Jyystäjät:
Aloitti kauden vakuuttavasti, mutta viimeiset viisi peliä pataan. Jalkava porukka, mutta puolustuspelissä paljon nukahduksia. Ellei paranna peliään, tulee löytymään kevään jälkeen sijalta 7.

AV:
Pelannut hyviä pelejä, mutta virheet vieneet enemmät pisteet. Hyökkäyksessä todella taitavia pelimiehiä, mutta joukkueena puolustus heikohkoa riippuen päivästä. Tulee napsimaan keväälläkin muutamia voittoja ja löytyykin runkosarjan sijalta 8, sillä edellytyksellä, että voittaa Dynamon vähintään toisessa keskinäisessä kamppailussa.

Dynamo:
Kauden aloitus oli nousijalle vaikea, mutta parantanut joulua kohden. Hyvin treenaava porukka, joka haastaa hyvin muita joukkueita. Tulee löytymään kevään jälkeen kuitenkin karsijan paikalta ellei onnistu kaatamaan AV:ta kahdesti.

Typs:
Tyrnävällä voidaan ilmoittaa joukkue jo ensi kaudeksi 3. divisioonaan. Kahdella kentällä roikkuvat ensimmäisen erän usein mukana, mutta kaksi jälkimmäistä näyttävät murheelliselta. Mahdollista ja jopa todennäköistä, että pistetili jää tälle kaudelle avaamatta.
 
Viestejä
2
#68
En ollut Kemissä paikalla, mutta kuulin että Tikkalalla olisi keittänyt pahemman kerran yli kun Koskrin joukkue on tuuletellut voittoa. Kuulemani mukaan lyönyt poikittaisella mailalla niskan alueelle.

Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla jos jollain on silminnäkijätietoa asiasta. On nimittäin melkoinen ylilyönti erittäin mallikkaasti alkukauden pelanneelta Tikkalalta, jos edellä mainittu on tapahtunut selvässä vahingoittamistarkoituksessa.
 
#69
En ollut Kemissä paikalla, mutta kuulin että Tikkalalla olisi keittänyt pahemman kerran yli kun Koskrin joukkue on tuuletellut voittoa. Kuulemani mukaan lyönyt poikittaisella mailalla niskan alueelle.

Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla jos jollain on silminnäkijätietoa asiasta. On nimittäin melkoinen ylilyönti erittäin mallikkaasti alkukauden pelanneelta Tikkalalta, jos edellä mainittu on tapahtunut selvässä vahingoittamistarkoituksessa.
Kieltämättä jännältä kuulostaa. Kaverista kuitenkin jäänyt semmoinen olo ettei kovinkaan helposti sorru ylilyönteihin.
Mutta kuten sanoit olisi kiva kuulla paikallaolleilta faktatietona tuo tilanne ettei asia lähde ihan laukalle.

Muutenkin oli PEEÄRRÄÄ jaettu viikonloppuna kun Kajaanissa oli Jyystäjien pelaaja saanut PR1..
 
#70
Avataan hieman Kemin tapausta nyt kaikille.

Korostan heti alussa, että nämä kommentit ovat vain minun näkemyksiäni kuulemieni asioiden ja omien havaintojen pohjalta.
Nämä eivät ole joukkueen tai kenenkään yksittäisen pelaajan näkemyksiä.
Itse en nähnyt tilannetta tarkemmin, mutta sen mitä pelaajien kanssa keskustelimme pelin jälkeen, niin Tiki vetäisi Koivukangasta kyynärpäällä niskaan.

Epäkunnioittava käytös, töniminen jatkui vielä muidenkin pelaajien suuntaan, mutta onneksi muilta suuremmilta ylilyönneiltä vältyttiin.
Itsekin menin väliin rauhoittelemaan Tikkalaa, mutta agressiivinen käytös jatkui vielä minuakin kohtaan.
Leipureilla oli leivinuuni kuumana ja kyllä siinä melkeen jo hippastiin Tanssit vol.3, mutta onneksi niiltä nyt kuitenkin vältyttiin.

Tuomareiden suuntaan tulee noottia kyllä tilanteen seuraamatta jättämisestä.
Kursseilla japatettiin aikoinaan aina sitä, että pelin jälkeen katse tulee kohdistaa sinne suuntaan missä pelaajamassa on.
Liekkö sitä tuomarikursseilla enää käydään läpi, kun näinkin kokeneet tuomarit "unohti" asian?

Tosin, kun Lapin Kansan videolta tilannetta tarkemmin katsoo, niin toinen tuomareista tarkkailee tilannetta koko ajan oikeaan suuntaan, mutta ei tee mitään nähdäkseen kokonaisuudessaan koko aluetta.
Reagointi tapahtuu, mutta 2-3 sekuntia myöhässä, kun iso osa pelaajista on jo ehtinyt peittää hänen näkökenttänsä.

Pelaajilta saadun infon mukaan tilanteesta olisi pitänyt antaa PR3.
Tuomarit perustelivat, että eivät nähneet tilannetta, mutta siitä huolimatta antoivat Tikkalalle PR1.
Miten pystyt antamaan PR1 näkemättä tilannetta?

Koivukangas vietti yön päivystyksessä, mutta onneksi mitään vakavaa ei löytynyt.
Jos näin olisi käynyt, niin olisimme seurana tehneet tutkintapyynnön tapahtuneesta.
Tutkintapyynnön tekemistä hankaloitti kuitenkin se ettei tuomarit tosiaan omien sanojensa nähneet tilannetta ja ottelun kuvaaja käänsi kameran juuri pois tilanteesta.

- JK -
 
#71
Tiukkaa on edelleen sarjan kärkipäässä. Suola menee varmasti pudotuspeleihin ja Papas on viiden pelin tappioputkensa ansiosta käytännössä ulkona pudotuspeleistä.

TYPS:n homma mennyt joulun jälkeen entistä surullisemmaksi. Neljässä pelissä tämän vuoden puolella oma verkko heilunut ainoastaan 94 kertaa o_O
 
#72
Oma veikkaus kauden päätteeksi:
1.Suola
2.Ankat
3.Santa
4.Koskri/Jyystäjät
Kova kamppailu käydään viimeisestä play-off paikasta, josta taistelee omasta mielestä tosissaan koskri, jyystäjät ja sastis. Näiden harmiksi ensimmäiselle kierrokselle kun vastaan tulee suola, on aika iso ihme jos joku näistä suolan pudottaa. Sieppaa.PNG
 
#74
Oma veikkaus kauden päätteeksi:
1.Suola
2.Ankat
3.Santa
4.Koskri/Jyystäjät
Kova kamppailu käydään viimeisestä play-off paikasta, josta taistelee omasta mielestä tosissaan koskri, jyystäjät ja sastis. Näiden harmiksi ensimmäiselle kierrokselle kun vastaan tulee suola, on aika iso ihme jos joku näistä suolan pudottaa.
Samaa mieltä, että Suola ja Ankat on sarjan kärki. Mutta sitten loppuohjelmaa katsomalla melkein KoskRi on vahvimmalla ja Santa, Jyystäjät ja Sastis tappelee viimeisestä jatkopaikasta. Joukkueilla on vielä ristiin keskinäiset pelit jäljellä ja lisäksi kaikilla Suola vastassa eli täysin identtiset otteluohjelmat :)
 
#75
Onkohan Suolan pojilla haluja yrittää tosissaan nousta d1variin?
Veikkailisin että suola ottaa tosissaan pohjois-lohkon voiton ja sen jälkeen pelailee etelänporukkoja vastaan rennosti, ilman vakavia nousuaikeita :unsure:

Ja empä tosiaan hoksannut katsella noita loppukauden pelejä, kuullostaa ihan järkevältä perustelulta tuo ylempänä oleva.
 
#76
Loppuohjelmat:

SANTA
Jyystäjät - Santas United
Santas United - SBT Suola
Sastamolo - Santas United

KoskRi
KoskRi - Papas
KoskRi - SSRA
AV - KoskRi
SSRA - KoskRi

SSRA
Dynamo - SSRA
SSRA - Dynamo
KoskRi - SSRA
SSRA - Papas
SSRA - KoskRi

JYYSTÄJÄT
Jyystäjät - Santas United
Jyystäjät - Sastamolo
SBT Suola - Jyystäjät

SASTAMOLO
Sastamolo - SBT Suola
Dynamo - Sastamolo
Jyystäjät - Sastamolo
Sastamolo - Santas United

Veikkaus:
SBT Suola 41p
SSRA 40p
KoskRi 37p
Sastamolo 35p
————-
Santas United 32p
Jyystäjät 29p

Parit:
SBT Suola - KoskRi
SSRA - Sastamolo
 
#77
Loppuohjelmat:

SANTA
Jyystäjät - Santas United
Santas United - SBT Suola
Sastamolo - Santas United

KoskRi
KoskRi - Papas
KoskRi - SSRA
AV - KoskRi
SSRA - KoskRi

SSRA
Dynamo - SSRA
SSRA - Dynamo
KoskRi - SSRA
SSRA - Papas
SSRA - KoskRi

JYYSTÄJÄT
Jyystäjät - Santas United
Jyystäjät - Sastamolo
SBT Suola - Jyystäjät

SASTAMOLO
Sastamolo - SBT Suola
Dynamo - Sastamolo
Jyystäjät - Sastamolo
Sastamolo - Santas United

Veikkaus:
SBT Suola 41p
SSRA 40p
KoskRi 37p
Sastamolo 35p
————-
Santas United 32p
Jyystäjät 29p

Parit:
SBT Suola - KoskRi
SSRA - Sastamolo
3 edellistä otteluaan niukasti hävinnyt Sastamolo ottaa viimeisistä tarjolla olevista 12 pisteestä 11p? Aika riski veikkaus, mutta toki mahdollinen ja olisi kyllä kova suoritus kemiläisiltä. Ei ole nimittän helppo homma alkuunkaan, kun viimeisten pelien vastustajia katsoo.

Jyystäjillä ja Santalla todella haastavat loppuohjelmat. Keskinäinen peli on ISO peli.

SSRA:lla kenties helpoin loppuohjelma?

Jännäksi kyllä menee.
 
#78
SSRA:lla kenties helpoin loppuohjelma?
Juu, helpoin loppuohjelma ja vielä 1-2 peliä vähemmän pelattuna kuin alapuolelle olevilla. Ankoille riittää 3/5 voitot lopuista peleistä varmaan pudotuspelipaikkaan, vaikka Jyystäjät tai Sastis voittaisivat loput pelit, joten kyllä ankkalammella saavat puppeloida oikein urakalla, jos eivät pudotuspeleihin tuosta pääse.
 
#79
Viikonloppuna pelataan taas
Sieppaa.PNG
Jyystäjille tärkeä peli, jos meinaavat 4parhaan mukana pysyä.
Avaako typsi kauden pistetilin, oma veikkaus on että ei.
En näe mitään syytä miksi ankat ei omia pelejään hoitaisi.
Papakselle myös tärkeä peli edessä, tosin ei kyllä yhtään vähemmän tärkeä peli koskrille.
Sastamololla mahdollisuus isoon ryöstöön kotiluolassa.

Oma veikkaus (1X2):
Jyystäjät-Santa 1
AV-Typs 1
Dynamo-SSRA 2
Koskri-Papas 1
Sastis-Suola 2
SSRA-Dynamo 1
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.