Pääkallo.fi

A-lohko Suomisarja

Viestejä
15
Nibacoksen nuori joukkue ryösti fliiga painotteiselta Krp akatemian joukkueelta eilen 3 pistettä.
Nibacoksella eilenkin kokoonpanossa 7 16-17 vuotiasta pelaajaa. Sarjatilannekkin näyttää puolessavälissä kautta melko kivalta kokkolalaisille. Junnut siis isoissa saappaissa?
 
Viestejä
3
Lohkossa on nyt päästy puoleen väliin Blue Foxia ja Vaasaa lukuun ottamatta, ja onhan tämän kauden A-lohko ihan järkyttävän tasainen, kun käytännössä kuka vaan voi voittaa kenet tahansa. Varsinkin, kun Classicin kone on nyt hieman yskinyt ja tuloksena kaksi perättäistä tappiota, mikä avasi taistelun lohkovoitosta levälleen. Ilmeisesti seinäjokiset joukkueet ovat heille myrkkyä. Lauantain MLT-Clasu -kamppailussa oli aika mielenkiintoiset kokoonpanot, kun kummallakin oli lähes kaksi kentällistä liigaukkoja mukana.

Toiselle puolikkaalle lähdettäessä taistelu kahdesta nousukarsintapaikasta on ihan levällään ja niitä tavoittelee kuusi joukkuetta. Blue Fox on päässyt nyt hyvään lentoon ja viimeiset kolme ottelua ovat päättyneet yhtä moneen voittoon varsinaisella peliajalla. Foxi tuleekin olemaan varmasti aika veemäinen vastustaja kevättä kohti mentäessä. Kasper Tähkä on ollut ainakin suomisarjaan ihan tekijämies. Tai onhan Hän osoittanut, että pärjää myös divarissa, mutta Foxin kannalta olisi tärkeää, että herra olisi heidän mukanaan myös Tammikuun jälkeen.

Nibacos on yllättänyt positiivisessa mielessä ja ihan ansaitustikin ovat kärjessä. Yhtä vaille kaikista peleistä ovat onnistuneet saamaan pisteitä mukaan ja kaiken lisäksi kaikki kuusi voittoa ovat varsinaiselta peliajalta. Ja vaikka kyseessä onkin nuori joukkue, ovat onnistuneet pitämään oman pään puhtaana, sitä yhtä Classic-peliä lukuun ottamatta, yllättävän hyvin, vaikka vauhtia ja tilanteita tuntuu olevan joka pelissä. Yksi iso kysymysmerkki joukkueelle on rosterin laajuus; siinä ei ole hirveästi vaaraa kavereiden olla loukissa.

Merikoski on myös ihastuttanut ja pelaavat todella raikasta salibandya. Joukkueelle iso vahvuus on ollut täysin pitelemätön kaksikko Shnoro & Tolonen, jotka tuntuvat painavan pelistä toiseen vähintään 4 paunaa mieheen. Kosken kannalta on toivottava, että jätkiä säilötään otteluiden välissä pankkiholvissa kuplamuoviin käärittynä, sillä niin tärkeistä pelaajista on kyse. Tolonen taitaa olla vielä aika nuori kaveri, joten ihmettelen suuresti jos ei ensi kaudeksi siirry kaupungin isompaan seuraan. Nyt joukkueella on meneillään viiden viikon ottelutauko, joten jännä nähdä, minkälainen vaikutus tällä on seuraavaan peliin?

PTU on onnistunut parantamaan kauden edetessä ja viimeisen neljän ottelun otannalla ovat olleet lohkon neljänneksi paras joukkue. Näissä neljässä ottelussa ovat onnistuneet napsimaan tärkeät päänahat Foxilta ja Mailattomilta. Edellisessä ottelussa ensimmäiset minuuttinsa työväen uniformussa kellottanut Matti Rössi takoi heti nöyrät viisi paunaa ja tulee olemaan aika tärkeä pelaaja joukkueelle loppukaudella. Myös maalin suulta löytyy joukkueelle todella iso pelaaja, kun Österman edustaa lohkossa ihan kärkeä, eikä kovin monelta joukkueelta löydy yhtä tasokasta pelaajaa samalle tontille. PTU:n kannalta iso MUTTA tulee siinä kohti, kun farmipelaajien ikkuna menee kiinni ja silloin onkin mielenkiintoista nähdä, ketä listan pelaajista saavat pidettyä itsellään. Tämä toki koskee myös muita farmisopimuksen alaisia joukkueita.

Tällä hetkellä lohkon kaksi isointa pettymystä ovat Ilves ja KrP. Molempia odottelin ihan kärkipäähän. KrP:llä oli Kokkolassa joukkue täynnä liigapelaajia, mutta niin vain onnistuivat menettämään pisteet viimeisellä sekunnilla. Enää ei jaksa uskoa, että heillä olisi mahdollisuuksia päästä kahden parhaan joukkoon ja loppukaudelle haussa onkin sarjapaikan varmistaminen suoraan ja P21-junnuissa pleijareiden kotiedun tavoittelu.

Ilves on tällä kaudella todistanut sanonnan "Hyökkäämällä voi voittaa otteluita, mutta puolustamalla voitetaan mestaruuksia" todeksi. Tulivoimaa kyllä löytyy, mistä kertoo neljänneksi eniten tehtyjä maaleja, mutta kun näin tasaisessa sarjassa ollaan päästetyissä maaleissa pohjaosastoa, on tämän hetken sijoitus ansaittu. Nyt Spiralilla onkin hyvin aikaa käydä läpi puolustamisen perusasioita, tai muuten seuraavalla kaudella saadaan Ilves-paidassa nauttia kakkosen ilmapiiristä.
 
Viestejä
1,173
Kautta on kuljettu hyvä pätkä ja lohko vaikuttaisi selkeästi tasaisemmalta, kun verrataan edelliseen kauteen. Joukkueet pelaavat ristiin aika lahjakkaasti ja moni ottelu on päättynyt vasta jatkoajan, tai rankkareiden jälkeen. Classic taitaa viedä vahvan alkukauden seurauksena yhden nousukarsintapaikan ja tällä menolla voittaa myös lohkon aika selkeästi. Toisesta paikasta käydään kovaa kisaa Merikosken, Nibacosin, Nokian ja nyt myös nousevassa vireessä kulkevan Mailattomien kesken. Blue Foxilla on meneillään vaisumpi jakso ja meno ei ole ollut vakuuttavaa edes silloin, kun farmiavut ovat olleet mukana, joten ei taida Ketuilla olla eväitä tämän kauden kärkikamppailuun, jos tappioputki ei katkea parissa seuraavassa ottelussa. Pohjalla SB Vaasalle on käymässä niin kuin pelätä osattiin; lähtijöitä ei ole pystytty paikkaamaan ja heidän osaltaan hissi vie alaspäin. Konnille on nyt iskenyt sarjanousijan karu arki silmille ja Pääkallon ennakossa asetetusta mustan hevosen roolista jäljellä on enää hevonen. Tänään onkin Nurmossa todella tärkeä peli, niin Konnille, kuin Kosken pojillekin.

Joka joukkueesta on löytynyt vähintään kentällinen erinomaisia pelimiehiä. Jos kauden jälkeen jaettaisiin änärityylinen Hart-trophy joukkueelleen arvokkaimmalle pelaajalle, lista ehdokkaista olisi tällä hetkellä tämän näköinen:

Blue Fox - Anton Kallvik
Classic - Matias Vaajala
Ilves - Topi Koskinen
Konnat - Topias Laitala
Nokia - Sami Savolainen
Merikoski - Niko Shnoro
Mailattomat - Didrik Lillas
Nibacos - Arttu Harju
PiTU - Eetu Annila
SB Vaasa - Ilmari Haarala

Ja loppuun lohkon TOP 5 absoluuttisesti parhaat pelaajat.

1. Niko Shnoro - Merikoski
2. Eetu Annila - PiTU
3. Eetu Tolonen - Merikoski
4. Didrik Lillas - Mailattomat
5. Arttu Harju - Nibacos
Pakko kyllä kommentoida sen verran että toi absoluuttisesti parhaiden pelaajien lista on vitsi😂. Annila tossa listassa ja Classicista/Näädästä ei esim ketään😀
 
Viestejä
1,173
Pakko kyllä kommentoida sen verran että toi absoluuttisesti parhaiden pelaajien lista on vitsi😂. Annila tossa listassa ja Classicista/Näädästä ei esim ketään😀
Annilan tilalle esim Classicista vois laittaa Hietarannan, Kimpanpään, Helinin, Kilven, Vaajalan. Krpeestä Savolainen, Tynkkynen, Tenho, Lindstedt. Tässä vaan muutama mainitakseni😀
 
Viestejä
1,173
Annilan tilalle esim Classicista vois laittaa Hietarannan, Kimpanpään, Helinin, Kilven, Vaajalan. Krpeestä Savolainen, Tynkkynen, Tenho, Lindstedt. Tässä vaan muutama mainitakseni😀
Ja tämä sama lista pätee myös Harjuun.

Muuten erittäin hyvää analyysiä sarjasta💪👍
 
Viestejä
3
Ei pitkä tauko näyttänyt vaikuttavan Merikosken vireeseen Konnia vastaan, vaan isännät pyyhkivät Tervon pojilla lattiaa tylyin lukemin. Ottelun alussa näytti vielä siltä, että Konnat saattaisivat jopa haastaa Koskea, mutta ensimmäisen erän jälkeen nuo ajatukset sai unohtaa. Yllättäen isäntien Shnoro ja Tolonen iskivät 6 pistettä mieheen. Voitolla Merikoski nousi lohkossa toiseksi yhden tehdyn maalin erolla Classiciin.

Joulutauolle lähdettäessä sarjataulukko näyttää tältä: sarjis.png

Perjantaina Nibacos joutui ahtaalle Mailattomien kanssa. Otteissa oli paljon ailahtelua pelin sisällä ja ei ollut kaukana, etteivät olisi sulaneet, kun MLT alkoi takomaan toisessa erässä maaleja, mutta taas kerran sinnikkäästi taistellen saivat täydet pisteet kolmannen erän ansiosta. Jatkoaikakin oli vain parin sekunnin ja sentin päässä. Ja KrP ottelussa tullut voittomaali syntyi ihan viimeisellä sekunnilla, joten aika tiukille pojat osaa viedä ottelun ratkaisun. Jos sattuma olisi näissä tilanteissa tarjonnut toisenlaisen lopputuleman, voisi kokkolalaisilla olla kahdesta neljään pistettä vähemmän. Saapa nähdä, kuinka kauan tuo tuuri kestää.

Uusi vuosi aloitetaankin todellisella herkkupalalla, kun lohkon kärkikaksikko kohtaa Oulussa. Siinä pelissä ennakkosuosikin viitta on enemmän, tai vähemmän Merikoskella ihan vain maalinteko-potentiaalin ansiosta. Voisin jopa veikata tässä vaiheessa, että Merikoski on vahvin suosikki voittamaan lohkon.

Blue Fox pelasi peräkkäisinä päivinä SB Vaasan kanssa. Ensimmäisen ottelun vei nimiinsä Vaasa lukemin 4-8 ja seuraavana päivänä oli Foxi vahvempi samoilla maalimäärillä. Aika paljon ratkaisi se, että Anton Kallvik ei ollut Blue Foxin mukana torstaina, mutta perjantaina mies oli taas pelillä. Maalivahtipuolella saattoi tulla pientä osviittaa siitä, kuka on Blue Foxin ykkönen loppukaudella, kun Honko pelasi molemmat ottelut. Huomattavaa oli myös Tähkän puuttuminen molemmista otteluista. Ehkäpä herran palveluksista saadaan nauttia Uusikaarlepyyssä enää reilun kuukauden verran, vaikka keväällä Peliveljissä isoa vastuuta on tuskin luvassa, mutta näin korona-aikana liigajoukkueet haluavat varmasti pitää leveää rosteria tärkeitä pelejä ajatellen.

Vaasalle torstain voitto oli varmasti jättimäinen, sillä tällä tuloksella matka suoran putoajan paikalle kasvoi neljään pisteeseen. Pohjan kolmikko tulee tuskin ottamaan kovin montaa pistettä muilta joukkueilta, joten keskinäiset ottelut tulevat olemaan isossa osassa, kun ratkotaan putoaja, sekä karsija. Toki haluaisin uskoa, että Ilves vielä pystyisi parantamaan omaa pelaamistaan, mutta eipä KrP-ottelukaan tästä kovin positiivista kuvaa antanut. No, ehkä sen verran tsemppaavat, että nousevat Konnien ohi

PTU jatkoi myös vahvaa virettään ja vei kaksi pistettä karsintapaikasta tiukasti taistelevan Classicin nenän edestä ja vieläpä ilman liigamiehiä. Lupaa hyvää myös Tammikuun jälkeiselle ajalle, kun farmipelaajia ei enää ole pahemmin käytössä. Jos kärki vaan pelaa hyvin ristiin, nousee myös Työväki taistelemaan kärkisijoista.

MLT saattoi perjantaina pelata itsensä ulos kisasta divarikarsinta paikoista. Hyvin kyllä väänsivät Nibbareita vastaan, mutta se viimeinen kiima vaan puuttuu otteista. Sielläkin suunnassa olisi lupa odottaa paljon enemmän. Ehkäpä sarjataso on sitten sen verran sopiva, että kovia pelejä tulee jatkuvasti, eikä tarvi kierrellä ympäri Pohjanmaata pelaamassa Remixejä ja Jeppiksiä vastaan, mutta suurta hinkua nousuun ei ole. Loppukaudelle pätee samat asiat, kuin KrP:n kohdalla, eli tulevat keräämään sen verran pisteitä, ettei taakse tarvitse katsella ja pelätä suoran sarjapaikan puolesta.

pistari.png

Pistepörssi on tällä kaudella hyvin mielenkiintoinen. Sijoilla 3.-20. majailevat pelaajat ovat seitsemän pisteen sisällä toisistaan, mutta kärkikaksikko painelee ihan omilla luvuillaan. TOP 10 sisältä löytyy myös viisi pelaajaa niistä joukkueista, jotka ovat kärkinelikon ulkopuolella. Alleviivaa vain sitä faktaa, että joka joukkueesta löytyy erinomaisia pelimiehiä, minkä takia myös kannattaa käydä katsomassa pelejä.

Tässä taas vähän läpikäyntiä lohkosta päällisin puolin. Odotuksena keväälle paljon hyviä ja jännittäviä pelejä, sijoitusten ratkeamista vasta viimeisillä kierroksilla, mutta ennen kaikkea kauden läpiviemistä ilman korona-taukoja! Toivottavasti saataisiin myös muilta käyttäjiltä omia spekulointeja kuluneesta kaudesta, sekä ajatuksia tulevista peleistä. Omasta puolesta toivotan hyvää joulun ja uudenvuoden odotusta kaikille!
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
24.4 18.30
3.054.901.81
Näytä kaikki
>
Viestejä
61
Mahvtaa että joku kirjottelee tänne pidempääkin analyysiä. Samoilla linjoilla pitkälti oon itekkin, mutta näin nibacos lasien läpi katsottuna en kyllä hirveesti tuurin piikkiin laittais sarjatilannetta. Toki peli vielä liikaa ailahtelee mutta uskon että nuoruuden innolla ja jalalla ovat kahden joukossa runkosarjan päätteeksi.
 
Viestejä
28
Merikoski SBT näytti selvinneen ottelutauosta kohtuullisen hyvin. Viikonloppuna täydet 6 pistettä (mukana maukas voitto Nibacoksesta) Myös Snoro jatkanut pistetehtailua...
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
24.4 18.30
3.054.901.81
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös