Pääkallo.fi

A-poikien SM-sarja 2020-2021

Viestejä
1,407
Varakello on varakello ja siihen turvaudutaan mikäli virallinen kello pimenee tms. Takatuomarilla olisi tässä tilanteessa ollut helppo seurata samalla saman päädyn kelloa, johon maali tuli.

No itseasiassa ei kyllä ole kovin helppo kyseisessä hallissa seurata. Muistaakseni pitäisi katsoa ylöspäin kohti kattoa (koripallotelineen kello) tai sitten poispäin pelitilanteesta kohti toimitsijapöytää nähdäkseen kellon että silleen tilanteen ja kellon seuraaminen samaan aikaan ei olisi ollut mahdollista.
 
Viestejä
888
Käsittääkseni ei (toisen käden tietoa). Käsikellon mukaan peli oli päättynyt maalin syntyessä ja tulostaulun mukaan ei.

Minusta aika selkeä virhe tuomareilta ottaa inputtia toimitsijapöydältä tässä tilanteessa - summerin sointiin on tavattu pelit pelata kuitenkin. Sen mukaisesti tuo olisi yksiselitteisesti pitänyt hyväksyä. Piste.
Tämän perusteella Steelers koki täysin yksiselitteisesti vääryyttä. Onko protesti jo tehty, ja jos ei, onko sen tekeminen nyt myöhäistä? Näillä kahdella menetetyllä pisteellä voi olla ratkaiseva merkitys runkosarjan päätyttyä. Samoin Lasbin kahdella tuulesta temmatulla bonuspisteellä.

Toisaalta nyt on myös Steelersistä itsestään kiinni, miten tähän vääryyteen reagoidaan. Joukkue voi joko ottaa aimo annoksen ylimääräistä sisulatausta tuleviin peleihin ja jopa koko loppukauteen tai sitten joukkue voi alistua ja lamaantua.
Toimitsijana olet varmaan infonut tuomareita jos summeri soi 2 sekuntia liian myöhään? Ja tuomarit ovat sen joukkueille kertonut. Silloin ehkä toimitsija voisi viheltää esim. pilliin kun aika oikeasti loppuu (on käytetty monessa hallissa jos summeri ei toimi).
Kyseisessä pelissä maalihan syntyi pelin lopussa. Jos summeri soi joka kerta liian myöhään, olisi se varmaan ollut kaikkien tiedossa.
Pelisäännöissä sanotaan: Erä tai ottelu päättyy välittömästi loppusummerin alettua soida.

Tuskin kukaan on maalin syntyessä tuijottanut kelloa, eiköhän kaikki, toimitsijat mukaan lukien, ole seurannut peliä ja katsonut kelloa vasta maalin jälkeen.

En ole kummankaan joukkueen kannattaja mutta omasta mielestä maali olisi ehdottomasti pitänyt hyväksyä.
Juu, ilman muuta olen vastaavissa tilanteissa infonnut tuomaria. Jos summeri ei ole soinut ajassa 20:00, olen huutanut "Aika!" Pointtini oli vain se, että ei tarvita kuin pieni herpaantuminen toimitsijapöydän takana niin tuohon loppusummerin soimiseen viiveellä reagoidaan muutama sekunti liian myöhään. Mutta tässä tapauksessahan ei selvästikään ollut kyse siitä, että summerissa olisi ollut mitään vikaa. Aivan älytön aivopieru tuomarilta luottaa käsikelloon tulostaulun sijaan tässä tilanteessa.
 
Viestejä
117
Tämän perusteella Steelers koki täysin yksiselitteisesti vääryyttä. Onko protesti jo tehty, ja jos ei, onko sen tekeminen nyt myöhäistä? Näillä kahdella menetetyllä pisteellä voi olla ratkaiseva merkitys runkosarjan päätyttyä. Samoin Lasbin kahdella tuulesta temmatulla bonuspisteellä.

Ei noita tuloksia varmaan muutella jälkikäteen, tuomarit päättävät kentällä ja sitten asia on selvä. Oikeudesta voi olla montaa mieltä, mutta noin se varmaan menee.
 
Viestejä
8,108
Niillä mennään, ketä on kokoonpanossa. Turha kuvitella muuta. Menee saivarteluksi.... Nokia ilman Tenhoa, Oilers ilman Silvosta jne jne jne jne

Juuri näin. Jos kaikilta muiltakin otettaisiin kolme parasta hyökkääjää (Lund-Kallio-Laakso - korjaa @yaas , jos oletin väärin, että Lundin laskit muutenkin pois tästä) pois, niin en minä näe Tiikereiden kärsivän siitä mitenkään järkyttävän paljon pahemmin kuin näiden muiden.
 

Fox

Viestejä
88
Varakello on varakello ja siihen turvaudutaan mikäli virallinen kello pimenee tms. Takatuomarilla olisi tässä tilanteessa ollut helppo seurata samalla saman päädyn kelloa, johon maali tuli. Se on perusjuttuja erien lopussa mikäli pelikello on helposti nähtävissä. Amatööri moka tuomarilta ja sitten vielä toinen perään mikäli kuunneltiin toimitsijoiden käsikello selityksiä ja hylättiin maali sen takia.
Varakello on myös virallinen aika jos virallista kelloa ei esim käynnistetä ajoissa ja se käy sen vuoksi joitakin sekunteja myöhässä. Näitä varakellon perusteella tehtyjä aikakorjauksiahan näkee lähes joka pelissä jompaan kumpaan suuntaan.

Katsoin myös noita pysäytyskuvia ja siinä kuvassa jossa pallo on ilmassa maalin sisällä, taulu on jo punaisena. Hyvin mahdollista että verkko piti sitä hetken ilmassa, mutta tosta kuvasta on paha sanoa.

Toivotaan että Steelers sisuuntuu tästä ja ottaa seuraavaksi hyvän voittoputken.
 
Viestejä
8,108
Mielenkiintoista nähdä miten Oilers on kasannut itsensä eilisen tappion jälkeen. Tämä QMax on mielenkiintoinen lato katsoa pelejä, tälle tasolle just sopivan kokoinen paikka. Kävin täällä joskus A-poikien päätöskierroksella, olikohan 2017.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös