Pääkallo.fi

B-poikien SM-sarja 2020-2021

Viestejä
6
Et kai ole tosissasi? Tottakai kotijoukkueen etuihin kuuluu salibandyssä kuuluttajan hehkutus, vai onko se säännöissä kielletty? Aikalisä ei ole mikään hartaushetki, eikä siltä edellytetä mitään hiljaisuutta. Kommenttisi oli pöljintä mitä olen aikoihin lukenut, sori vaan. Kuuluttaja kuuluttaa sitten kun hänelle on tullut tieto mitä kuulutetaan. Jäähyt, maalit ja se aikalisäkin kuulutetaan, jotta tieto ratkaisuista selviää kaikille osallistujille. Ja musiikki pauhaa kovemmalla jos vierasjoukkue kaipaisi keskittymisrauhaa, tottakai!

Ei nyt ihan aleta tuhoamaan suomalaisen ottelutunnelman vähäistä räväkkyyttä vaikka kovin luterilaisessa yhteiskunnassa eletäänkin.
Kiitos palautteesta "Säbeltäjä" tai kuka lienetkin :)

Mielipiteitä on monia ja tämä oli yksi. Mutta kukin taplaa tyylillään!

Ei ottelutapahtumasta mitään kirkkotilaisuutta haluta mutta tiettyjä asioita olisi hyvä ottaa huomioon "hyvän tavan" kuulutuksissa. Moni on kuitenkin vapaaehtoisena töissä ja tekee arvokasta työtä oman joukkueen eteen jotta ottelutapahtumat saadaan hoidettua. Kuuluttajan homma ei ole se halutuin vaan usein sinne saatetaan joutua hiukan pakostakin. Kokemusta saa vain tekemällä asioita ja sen myötä oppii. Eikä nämä olleet mitkään haukut kuuluttajalle, pieni parannusehdotus omalta suunnalta. Peace and Love!
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
481
Arto voisit peleissä käyttää kasvomaskia. Kun sinun on pakko karjua siellä rummuttaessasi, tiedätkö, että suustasi lentävät pisarat ulottuvat monen metrin päähän sinuata? Istuessasi kentän laidalla sylki lentää siis kentälle asti... Mitä jos olet koronan oireeton kantaja jossain pelissä ja tartutat pelaajat? Se on mahdollista. välittäisit edes pelaajien terveydestä - kukaan meistä ei voi vannoa, ettei joku päivä ole oireeton tartuttaja. Maski siis naamalle, tai ole hiljaa - tai pysy poissa katsomosta. Ajattelepa edes peleissä muitakin kuin itseäsi, tuollainen toiminta on peri-itsekästä
Yleisesti koronapandemiasta, turvatoimista katsomossa jne. voidaan keskustella omassa ketjussaan: COVID-19 vaikutus salibandykentille

Yksittäistä katsojaa vastaan tällä tapaa hyökkääminen ei sen sijaan missään nimessä kuulu tälle foorumille.

Normaalisti tästä selvittäisiin varoituksella, mutta nyt emme näe muuta vaihtoehtoa kuin parin viikon huilin foorumilta.
 
Viestejä
7,400
On se kiva taas päässä pitkästä aikaa spekuloimaan mahtavaa juniori salibandyä.

No, toisaalta sarjaa on pelattu tasan yksi peli, missä ei mitään hirveän erikoista tapahtunut ja muiden joukkueiden tilanne on vaarmaan aika lailla ennallaan ennen sitä ensimmäistä kierrosta, johon on kuitenkin vielä suht paljon aikaa (siihen nähtynä, että Oilers ja Tiikerit aloittivat jo eilen).

Sanottakoon nyt vielä, että Oilersin 05-ikäluokasta Rinta-Huumokin täytti pakin paikalla ruutunsa oikein mallikaasti. Siis siihen nähtynä, että lyötiin sellaiset "Pelaat muuten B:n pelin ja pelaatkin sitten joka toista vaihtoa"-saappaat jalkaan.
 
Viestejä
733
Jääkiekkoliitolla on hyvät ohjeet kuuluttajalle joita voi soveltaa salibandyyn:

Niitä kun noudattaa, niin ei mene paljon pieleen.

Ohjeiden yleisosiossa kerrotaan mm. allaolevasti

Pääsääntöisesti kuulutukset tehdään aina pelin käynnistyttyä, seuraavan aloituksen jälkeen. Näin joukkueet ja yleisö saavat tiedon häiriöttä, kun keskittyminen on taas itse ottelussa eikä esim. maalin juhlimisessa tai jäähyn selvittämisessä. Näin toimittaessa katkot jäävät musiikin tai mainosten ajamiseen. Tässäkin asiassa tulee käyttää pelisilmää. Jos esim. erää on jäljellä enää sekunteja, on hyvä pyrkiä kuuluttamaan jo katkon aikana ennen summeria. Tai jos kyseessä on epäselvä tilanne, esim. joukkuerangaistus ja joukkueet sekä yleisö ovat epätietoisia, voi kuulutuksen tehdä aikaisemmin. Myös maalin hylkäykset, peliajan korjaus ja vastaavat kuulutukset on hyvä tehdä jo ennen aloitusta. Pelin lukeminen on tässäkin tärkeä ja jos kyseessä on syystä tai toisesta odottamattoman pitkä katko esim. korjaustöiden tms. takia voi olla hyvä kuuluttaa ja käyttää aika hyväksi.

Jos kentällä on loukkaantunut pelaaja, niin samalla tavalla kuin musiikkiakaan ei silloin soiteta, ei myöskään kuuluteta mitään ellei erikseen pyydetä. Maalivahtien torjunnat kuulutetaan erän päätyttyä ja aina seuraavan erän alkaessa n. minuutti ennen erän alkua. Kolmannen erän torjunnat kuulutetaan ottelun päätyttyä, kun kirjuri ne on vahvistanut. Yleisömäärä pyritään kuuluttamaan kolmannen erän aikana.

Ottelun jälkeen kuulutetaan lopputulos ja torjunnat. Tapana on myös kiittää yleisöä, joukkueita, tuomareita ja toimitsijoita. ”Kuuluttaja on hyvä renki mutta huono isäntä”, ”Mikrofoni on miekkaa mahtavampi”
 
Viestejä
7,400
Minusta B-pojissa on ylipäätään ihan tarpeeksi hyvällä tasolla nuo kuulutukset. Esimerkiksi viime kaudella Hämeenlinnassa liigapelissä, ottelun ollessa 6-7 Oilersin johto, Oilersille tuli jäähy ajassa 59:34. Kuuluttaja mumisi jotain mikrofoniin ja jäähyä ei merkitty tulostaululle missään vaiheessa. Eli se, mitä tässä ei mitenkään missään vaiheessa pelin aikana tuotu ilmi, oli, että kyseessä oli nimenomaan viiden minuutin rangaistus. Se olisi tietysti ollut erittäin merkittävää siksi, että Steelers olisi käytännössä pelannut tuon ottelun lähes loppuun ylivoimalla vaikka se olisi mennyt jatkoajalle.

Minusta tämmöiseen verrattuna jotkut junnusarjojen "no kun se kuulutti maalin aikalisän aikana" ovat melkoisia lillukanvarsia.

edit. Niin joo tuossa oli vielä se, että tulospalveluun laitettiin ensin kakkosena ja korjattiin sitten pelin jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
7,400
Nyt on näköjään koko ohjelma tullut: SSBL Tilastot

Näköjään Oilersin peli Mikkelissä tiistai-iltana. No, eiköhän sinnekin ehdi. Äkkiseltään katsottuna omalta kohdalta
- Poriin en pääse, yhtä aikaa Oulussa C2 peleissä.
- Hämeenlinnaan en pääse, yhtä aikaa Kuopiossa miesten pelissä.
- Mosalle pääsen, samoin Keravalle ja Tikkurilaan.
- Oulu pitää katsoa miten uudenvuoden vaihde menee, saatan hyvinkin lähteä.
- Lahteen en pääse, C1:n ja miesten tuplapeli Espoossa ajaa edelle.
- Jyväskylän ja C1:llä Eerikkilän pelin välillä pitää arpoa.
- Tampereelle, Mikkeliin ja Turkuun pääsen.
Kotipelejä en edes jaksa tutkailla, menevät miten menevät.

Tässä nyt ensimmäiset ajatukset ohjelmasta.

(joo tiedän, "katotaan nyt onko kausi vielä käynnissä" blah, blah ja blah)
 
Viimeksi muokattu:

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Nokian KrP - Happee
13.12 18.30
1.426.104.50
F-liiga N
1X2
1X2
EräViikingit - Koovee
16.12 13.30
1.257.506.60
Welhot - SSRA
16.12 15.00
9.7511.001.12
ÅIF - FBC Loisto
16.12 15.00
6.007.001.28
SB-Pro - Classic
16.12 17.00
4.255.601.49
TPS - PSS
16.12 18.30
1.1110.5010.50
Näytä kaikki
>
Viestejä
133
Vieläkö joku on sitä mieltä, että lohko 2 karsinnoissa oli jotenkin erityisen kova? Classic-Hatsina 13-6.
Eiköhän pelata nyt pelejä vaan. Karsinnat oli mitä oli. Kyllä se oilers tulee sieltä 2 lohkosta olemaan top 4 joukkue...

Selväähän lienee, ettö ei tuo lohko kaksi mitenkään erityisen kova ollut, tasainen toki. Yhtäselvää on ettei niitä, jotka sitä erityisen kovaksi spekuloivat enää tässä vaiheessa kiinnosta asiasta kuulla/puhua kun on selvää että metsään meni lohkon kovuuden suhteen.
 
Viestejä
22
ErVi-TPS peli oli hyvää salibandyä molemmilta joukkueilta. Tuomarit ottivat kuitenkin aika isoa roolia pelin kulun kannalta laittamalla selvästä pallontavoittelu tilanteesta TPS pelaajalle pr3 rangaistuksen... itse en tuomari ole mutta mielestäni täysin väärä tuomio kyseisestä tilanteesta. TPS:n peli kaatui aika lailla tähän tilanteeseen ratkaiseva pelaaja sivuun tilanteesta josta oli tulossa tps ylivoima ja yhtäkkiä pelataan 4-3 Ervi yv:tä. Erviltä hieno nousu ja 2 pistettä jäi Mosalle hieno ottelu itsessään vaikka mielestäni Turkulaiset kokivat vääryyttä...
 
Viestejä
954
ErVi-TPS peli oli hyvää salibandyä molemmilta joukkueilta. Tuomarit ottivat kuitenkin aika isoa roolia pelin kulun kannalta laittamalla selvästä pallontavoittelu tilanteesta TPS pelaajalle pr3 rangaistuksen...
Katsoin juuri videolta kyseisen tilanteen ja olen täysin samaa mieltä.
Tilanne sai alkuunsa mielestäni todella kyseenalaisesta ja todella vaarallisesta ErVi- pelaajan jalkapyyhkäisystä ja hetki senjälkeen TPS koki aikamoisen vääryyden.
Jos jonkun olisi kuulunut saada rangaistus niin se olisi kuulunut mennä ErVille tuosta jalkapyyhkäisystä.
 
Viestejä
140
Mikä lohkosta noin ylipäätään tekee kovan? Millä mittaat että lohko on helppo?

En minä tiedä, kun minä en ole ollut se joka on tasojärjestykseen lohkoja laittanut. Siksi asiasta kysyinkin, kun lohko 2 joukkueet hävisivät molemmat ristiinkarsinnat ja sitten tuollainen tulos että vieläkö tuollaista väitetään.
 
Viestejä
60
Mikä lohkosta noin ylipäätään tekee kovan? Millä mittaat että lohko on helppo?
Niinpä! Aivan lapsellista jauhamista tästä lohkoasiasta. Joukkueet ovat vetäneet esikarsinnat ja karsinnat ja sarja jo käynnissä ja täällä vielä jaksetaan itkeä karsinnan lohkoista. Selvää on, että aina tulee eritasoisia lohkoja ja on kyllä aina katsojan silmässä mikä on kova ja mikä ei. No kakkosesta puuttui kyllä täysin ne pisteautomaatit, mutta oliko kova vai mikä niin mulle on aivan sama, pääasia että pelit jatkuu. Niin ja juuri taisi pitkän tien sarjaan kulkenut ja varmasti jokaisee peliin haastajana lähtevä Hatsina hakea pisteet Happeelta vieraissa lyhyen palautumisajan jälkeen Classic höykytyksestä. Nyt sitten varmaan Happeen lohko oli tosi helppo:p.
 
Viestejä
16
ErVi-TPS peli oli hyvää salibandyä molemmilta joukkueilta. Tuomarit ottivat kuitenkin aika isoa roolia pelin kulun kannalta laittamalla selvästä pallontavoittelu tilanteesta TPS pelaajalle pr3 rangaistuksen... itse en tuomari ole mutta mielestäni täysin väärä tuomio kyseisestä tilanteesta. TPS:n peli kaatui aika lailla tähän tilanteeseen ratkaiseva pelaaja sivuun tilanteesta josta oli tulossa tps ylivoima ja yhtäkkiä pelataan 4-3 Ervi yv:tä. Erviltä hieno nousu ja 2 pistettä jäi Mosalle hieno ottelu itsessään vaikka mielestäni Turkulaiset kokivat vääryyttä...
Tilannehan meni siten, että Ervi pelaajalle vihellettiin tilanteesta jäähy ja samalla peli poikki. Jonka jälkeen kun peli oli poikki TPS pelaaja ryntää kostamaan tilannetta. Aivan oikein tuomio meni.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Nokian KrP - Happee
13.12 18.30
1.426.104.50
F-liiga N
1X2
1X2
EräViikingit - Koovee
16.12 13.30
1.257.506.60
Welhot - SSRA
16.12 15.00
9.7511.001.12
ÅIF - FBC Loisto
16.12 15.00
6.007.001.28
SB-Pro - Classic
16.12 17.00
4.255.601.49
TPS - PSS
16.12 18.30
1.1110.5010.50
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös