Pääkallo.fi

B-poikien valtakunnalliset 20-21

Viestejä
732
Täällä on lukuisia kirjoittajia, jotka haluavat saada muiden arvioita pelaajista (ketä kannattaa seurata -tyyppisesti), osa antaa myös omia arvioitaan. Vastauksina luetellaan pelaajia. Osa nimistä on laajemmin tuttuja esimerkiksi majusta tai FBA:sta, ja niihin harvemmin puututaan. Mutta kun joku mainitsee tuntemattomamman pelaajan, niin jostain syystä jollakulla tulee tarve kiistää kyseisen pelaajan "seurattavuus". Miksi ihmeessä? Onko tämä kilpailu, jossa on rajattu määrä seuraamisen arvoisia ihmisiä. Minusta ei ole, ja sieltä voi löytyä hyviä pelaajia joiden otteita on mukava katsoa.

Ehkä joku kokee sen oman tai lapsensa tason mollaamiseksi, jos joku joukkuekaveri nostetaan esille ja häntä ei mainita, ja siksi kokee parhaaksi keinoksi parantaa omaa tai lapsensa asemaa dissaamalla ko. pelaaja takaisin muiden joukkoon - nimettömäksi.

Toinen juttu on miettiä mitä nuo pelkät seurattavien pelaajien nimet antavat lukijalle. Joskus nimeen on liitetty syy miksi pelaaja on erityinen. Se pitäisi olla mukana aina. Lisäksi toivoisi, että myös muitakin kuin hyökkäyksellisiä pelitaitoja arvostettaisiin. Nyt arvostus liittyy useimmiten maaleihin, syöttöihin, avauksiin, jne. Esimerkiksi puolustustaidot jäävät usein vähäiselle huomiolle.

Ylipäänsä nimillä käyty keskustelu on vajavaista, jos keskustelussa saa ainoastaan antaa positiivisia lausuntoja. Mikä on loukkaavaa arvostelua ja mikä ei, sitä on hankalaa määritellä. Siinä foorumin ylläpidolla on haastava tehtävä, ja heillä on oikeus keskustelun linjat ja rajat määrittää.

Pelaajaa arvioitaessa useimmiten keskitytään joko vain vahvuuksiin tai heikkouksiin. Itse pitäisin urheilupeleistä tuttua kokonaisvaltaisempaa player strength -arviointia. Pelaajan kaikki eri osa-alueet tulisi olla arviossa mukana. Toisaalta junnujen kohdalla tällaiseen en näe muutenkaan merkittävää, etenkään pelaajia kehittävää tarvetta. Tunnetusti juniorit kehittyvät kukin omaa tahtiaan, ja se lopullinen taso on harvoin junnuna nähtävissä. Myös henkinen kasvu, tahto ja sitoutuminen ovat muuttuvia ja vaikeasti mitattavia ominaisuuksia. Pelaajan leimaaminen juniori-iässä hyväksi tai huonoksi, lahjakkaaksi tai lahjattomaksi, on lopullisen tuloksen osalta hyvin epävarma arvio, ja palvelee erittäin vähän kyseistä pelaajaa.

Joukkuelajissa soisin keskustelun menevän enemmän joukkueiden suorittamisen arviointiin. Miten joukkue pelaa hyökkäyksen ja puolustuksen, onko pelistrategia millainen ja pelissä tehtävät taktiset ratkaisut millaisia.
 
Viestejä
339
Juniorisarjoja tulee varmasti seurattua sivusilmällä myös talven aikana, mutta tältä keskustelupalstan osiolta poistan itseni kyllä oikeastaan tässä vaiheessa. Koska junioriurheilun realiteetit ja yksittäisen pelaajan kehitys eivät ole keskustelijoilla edes lähtökohdiltaan hallussa, keskustelun täällä en näe tarjoavan yhtään mitään, yhtään kenellekään. On myös vaikea nähdä, millä tavoin junnukeskustelun saisi jollain tavalla pidettyä "järkevänä".

Valmennus ja taktiikat ovat oikeastaan ainoat keskusteltavissa olevat aiheet, joita tällä osiolla tulisi ylläpitää. En äkkiseltään saa mitään muuta järkevää mieleeni.
Vaikka menee jo vahvasti OT puolelle, enkä halua provosoida, koen että tähän kommenttiin pitää tarttua.
Varmasti hyvä tarkoitus ja ajatus on taustalla ollut, mutta toisaalta näin vahvaa ylimielisyyttä ei junioripuolen kirjoitteluun kyllä kaivatakaan.
Se ettet ymmärrä jotain on osoitus omasta rajallisuudesta, ei paremmuudesta lapsiin verrattuna. Todennäköisesti olet joskus itsekin ollut juniori, vaikka et muista tai halua muistaa sitä aikaa, ei se ole yhtään vähempiarvoista verrattuna nykyhetkeen.

Ihan hyvä että poistat täältä itsesi, koska lause "Koska junioriurheilun realiteetit ja yksittäisen pelaajan kehitys eivät ole keskustelijoilla edes lähtökohdiltaan hallussa" osuu ja uppoaa ironisesti. Pelaajan kehitys ei ole pelkästään pehmeitä käsiä, kevyttä jalkaa tai havainnointia kentällä, realiteettia ei ole kasvattaa robotteja ja valmentaa absoluuttisia huippuja. Halu tulla huomioiduksi, hyväksytyksi ja kasvattaa itsetuntoa ovat vähintään yhtä tärkeä osa pelaajapolkua kuin kentällä mitatut tapahtumat.

Olen Säbeltäjän kanssa täysin samoilla linjoilla, joukkuelajissa keskittyminen pistepörssin kärkeen ei ole kaikki kaikessa ja paljon on osa-alueita mitkä eivät saa ansaitsemaansa arvostusta. Maalintekijät on vain yksinkertaisesti helpompi muistaa kuin se kaveri joka poimi pohkeeseen puolustuspäässä parit varmat maalit.

Pidetään jatkossakin keskustelua yllä junioreissa, omasta mielestä B valtakunnallisissa Classic - Tiikerit kohtaaminen on paljon mielenkiintoisempi kuin F-liigan versiossa
 
Viestejä
859
Vaikka pientä sanaharkkaa on ilmassa, minun mielestäni nimimerkkien Mansikkapohkeessa ja apinaselässä perusnäkemykset ovat aika lailla lähellä toisiaan. Suurin ero taitaa olla näkemyksessä siitä, mitä junioriurheilusta kannattaa kirjoittaa. Korjatkaa toki, jos olen ymmärtänyt väärin.

Minä olen sillä kannalla, että avoin ja mahdollisimman monisäikeinen keskustelu luo lajikulttuuria. Me kirjoittajat muokkaamme jatkuvasti tätä kulttuuria. Välillä läikkyy yli, välillä saattaa johonkin asiaan jäädä reagoimatta vaikka pitäisi. Parhaimmillaan syntyy loistavaa keskustelua, pahimmillaan jäädään inttämään omiin taisteluhautoihin tai ilkutaan anonyymisti jollekin taholle.

Minun perusajatukseni on se, että ylilyöntejä tulee välttää mutta vaikka sellaisia tulisi, ei se tee koko keskustelusta turhaa tai edes vaillinaista. Yleensä trollit ja riidankylväjät laitetaan kuitenkin ruotuun Ylläpidon tai muiden foorumilaisten toimesta.
 
Viestejä
339
Tämä varmasti on totta, suurin näkemysero syntyy kun negatiivisesti ja jyrkällä tulokulmalla tuomitaan jotain mikä ei itselle näyttäydy kohtuullisena. Pelaajien mollaaminen tai kykyjen epäileminen ei ole järkevää kirjoittelua keneltäkään, joukkuepelissä yhdessä onnistutaan ja yhdessä hävitään. Mutta jos juniori kaipaa huomiota ja itsetuntoa nostaa palstalla vilahtava nimi, se ei varmaan keneltäkään ole pois.

Med moppe på motorvägen on täysin oikeassa että mahdollisimman avoin ja monisäikeinen keskustelu parantaa lajikulttuuria, siksi itselläni nousee karvat pystyyn kun keskusteluun ei haluta nuoria pelaajia ja heidän kommenttejaan mukaan jotka kuitenkin tulevat pelaamaan kenties kaikkein kovatasoisimman BSM kauden koskaan. SSV B junnut vuosituhannen vaihteesta ei tarjoaisi kovin kummoista vastusta nykyjoukkueille vaikka aikansa dynastia olikin.
 
Viestejä
49
Tasoa on vaikea mitata...milloin on ns.kaikkien aikojen kovinta.
Tälläkin kaudella näyttää viimekauden kovista jengeistä joko häipynyt muualle pelaajia tai nousseet a-junnu tasolle..
Yms.pahaikä"...yllättävää
Osassa joukkueessa kärkipelaajat voivat piipahtaa b-matseissa..jos muualta ehtivät hätiin
...
Ainahan kesken kauden alkukarsintojen jälkeen..tapahtuu pettymyksiä...ja tulee tuuletusta..jos alkuun ei luista suksi..niin kuin odotettu tai kemian oppitunti..räjähtää käsiin..
Terv.omalla nimellä täällä ja katsomossa räyhäämässä ...pienet piirit kuitenkin..loppu peleissä..
Kansantaiteilija veikko lavin sanoi ...löysin rantein...
Osalla joukkueen taustahenkilöistä kuumapannu ettei kärsi sanoo mitään..
Hymyillään kun tavataan
.joka tapauksessa taas ensi viikonloppuna halleilla..espoo.tikkurila.myllikkä ja ???
 
Viestejä
859
...nuoria pelaajia...jotka kuitenkin tulevat pelaamaan kenties kaikkein kovatasoisimman BSM kauden koskaan.
Onhan tuossa nyt sitten todella iso KENTIES. Mihin tämä perustuu?
Tämä perusväittämä, että tulossa olisi kaikkien aikojen kovin BSM-kausi, on kyllä minunkin mielestäni kihelmöivä. Olen kyllä melko varma, että viime BSM-kauden Top 4 (ErVi, Oilers, TPS, Classic) ja varsinkin Top 2 (ErVi, Oilers) on vertailussa huomattavasti laadukkaampi kuin tulevan kauden kärki. Sitä vastoin olen myös yhtä lailla melko varma, että tuleva BSM-kausi tulee olemaan kokonaisuudessaan laadukkaampi kuin viime BSM-kausi. Ero kärjen ja tyven välillä on luultavasti viime kautta pienempi.
 
Viestejä
339
Tämä perusväittämä, että tulossa olisi kaikkien aikojen kovin BSM-kausi, on kyllä minunkin mielestäni kihelmöivä. Olen kyllä melko varma, että viime BSM-kauden Top 4 (ErVi, Oilers, TPS, Classic) ja varsinkin Top 2 (ErVi, Oilers) on vertailussa huomattavasti laadukkaampi kuin tulevan kauden kärki. Sitä vastoin olen myös yhtä lailla melko varma, että tuleva BSM-kausi tulee olemaan kokonaisuudessaan laadukkaampi kuin viime BSM-kausi. Ero kärjen ja tyven välillä on luultavasti viime kautta pienempi.
Jos perusolettama on että laji kehittyy ja muuttuu, niin selkokielellä joka vuosi B sarjan taso pitäisi kasvaa.
Viime kaudella heittopussina ollut Steelers voitti yhden (1) ottelun, paikallaolijat muistaa Eerikkälän ihmeen Erviä vastaan...
Jos jo nyt näyttää siltä, että Classic ei mene suoraan sarjaan, Indians taistelee päästäkseen edes ristiinkarsintoihin mutta Hatsinalla on vahvasti jalka sarjan oven välissä, niin odotusarvona kärjen ja häntäpään välinen ero on pieni.

Vaikka oletuksena on 03 syntyneiden dominointi, osa muistanee HU-46 riveistä veljessarjan joita ikäerot eivät suuremmin rasittaneet. Vähän samaa mahdollisuutta on tarjolla "B2" ikäisille ja muutamalle C ikäiselle lupaukselle, joten suurella mielenkiinnolla kautta kohti lähdetään, ensi viikonloppuna tarjolla muutama trilleri jonka jälkeen kunnon spekulaatiot vasta pääsevät vauhtiin.

Yllämainitut asiat huomioon ottaen, luvassa on kenties kovatasoisin BSM koskaan, mittarina voisi olla esim. 16-17 kausi, jolloin viimeinen keräsi 14 pistettä ja 3-8 sijat olivat 4 pisteen sisällä.
 
Viestejä
1,100
Tänään oli tarkoitus pelata Classic -KOOVEE harkkapeli . Peli peruttu ilmeisesti Classicin pelaajan korona altistumisen takia?? Miten mahtaa käydä Classicin karsintojen kanssa?? Mitä vaikuttaa tuloksiin jos joukkue ei pääse lähtemään pelimatkalle??
Onko tähän faktaa jostain?
 
Viestejä
1,218
Tänään oli tarkoitus pelata Classic -KOOVEE harkkapeli . Peli peruttu ilmeisesti Classicin pelaajan korona altistumisen takia?? Miten mahtaa käydä Classicin karsintojen kanssa?? Mitä vaikuttaa tuloksiin jos joukkue ei pääse lähtemään pelimatkalle??

Eikös se ole luovutus jos ei pelipaikalle ilmesty vähintään 5 + 1 pelaajaa kun pelin pitäisi alkaa.
 
Viestejä
14
Järjestäjä tietysti tarkastaa, että pelaajalla on negatiivinen testitulos ennen halliin sisälle pääsyä. Vai liiton miehet? Tai siis tarkastaa, että kaikilla halliin sisälle menijöillä on min 72 tuntia vanha negatiivinen testi. Miten tämä ihan oikeasti menee? Käytännössä ei ole mahdollista kontrolloida pelaajia, heidän lähipiiriään tai katsojia, tai ylimalkaan ketään. Tämän vuoksi yleisötilaisuudet ovat epidemian kannalta hankalia. Koko pelikausi tulee olemaan kovin hankala.
 
Viestejä
6,977
Onko Hatsina ilmoittanut jotain viikonlopun karsintoihin liittyen? Jos siellä on suunnilleen koko kaupunki viittä vaille lockdownissa, niin ei kai ole mitenkään mahdollista, että jonkun salibandyjoukkueellisen annettaisiin tulla ainakaan PK-seudulle? Olkoonkin, että mukana on varmaan taas jotain maalivahti, kolme kenttäpelaajaa ja valmentaja.
 
Viestejä
27
Onko Hatsina ilmoittanut jotain viikonlopun karsintoihin liittyen? Jos siellä on suunnilleen koko kaupunki viittä vaille lockdownissa, niin ei kai ole mitenkään mahdollista, että jonkun salibandyjoukkueellisen annettaisiin tulla ainakaan PK-seudulle? Olkoonkin, että mukana on varmaan taas jotain maalivahti, kolme kenttäpelaajaa ja valmentaja.

Onhan tuo muutenkin hankalaa nyt, kun monelle joukkueelle on nämä juuri ne kauden tärkeimmät pelit niin jätetäänkö varmasti ne nuhanenät kotiin. Tai jos olet altistunut ja karanteenissa niin jäätkö varmasti kotiin?

Tämä siis kaikkia koskien, ei vain nyt tämänhetkistä tautipääkaupunkia ajatellen.

Ei tämä kausi välttämättä juuri karsintoja pidempi ole joten toivon vastuullisuutta kaikilta pelaajilta ja taustoilta. Ja jos koronasyistä pelaajia jää pois esim. yli 3 kappaletta, pitää liiton tehdä ottelun peruminen helpoksi, olkoonkin että karsinnat venyvät ja tulee hankalaa kaikille.

Vielä hankalampaa kuitenkin on jos tartunnat leviävät eri puolelle suomea lajin kautta ja eri joukkueisiin. Sitten hallitus kyllä lopettaa kaiken juniorien sarjatoiminnan - mainehaitoista puhumattakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
22
Onko Hatsina ilmoittanut jotain viikonlopun karsintoihin liittyen? Jos siellä on suunnilleen koko kaupunki viittä vaille lockdownissa, niin ei kai ole mitenkään mahdollista, että jonkun salibandyjoukkueellisen annettaisiin tulla ainakaan PK-seudulle? Olkoonkin, että mukana on varmaan taas jotain maalivahti, kolme kenttäpelaajaa ja valmentaja.
Kyllähän Espoon ja monien muiden pääkaupunkiseudun, Turun tartunnoissa ollaan ihan eri mitoissa kuin Mikkelissä. Artoa taitaa jännittää miten Oilersille Hatsinaa vastaan käy :eek:
 
Viestejä
399
Kyllähän Espoon ja monien muiden pääkaupunkiseudun, Turun tartunnoissa ollaan ihan eri mitoissa kuin Mikkelissä. Artoa taitaa jännittää miten Oilersille Hatsinaa vastaan käy :eek:
Oilers kyllä taitaa mennä jatkoon mutta on mielenkiintoista kuka se toinen on...
 
Viestejä
6,977
Kyllähän Espoon ja monien muiden pääkaupunkiseudun, Turun tartunnoissa ollaan ihan eri mitoissa kuin Mikkelissä. Artoa taitaa jännittää miten Oilersille Hatsinaa vastaan käy :eek:

Enpä muista näistä paikoista kuulleeni tässä ihan hetkeen sellaisia "tartuntoja ollaan käyty levittämässä käytännössä kaupungin jokaisessa ravintolassa"-uutisia.

Joka tapauksessa Mikkelissä tilanne on sellainen, että Super Cup siirrettiin sieltä jo pois, niin kyllä sekin jotain kertoo.
 
Viestejä
22
Enpä muista näistä paikoista kuulleeni tässä ihan hetkeen sellaisia "tartuntoja ollaan käyty levittämässä käytännössä kaupungin jokaisessa ravintolassa"-uutisia.

Joka tapauksessa Mikkelissä tilanne on sellainen, että Super Cup siirrettiin sieltä jo pois, niin kyllä sekin jotain kertoo.
Vaikka suurempi riski pelaajilla taitaa olla, että karsinnat pelataan Espoossa. HS:n tämän päivän uutisten mukaan altistuneita siellä yli 400. Toivotaan, että kaikki joukkueet pysyvät terveinä.
 
Viestejä
157
Vaikka suurempi riski pelaajilla taitaa olla, että karsinnat pelataan Espoossa. HS:n tämän päivän uutisten mukaan altistuneita siellä yli 400. Toivotaan, että kaikki joukkueet pysyvät terveinä.
Katsoppa asiaa suhteellisesti pk-seudulla yli miljoona asukasta, Mikkelissä 50 000. Jos Mikkelissä kaupungin keskustassa on ollut suuri määrä altistuneita ja jo lähes kokonainen jääkiekkojoukkue sairastunut niin onko todennäköisempää, että joku Mikkelissä saa taudin vai Espoossa?
 
Viestejä
22
Katsoppa asiaa suhteellisesti pk-seudulla yli miljoona asukasta, Mikkelissä 50 000. Jos Mikkelissä kaupungin keskustassa on ollut suuri määrä altistuneita ja jo lähes kokonainen jääkiekkojoukkue sairastunut niin onko todennäköisempää, että joku Mikkelissä saa taudin vai Espoossa?
No tässähän taas mentiin lillukan varsiin :cool:
 
Viestejä
44
Kieltämättä turnausmuotoinen karsinta sopii huonosti tähän korona-aikaan. Tuodaan kuusi joukkuetta taustoineen ja kannattajineen eri puolelta Suomea samaan tapahtumaan ja tämä kertaa neljä. Yhdellä mistä päin Suomea tahansa tulleella pelaajalla jos on tartunta, niin altistuneita on kuusi juokkueellista ympäri Suomen.
Huomattavasti pienemmällä riskillä olisi päästy jos olisi karsinnat hoidettu yksittäisinä peleinä lyhyenä sarjana.
Toivottavasti tosiaan pienissäkin oireissa olevat tai altistuneet ovat vastuullisia ja jäävät kotiin, mutta tuskin jäävät kun koko kausi on siitä kiinni ja riski voi tuntua pieneltä.
 
Viestejä
49
Kävin Urpolassa vko sitten kaupoilla...normi meininki näytti olevan.
Ainakin Honka hallissa pari viikkoo sitten oli taustajoukoilla väljää..liikkua ja kannustaa...omia ja vastustajan joukkueita hyvässä hengessä.
Joku rummunpieksäjä jäi mieleen ..joka ei ollut ainakaan tunnelmaa luomassa..
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös