Voisi kuvitella, että F -liigassa kuuluukin pelata muuta ottelu enemmän kuin divarissa. Mielestäni näiden kahden sarjan ero on todella suuri. Puuhastelua on F-liigakin jos pelimäärät pitää tiputtaa divarin tasolle.
Aika suoraviivainen päätelmä tuosta twiitistä, että kaikki kotiottelut olisivat tappiollisia. Itse ymmärsin, että pienempi määrä olisi toimivampi eli niitä tappiollisia ottelutapahtumia olisi vähempi tai niistä olisi helpompi tehdä voitollisia.Luontainen päätelmä siitä, että mikäli sarjan kovimman katsojaka:n omaava joukkue ei ottelutapahtumistaan saa voitollisia (kun Lötjösen mukaan sarjassa noin 5kpl joukkueita on, joille kotimatsit tuovat voittoa), on heidän pakko operoida ilmaislipuilla. Vaihtoehtoisesti Spevellä on kotiotteluissaan aivan käsittämättömän kovat kulut.
Joka tapauksessa erittäin heikkoa toimintaa, mikäli 700 katsojan keskiarvolla kotiottelu ei tuota sählyssä mitään viivan alle.
Miten junioreiden/seuran jäsenten liput näissä toimii? Joskus muistan kuulleeni että playoffeissa on eri systeemi niiden suhteen kuin runkosarjassa, mutta tässä siis nimenomaan kysyn, en väitä mitään.Aika suoraviivainen päätelmä tuosta twiitistä, että kaikki kotiottelut olisivat tappiollisia. Itse ymmärsin, että pienempi määrä olisi toimivampi eli niitä tappiollisia ottelutapahtumia olisi vähempi tai niistä olisi helpompi tehdä voitollisia.
Varsinaiset ilmaisliput, muutamiin otteluihin jaettavia koululaislippuja lukuunottamatta, taitavat olla harvinaisia. Eikös ne yhteistyökumppaneiden nimissä jaettavat vapaaliputkin kuitata kuitenkin kassaan kumppanuussopimuksen kautta?
Aivan oma keskustelunaiheensa on sitten ottelutapahtuman kulut. Paljonko kaupunki veloittaa esim. kotihallina käytettävän urheilusalin käytöstä jne.?
Samanlaista positiivista "puuhastelua" kun Ruotsissa. Eiköhän ne laatumittarit pitäs kuitenkin olla jossain muualla kuin ottelumäärissä.Voisi kuvitella, että F -liigassa kuuluukin pelata muuta ottelu enemmän kuin divarissa. Mielestäni näiden kahden sarjan ero on todella suuri. Puuhastelua on F-liigakin jos pelimäärät pitää tiputtaa divarin tasolle.
Tai sitten ylempi ja alempi loppusarja yksinkertaisena. Alemmasta kaksi parasta playoffeihin ja kaksi huonointa karsintoihin.Koska ensi kaudelle 22 peliä on liian vähän, niin voihan sitä pelata esim. 6 merkityksellistä lisäpeliä vaikka siten, että tän kauden 1-4 pelaavat sisäisen kaksinkertaisen sarjan. Samoin sijat 5-8 ja 9-12. Saadaan lisää tasaisia pelejä ja sarjataulukko näyttää ulospäin (sille kuplan ulkopuoliselle porukalle kuten yhteistyökumppanit) huomattavasti tasaisemmalle.
Ja kun osa on kuitenkin sitä mieltä, että sijalla 8 oleva olisi kilpailullisesti heikommassa asemassa kun 9. niin pelataan sit vaikka säälipleijarit, ettei pääse käymään oikeusmurhaa sarjan kiinnostavuuden kustannuksella.
Miksi? Ei se Veikkausliigassakaan tunnu olevan mikään ongelma. Kyllä ihmiset ymmärtävät playoffienkin systeemin, miksei sitten loppusarjoja?Sekin toimisi. Kunhan menisi tämän kauden sijoitusten perusteella, ettei tarvi hämmentää ihmisiä sarjataulukon (ja otteluohjelman) vaihtumisella kesken kauden.
Pieni katsaus joukkueiden pääsylippuhinnoitteluun yksittäisessä runkosarjan ottelussa.Miten junioreiden/seuran jäsenten liput näissä toimii? Joskus muistan kuulleeni että playoffeissa on eri systeemi niiden suhteen kuin runkosarjassa, mutta tässä siis nimenomaan kysyn, en väitä mitään.
Ei fliigan tarkoitus voi olla mahdollisimman tasaisen sarjan ylläpitäminen..Lisää kaasua vaan, kyllä ne häntäpään seurat laittavat taloutensa kuntoon sitten kun kiinnostaa tarpeeksi. (Jätän nyt tarkoituksella määrittämättä, että ketä.)
Voisiko olla, että yhteistyökumppaneilta saadaan sunnilleen vakiosumma kaudessa pelimäärästä riippumatta. Vaikka kotiotteluista jääkin varmaan plussaa viivan alle, niin myös rahanmenoa tulee lisääntyvien vieraspelien myötä.Luontainen päätelmä siitä, että mikäli sarjan kovimman katsojaka:n omaava joukkue ei ottelutapahtumistaan saa voitollisia (kun Lötjösen mukaan sarjassa noin 5kpl joukkueita on, joille kotimatsit tuovat voittoa), on heidän pakko operoida ilmaislipuilla. Vaihtoehtoisesti Spevellä on kotiotteluissaan aivan käsittämättömän kovat kulut.
Joka tapauksessa erittäin heikkoa toimintaa, mikäli 700 katsojan keskiarvolla kotiottelu ei tuota sählyssä mitään viivan alle.