Pääkallo.fi

F-liigan draft 17.5.2023

Viestejä
792
CA eikös nyt kuitenkin ole herrasmiessopimus, että seurat eivät tee sopimuksia muihin seuroihin draftattujen pelaajien kanssa?
 
Viestejä
634
Ihan varmasti voi pelaaja tehdä sopimuksen ihan sinne seuraan minne huvittaa ja jos joku urpo Alakiventien tai jonkun liigaseuran lämpimässä officessa jotain muuta luulee niin erehtyy pahasti.

Tokihan aina voi väittää että pelaajat ovat amatööripuuhastelijoita, joihin päde EU:n perusperiaate työvoiman vapaasta liikkuvuudesta. Itse en lähtisi kokeilemaan tätä, mutta eiköhän jostain löydy joku tätäkin haastamaan.
Tottakai voi.
Tuon draftin osalta seurat on yhdessä vaan tehneet sopimuksen siitä, mitä he korvaavat asiasta toisilleen. Ja Fliiga on vastaavasti luvannut pienen kannustepalkkion siitä, että seurat kunnioittaa sitä ja tekee sopimuksen draftaamansa pelaajan kanssa - se maksetaan varanneelle seuralle kymmenen seurassa pelatun liigapelin jälkeen.
Mutta kyllä kaikki osapuolet tietää, ettei se ketään velvoita. Se on sellainen kannustushenkinen juttu enemmänkin.
 
Viestejä
192
Eli käytännössä koko Draft on vain suurta teatteria, jolla haetaan näkyvyyttä lajille. Mikään varaus ei sido sen enempää seuraa kuin pelaajaakaan tekemään sopimusta. Rahalla kun voi purkaa voimassaolevan sopimuksenkin niin miksi ei sitten varausta.
Melko varmasti minkä tahansa sopimuksen voi purkaa rahalla. Kyse vain siitä paljonko sitä tarvitaan.
 
Viestejä
1,219
CA eikös nyt kuitenkin ole herrasmiessopimus, että seurat eivät tee sopimuksia muihin seuroihin draftattujen pelaajien kanssa?
Jos tuollainen herrasmiessopimus olisi olemassa niin mitenköhän tuon juridinen puoli olisi?
Kuulostaa äkkiseltään tyyliin ’kartellilta’ tai vastaavalta jolla rajoitetaan asioita…
 
Viestejä
8,041
Tuo pelaajien kontaktointi herätti mielenkiintoa. Mitenköhän vaikkapa Oilers on ilmoittanut Formanille ja millainen reaktio sieltä on tullut? Onhan se tietysti aina kunnianosoitus pelaajalle tulla varatuksi, mutta pidän varmana, että valtaosa pelaajista ei tiennyt joko draftista mitään tai ainakaan, että mitä varatuksi tuleminen tässä tapauksessa (verrattuna vaikka NHL-varaukseen) tarkoittaa.

Mutta kuten aiemminkin tässä ketjussa totesin, minusta Oilers varasi hyvin. Näkyvyyttä isoilla nimillä ja kuitenkin yhden varman (ts. ei tarvitse arpoa tuleeko Oilersiin) tapauksen.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
24.4 18.30
3.054.901.81
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös