Pääkallo.fi

F-liigan naisten sarjan kauden 2022-23 huhut ja sopimukset

Viestejä
538
Jenina Hämäläinen siirtyy SB-Prosta Tepsiin. Jeninan myötä Tepsillä on 26 kenttäpelaajaa joukkueessa. Mielepiteitä - onko tuossa oikeasti enää järkeä? Ymmärrän toki sen, että tekee hyvää etenkin joukkueen kassalle, mutta voihan siinä osalle pelaajista hieman pettymys jossain kohtaa puskea. :D

Aada Heikkinen siirtyy puolestaan Pessistä ÅIF:iin. Pessilläkin tulee lopulta olemaan aika iso vaihtuvuus, sillä Heikkisen lisäksi joukkueen jättävät ainakin Milja Saarikoski (välivuosi), Jasmin Saario (välivuosi), Olivia Kortelainen (lopettaa pääsarjatasolla), Emmi Pölönen (Kais Mora), Taimi Mikkola (?) sekä ilmeisesti myös Alisa Kettunen (?). Toki tulijapuoli on rautainen, kun maajoukkuepelaajat Laura Manninen ja Daniela Westerlund vahvistavat joukkuetta.

--

Tässä kohtaa on hyvä tehdä myös pieni katsaus siirtokevääseen. Vaikuttaa tällä hetkellä siltä, että siinä missä TPS ja PSS ovat pröystäilleet siirtomarkkinoilla, ovat muut joutuneet keräilemään joukkuetta kokoon sieltä mistä ovat saaneet.

SB-Pro on käynyt tyhjentelemässä verkkojaan pääkaupunkiseudulta, ja on rokottanut etenkin B-lohkossa pelaavan Helsinki Unitedin terävintä kärkeä; Henriikka Keinänen (HU), Emmi Mörsky (HU), Jasmin Paloniemi (HU), Jenni Rautanen (ErVi) sekä Jenni Santaluoto (Steelers). Lisäksi Pro on julkaissut sopimuksen tsekkiläisen Lenka Novotnan kanssa.

Kooveen tilannetta onkin jo tuossa aiemmin ruodittu tarkemmin. Alkuviikosta seura julkisti latvialaisen Simona Grapenan sopimuksen - kyseessä on ehkäpä ensimmäinen Kooveen julkistama pelaaja, jolle voi asettaa odotuksia F-liigan A-lohkossa. Näitä lisää joko kotimaasta tai ulkomailta, niin Kooveella voi olla jotain palaa ainakin jossain otteluissa.

Naapuriseura Classic oli iso hyötyjä Kooveen kevään sekoiluista. Classic naarasi Kooveen ykkösketjusta Veera Vileniuksen, Elli Kylmäluoman sekä Sofia Sinkon. Kenttäpelaajista uutena mukaan on liittynyt Sofia Lahti (Blue Fox). Ykkösmaalivahdiksi löytyi puolestaan Juulia Kataja Steelersistä, ja häntä kirittämään Noora Laakso Kooveesta.

Suurin puhein ja toivein perustettu "salibandyn Real Madrid" eli EräViikingit näyttäisi ottavan jälleen askeleen tai pari taakse kokoonpanonsa suhteen. Joukkueesta poistui peräti 12 pelaajaa, ml. ehdottomiin kärkipelaajiin kuuluneet Mittentag, Westerlund ja Loisa. Ainakaan toistaiseksi heidän saappaisiinsa ei ole löytynyt korvaajia. Täytettä sen sijaan löytyi mm. farmiseura Northern Starsista, josta ErViin on siirtynyt ketjullinen junnuja.

FBC Loiston rooli sympaattisena kasvattajaseurana ja liigapelaajien jalostajana saa jälleen jatkoa; kärkipelaajat karkasivat jälleen muualle, ja tilalle on tulossa lähinnä uusia nuoria kasvaamaan uusiksi liigapelaajaksi. Loisto näyttäytyy edelleen kuitenkin nuorille pelaajille houkuttelevana brändinä, joten siltä osin Loistolla lienee suht helppo hankkia kokoonpanoonsa täytettä. Syystä tai toisesta "valmiita liigapelaajia" Loiston suuntaan ei juurikaan kuitenkaan tunnu liikkuvan. Joukkue on viettänyt toistaiseksi hiljaiseloa, joten virallisia ilmoituksia uusista pelaajista ei ole toistaiseksi. Siirtolistalta löytyy kuitenkin Ida Wibergin (TPS) nimi.

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä mainitaan vielä Rankat Ankat. Joukkue uutisoi maaliskuussa näyttävästi Niemelöiden (Flavia, Hanna, Emmi) paluun sekä Annique Meyerin sopimuksen. Tämän jälkeen viestintä pelaajiston osalta on hiljentynyt. Monenlaisia käänteitä on viime vuosina Oulussa nähty, ja päävalmentaja Seppo Pulkkisenkin keväinen kommentti "toivon, että nykyisestä joukkueesta mahdollisimman moni jatkaa" viittasi vahvasti siihen, ettei ainakaan tuolloin ollut vielä palaset kasassa. Nähtäväksi siis jää, millaista nippua Oulussa tällä hetkellä viritellään.
 
Viestejä
65
Veera Kauppi kertoo Ilkka-Pohjalaisessa: ”Jos aika on oikea ja Suomessa on sellaiset olosuhteet, joissa kehittyminen on mahdollista, niin ehdottomasti palaisin Suomeen. Siinä tapauksessa kyllä Koovee olisi se yksi ainoa ja oikea seuravalinta.”

Koovee joutuu aika paljon parantamaan toimintaansa, jotta Kaupeilla on mukava palata seuraan, jos vielä joskus Suomessa pelaavat.
 
Viestejä
42
Blue Fox julkaissut taas pari sopimusta. Tällä kertaa Sofia Holm ja Mette Weckstén jotka jatkaavat joukkueessa. Holm oli viime kaudella joukkueen toiseksi paras pisteentekijä. Weckstén on sen sijaan joukkueen kokenein liigakentillä, 88:lla runkosarjaottelulla.

 
Viestejä
538
Klassiselta siirtolistalta poimittuja varmistuneita siirtoja.
KEINÄNEN HENRIIKKA, HELSINKI UNITED -> SB-PRO
Muutama lisäsiirto siirtolistalta poimittuna;
PALONIEMI JASMIN, HELSINKI UNITED => SB-PRO

Ei näytä menneen Keinäsen ja Paloniemen siirtyminen Helsinki Unitedista SB-Prohon mitä ilmeisemmin sulassa sovussa, sillä sen verran vilkasta on näiden pelaajien siirtyminen tämän kesän aikana ollut.

Edellä mainittujen kesäkuun alussa tehtyjen siirtojen lisäksi listalta löytyy myös seuraavat siirrot:
446.KEINÄNEN HENRIIKKASC HELSINKI UNITEDSB-PRO NURMIJÄRVI10.07.2022
447.KEINÄNEN HENRIIKKASB-PRO NURMIJÄRVISC HELSINKI UNITED20.06.2022
995.PALONIEMI JASMINSB-PRO NURMIJÄRVISC HELSINKI UNITED20.06.2022

Huhujen mukaan molemmilla pelaajilla olisi ollut jonkinlainen sopimus Helsinkin Unitedin kanssa myös ensi kaudesta, mutta kumpikaan ei ole ollut halukas jatkamaan joukkueessa. Ko. pelaajille on avautunut mahdollisuus pelata ja haastaa itseään A-lohkossa pelaavassa Prossa, joten olisi voinut kuvitella, että HU:ssakin olisi pelaajille toivotettu tsemppiä noihin karkeloihin, sen sijaan että siirtyminen on pyritty väkisin estämään.

Mitä ilmeisemmin Keinäsen osalta asia on saatu sovittua, koska edustusoikeus Prossa alkaa siirtolistan mukaan 10.7. Sen sijaan Paloniemi on kirjattu takaisin Helsinki Unitediin. Huhujen mukaan pelaajalla itsellään ei ole mitään aikomusta pelata HU:ssa, joten aika näyttää nähdäänkö hänet Prossa vai pelaako missään.

HU:n toimintaa on arvosteltu eri yhteyksissä pitkin mennyttä kautta, joten eihän nämäkään siirtokiistat sinällään yllätä. Mitä ilmeisemmin lähtevien jonossa olisi myös muitakin pelaajia, joten siltä osin ymmärrän seuran väkinäisen yrityksen pitää pelaajistaan kiinni. Oleellisempaa olisi kuitenkin varmaan miettiä ja vaikuttaa niihin asioihin, miksi pelaajat haluavat joukkueesta pois. Harkkapelien tuloksia (pelkkää tappiota) kun katsoo, niin varsin haasteelliselle vaikuttaa HU:n tilanne tällä hetkellä.
 
Viestejä
9
Mielenkiintoista että jälleen tämä sama nimimerkki latelee ihan omasta päästä keksittyjä huhuja. Molempien pelaajien kanssa keskustelleena, niin kummallakaan ei mitää negatiivista sanottavaa Unitedista ja sopparihommat yms menneet iha rauhassa.

Harjoituspeleistä puheen olleen HU kylläkin voitti ensimmäisen erviä vastaan Viikissä (pelin olin katsomassa). Muutoin tappiot kahta NLA jengiä vastaan ja kerran Åif:iä. "Huolestuttavaa" että nlb joukkue häviää NLA joukkueelle.

Sääli että jollain epäonnistuneella pelurilla on nyt mennyt vati nurin seuran kanssa. Mites muuten ne Milla Koskenniemen "siirtyminen" jokereihin.. siellä numero 7 näyttää valkoisissa pelaavan myöskin tyytyväisenä. Sääli että trollit pääsee listautumaan näihin foorumeihin..
 
Viestejä
538
Mielenkiintoista että jälleen tämä sama nimimerkki latelee ihan omasta päästä keksittyjä huhuja.

Joudun tuottamaan pettymyksen, sillä valitettavasti nämä eivät ole omasta päästä keksittyjä huhuja. 😕

Sääli että trollit pääsee listautumaan näihin foorumeihin..

Trolli = tahallinen ärsyttäminen tai häiriköinti Internet-keskusteluissa.

Jos trollausta on se, että mainitsee sellaisia huhuja mitä on kulissien takaa kuullut eri yhteyksissä, niin ostan syytöksesi. Tällöin esimerkiksi Pääkallon Huhumaan ja LoistoCastin siirtohuhut voinee laskea trollaukseksi myös?

Joka tapauksessa hienoa, että keskusteluun on liittynyt jälleen yksi uusi henkilö mukaan. Tai ainakin nimimerkki. Ei täällä liikaa ole keskustelijoita ja keskustelua ollut.
 
Viestejä
55
Toivokaamme kaikille rauhaisaa kauteen valmistautumista tietenkin!! Mutta, edellisistä viesteistä, kyllä on paljon kuulunut että HU sopimusasiat on kaikkea muuta kuin 'menneet iha rauhassa'. Tossa kohtaa epäilen kovasti Wapalapan viestin sanomaa.
 
Viestejä
9
Toivokaamme kaikille rauhaisaa kauteen valmistautumista tietenkin!! Mutta, edellisistä viesteistä, kyllä on paljon kuulunut että HU sopimusasiat on kaikkea muuta kuin 'menneet iha rauhassa'. Tossa kohtaa epäilen kovasti Wapalapan viestin sanomaa.
[/QUOTE]

Mielenkiintoisia vastauksia jälleen. Kuten aiemmin sanoin niin yllämainittujen pelaajien kanssa itse henkilökohtaisesti keskustelleena. En oikein ymmärrä mistä tää teidän vastakkainasettelu johtuu. Hyvä että yksi seura aiheuttaa tunnetta ja puhetta, mutta epäreilua vaan mimmei kohtaan että perättömiä höpinöitä pyörii täälläkin, vaikka keskustelijoita ei ole nii näitä foorumeita kuitenkin luetaan suht reippaasti
 
Viestejä
538
Mielenkiintoisia vastauksia jälleen. Kuten aiemmin sanoin niin yllämainittujen pelaajien kanssa itse henkilökohtaisesti keskustelleena. En oikein ymmärrä mistä tää teidän vastakkainasettelu johtuu. Hyvä että yksi seura aiheuttaa tunnetta ja puhetta, mutta epäreilua vaan mimmei kohtaan että perättömiä höpinöitä pyörii täälläkin, vaikka keskustelijoita ei ole nii näitä foorumeita kuitenkin luetaan suht reippaasti

Ei itselläni ole ainakaan tarve mihinkään vastakkainasetteluun sen enempää Helsinki Unitedin kuin vaikkapa Kooveenkaan suhteen. Tuon kuitenkin keskustelun osana sellaisia asioita (ja epäkohtiakin) esiin, joista olen kuullut. Molempien osalta asiat, joita olen tännekin jakanut, olen kuullut suoraan tai välikäden kautta pääsääntöisesti joukkueiden pelaajilta. Eikä ne rajoitu edes siihen, että yhdestä suunnasta tai yhdeltä henkilöltä niitä olisin kuullut, vaan kyllä ne ovat kiertäneet useampaakin kautta ainakin omiin korviin. Tältä osin kyse ei ole "perättömistä höpinöistä".

Vaikea myöskään kuvitella, että pelaajat näistä sen enempää mieltään pahoittaa - sen verran avoimesti tuntuvat asioista itse kertovan. :sneaky:
 
Viestejä
6
Tällä varmistetaan ettei junioritoiminta saa jatkossakaan tuulta purjeisiin.


KooVee nyt on tunettu juuri erikoisista "lupauksista" ja viimeiset 5vuotta vedetty pelkästään kotiinpäin.

Onhan toi rosteri irvikuva F-liiigalle ja joku täällä junnujen perään huuteli niin eikö se ole väärin kun kyvytön heitetään käytännössä bussin alle?

Mielenkiinnolla olen seurannut kuinka näiden KooVeen junnupelaajien käy. Siirtolistalta
en löytänyt yhtään junnuikäistä, KooVeen liigapeleissä mukana ollutta tyttöä (penkillä tai pelaamassa). Liekö tilanne tosiaan sellainen, että näiden 5-7(??) tytön kanssa on saatu asiat siihen malliin, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä? En usko. Halleilla paljon pyörineenä olen osan näistä tytöistä bongannut treenaamasta KooVeen naisten ja T21 porukan kanssa, kaikkia ei kaukalossa ole näkynyt... Muutaman olen bongannut toisissa porukoissa treenaamassa ja/ tai omatoimitreeneissä... Korviini on kulkeutunut, että muuan pelaaja jopa ottaa pakotetun välivuoden, eli aikoo treenata kokonaan omatoimisesti ja ilman varsinaista peliaikaa missään sarjassa, koko tulevan kauden, johtuen siitä miten seura on hoitanut tämän junnusopimusasian. Todella surullista, että tällä tavalla voidaan hoitaa asioita näikin suuressa seurassa (vai voiko vielä puhua suuresta seurasta, kun junnut näyttää nostavan kytkintä aika tiuhaan , niin tyttö kuin poika puolella?) Seuroilla on todella suuri vastuu kun tekevät alaikäisten pelaajien kanssa sopimuksia. Toivoisin, että tämä aiheena otettaisiin laajemmin tarkasteluun.
 
Viestejä
61
Oli Ellu kryptinen tai ei niin samanlaisia juttuja olen kuullut ja havainnut ko. seuran toiminnasta. Eikä kaikkien junnukäisten osalta todellakaan olla yhteisymmärryksessä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös