Pääkallo.fi

GRIPPIGATE! Sääntömuutos grippien käyttöön

Viestejä
28
Innebandymagazinetin mukaan IFF on kaikessa viisaudessaan tehnyt päätöksen että jatkossa mailan grippi pitää olla samalta valmistajalta kuin maila. Loppuu KH-gripit jne. Kuinkakohan paljon mailavalmistajat pulitti rahaa Pi Liljelundille ja kumppaneille. Sääntö astuu voimaan 1.7.2020 ja siinä on vuoden siirtymäaika jonka aikana pitäisi oppia toimimaan uuden sääntöjen mukaan ja 1.7.2021 se olis sit jo ihan jäähyn arvoista pelata Fatpipe mailalla ja Exelin gripillä. Järjetön sääntö. Mitä mieltä muut?

IBM:n alkuperäinen juttu asiasta: Innebandymagazinet.se - Innebandy, Floorball, Salibandy, Unihockey - Världens största sajt om innebandy

IBM haastatteli Liljelundia:
Innebandymagazinet.se - Innebandy, Floorball, Salibandy, Unihockey - Världens största sajt om innebandy

Sieltä IFF kokouksesta lisää, grippijuttu on viimeisenä:
IFF CB Meeting news 3/2019: Kuwait new IFF member - IFF Main Site
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Viestejä
6,977
Onneksi näin taattiin gripinvalmistajien elinkeino. Eiku.
 
Viestejä
6,977
Huono uudistus. Ei kukaan Oxdogilla pelaava halua pelata Oxdogin gripeillä 🤮

Sitten lopetetaan Oxdogilla pelaaminen. Kaikkien kannalta varmasti paras ratkaisu ja just sitä mitä IFF haki.
 
Viestejä
148

"The main reason behind the proposal is to secure the business for the manufacturers" - FloorballToday

Vastaus lukee linkissä. Jotain älyvapaata mutinaa toki jostain turvallisuudesta kehnoksi savuverhoksi, mutta lopulta kyse on siitä missä liiton päätökset tehdään. Johan sen edellinen peliaikakeskustelukin osoitti, ettei niitä tehdä liiton toimistolla laji edellä.

Joku voisi Liljelundilta nyhtää tiedon ketkä valmistajat tätä ovat ajaneet, niin pelaajat voisivat arvioida haluvatko tukea näitä valmistajia.
 
Viestejä
4
Tuleeko tähän samanlainen valvonta kuin lapojen kanssa, eli mitään ei tarkisteta jos vastustajajoukkue ei sitä erikseen pyydä? Siinä tapauksessa pärjätään pelaajien sanattomalla herrasmiessäännöllä kuten lapojen kanssa, eli yhdistelmämailoihin ei puututa ja hyvä niin.
 
Viestejä
6,977
Mikähän hemmetin järki tässäkin on 😂 Osalla valmistajista niin naurettavan huonoja grippejä..

Siis just se. Päätöksessä käytännössä sanotaan, että helpoin tapa saada gripit menemään kaupaksi on tehdä ne pakollisiksi. Ei kukaan ole niin idiootti, että panostaisi esim. tuotekehitykseen, vaan paras tapa on tietysti mennä vinkumaan asiasta IFF:lle.
 
Viestejä
28
Ei kukaan ole niin idiootti, että panostaisi esim. tuotekehitykseen, vaan paras tapa on tietysti mennä vinkumaan asiasta IFF:lle.
Noh noh, Exel ainakin panostanut tuotekehitykseen kun saivat tehtaalta värikartan ja näkivät värien juokossa KH-gripin. 😂 Siitä se sitten lähti...
 

Mahoney

Hyvä päätös :). Pitäähän liiton miesten saunakaljat jostain saada. Omaan toimintaan ei toki vaikuta tällä hetkellä, mutta enpä ainakaan exeliin palaa, koska sen gripit omaan makuun heikkoja.
 
Viestejä
18
Aika surullista... No tosiaan kun kaikki "suuret lajit" on täysin korruptoituneita ja läpimätiä, niin pitäähän sitä sählyn yrittää jotain jotta saadaan omat korruptiot kehiin. Mutta tälläisella puuhastelulla ei ole mitään etua lajin varustekehityksen kannalta. Käytännössä tarkoittaa sitä, että grippikehityksen voi lopettaa ja nostaa hintoja. Missä se etu tässä olikaan...?
Lapojen kanssa tämän vielä jotenkin ymmärrän, mutta en gripin.
Olisiko voinut olla vaikka niin että mailat menisi IFF hyväksyntäprosessin läpi *ilman* grippejä niin tästäkin "mukaongelmasta" olisi päästy helposti.
 
Viestejä
431
Käytetäänkö mailojen varsissa niin paljon tennis-tai sulkapallomailojen grippejä, että tämä on oikeasti valmistajille taloudellinen ongelma? Varsi + lapa säännön vielä ymmärrän. Päätöshän ei juurikaan vaikuta joukkueisiin joilla on varustesopimus ja sitä myöten jo nyt sakkopykälät, mikäli käytettään eri valmistajan tuotteita. Voisin kuvitella että grippi kuuluu mailasopimuksen diiliin. Enempi tämä haittaa alasarjojen pelaajia ja junnuja, jotka kaivavat poistokorista täydennystä varusteisiin. Tulee partahöyläeffekti: varsi ei maksa juuri mitään, mutta terät on kalliita eivätkä käy kuin tiettyyn malliin.

Entäs sitten, eikö valmistajat ja liitto ole huolissaan meidän köpöukkojen turvallisuudesta jos höntsävuoroilla pelataan tulevaisuudessakin yhteensopimattomilla ja hyväksymättömillä gripeillä? Pitäisikö tuotakin valvoa? Varmaan seuraava ehdotus on että mailan on oltava yhtä kappaletta. Jos lapa, grippi tai varsi pettää, niin osta uusi maila.
 
Viestejä
197
Jos asia on noin kuin otsikossa lukee että maila ja grippi pitää olla samaa merkkiä niin kuulostaa jo kartellitouhulta! Toivottavasti kentältä löytyy pelisilmää sen verran että asiaa ei tulla koskaan valvomaan! Juttua ei jaksa edes lukea kun pelkkä ajatus on jo niin uskomaton. Vai onko tuohon olemassa yhtään järkevää perustelua?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös