Pääkallo.fi

Huhumaa: Miesten Salibandyliigan siirtohuhut ja vahvistetut siirrot kaudelle 2019-20

Viestejä
8,025
Itse näkisin, että maajoukkuestatuksella jotain merkitystä on, sillä Suomen parhaat sinne kuitenkin otetaan pelaamaan. Toki ei joka maajoukkuetapahtumassa ole se kaikkein kovin joukkue mukana, jos halutaan kokeilla uusia pelaajia/tulevaisuuden lupauksia. Kuitenkaan sinne ei ihan pystymetsästä oteta kaikista Salibandyliigan seuroista pelaajia mukaan. Se voittaisiko monet Salibandyliigan seurat maajoukkueita top 4 maitten ulkopuolelta ei mielestäni heikennä Suomen maajoukkuestatusta millään tavalla.

Kyllä sinne on raahattu aika paljon sellaisia pelaajia, joilla ei ole pienintäkään toivoa päästä pelaamaan tosipelejä (siis MM-finaalia tai MM-välierää).
 
Viestejä
419
Kyllä sinne on raahattu aika paljon sellaisia pelaajia, joilla ei ole pienintäkään toivoa päästä pelaamaan tosipelejä (siis MM-finaalia tai MM-välierää).

No tämä nyt on taas ihan käsitteistä jauhamista. A-maajoukkuetasoisella pelaajalla tarkoitan itse sanotaanko vaikka kaikista suomalaisista puolustajista parhaiden n. 10 sisälle mahtuvaa (esim. Matias Veikkola) ja hyökkääjistä vaikka parhaiden 15 sisälle mahtuvaa (esim. Rasmus Kainulainen). Eiköhän pari uutta tämän tasoista pelaajaa lähtökohtaisesti paranna Oilersin tasoa paljonkin, jos nyt eivät täysin joukkuehenkeä tms pilaa tullessaan.

Jos oikein yritän tulkita kirjoituksiasi, niin siinä sinulla sinänsä voi ollakin pointtia, että onko toimivampaa yrittää rakentaa menestyvää joukkuetta omiin junnuihin pohjautuen vai muualta ostettuihin pohjautuen. Itse sanoisin, että sopiva keskitie olisi tässä paras ratkaisu. Pelkästään Oilersin omilla kasvateilla (tai pitkään seurassa pelanneilla) joukkue rakentamalla tuskin oltaisi top4-joukkue, mikä varmasti on Tapiolassa tavoite. Fakta kuitenkin on, että Oilersin junnuissa ei ole viime vuosina ollut juurikaan mitään supertalentteja, joille liigapaikka olisi ollut itsestäänselvyys. Oikeastaan mieleen tulee korkeintaan vain Jani Rauhala, joka edustuksen pelaavien pakkien joukkoon itsensä nostikin melkein suoraan B-junnuista.

Rintalalle, Remekselle, Lindroosille ja kumppaneille Tiikerit on varmasti just sopiva joukkue yrittää rakentaa liigauraa. Laiti ja Manninen hieman em. pelaajia nuorempina ja tämänhetkisinä nuorten majupelaajina olisivat toki menetyksiä. Sipilää puolestaan voi hyvinkin kiinnostaa isompi peliaika kuin Oilersissa on ollut ja olisi tarjolla Kaltiaisen takana.
 
Viestejä
712
Nämä Arton jutut mielenkiintoisia toisessa ketjussa piti Mika Kohosen viime kauden suoritusta kovana viikko sitten. Nyt tämän tason pelaaja ei olekaan hyvä kun ei mahdu pelaamaan MM-kisojen huippupelejä. Näin tulkitsen tämän. Välillä minua arvostelee ja nyt itse näinkin aktiivinen keskustelija. Enkä sano tätä pahalla vaan positiivista. Ehkä minua ei enää tarvita täällä. Arto vetää hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

Mahoney

Veikkola on todella kovan luokan pelaaja, toisin kuin Törmäilijä-Manninen. Okei, on nuori kaveri, mutta en näe häntä edes liigatasoisena pelaajana vielä, puhumattakaan mitali tähtäimessä olevasta liigajengistä.
Veikkola on kova! Ja ihmettelen jos ei majuun mahdu. Yvllä erinomainen, osaa mm laukoa viivasta yllättäviä vetoja.
 
Viestejä
8,025
Veikkola on todella kovan luokan pelaaja, toisin kuin Törmäilijä-Manninen. Okei, on nuori kaveri, mutta en näe häntä edes liigatasoisena pelaajana vielä, puhumattakaan mitali tähtäimessä olevasta liigajengistä.

Toivottavasti SPV pitää Veikkolan.
 
Viestejä
442
Kyllä varmasti olisi tarjottu näille nuorille herroille tonttia, jos siihen olisi oikeasti aihetta top-4 liigajengissä. Tps, Clasu ja peliveljet eivät marssita kentälle mitään turistijunnuja vaan esim. Helin ja Haukkala ovat paikkansa ansainneet. Oilersin junnut eivät samalla tavalla toki luottamusta saaneet, mutta kentällä ollessaan eivät juuri vakuuttaneet. Täytyy myös muistaa, että seurojen valmennukset ovat päivittäin tekemissä näiden nuorten kanssa ja tietävät varmasti mitä tekevät. Joten sinällään turha huudella, että tuolle ja tälle pojalle peliaikaa ja äkkiä!!! Kyllä ne omat junnut sinne edustukseen nousevat, kun taso on riittävä - ja tasonsa riittävyyttä pystyvät muuten näyttämään arkitekemisessä, ei siellä hatusta pelipaikkoja jaella.

Ymmärrän kyllä, että on seuran identiteetille tärkeää, että omista junnuista nousisi edustukseen pelaajia. Hienoja tarinoita jne. Mutta muistetaan se, että esim. Laiti, Manninen ja Sipilä voivat joskus tulevaisuudessa pelata Oilersissa JA ovat silti omia kasvatteja, kun junnuna ovat siellä pelanneet. Mutta pitää ymmärtää, jotta se olisi mahdollista, pitää ensin kehittyä sille liigatasolle - joskus se tapahtuu jossain muualla kuin omassa kasvattajaseurassa.
 
Viestejä
886
Ainakin nyt se, että NG03 ja NG A voittivat juuri mestaruuden ja kummassakin - mitä täältä on kuullut - on sellainen meininki, että kaikki mahdolliset pelaajat mahdollisimman äkkiä ulos seurasta.
Minun ymmärrykseni mukaan NG03-joukkueessa pelanneet U16-majupelaajat ( Martin, Viitanen, Jokela, Hellsten ) pelaavat kyllä kaikki kaudella 2019-2020 Oilers NGB:ssä. Eli ihan terävin kärki jatkaa ainakin. Sen lisäksi useat muutkin runkopelaajat NG03-joukkueesta pelaavat niin ikään ensi kaudella Oilers NGB:ssä. Pitää ottaa huomioon, että Oilersissa on kivikova 02-ikäluokka, joten varmasti osa 03-ikäisistä hyvistäkin pelaajista joutuu hakemaan peliaikaa tai suurempaa roolia muualta.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
18.30
2.604.952.00
Näytä kaikki
>
Viestejä
498
Veikkola <> Nyman vaihtokauppa käy ilman muuta. Kososta en itsekään ottaisi niin kauan kuin Kaltiainen on rosterissa.
 
Viestejä
1,393
Mitä tulee maajoukkuestatukseen (siis nimenomaan suomalaisten ja ruotsalaisten pelaajien), niin olen tasan samaa mieltä kuin eilen: Ennenkuin pelaaja pelaa vähintään MM-välierissä, en pidä maajoukkuestatusta yhtään minkään arvoisena, koska Salibandyliigan seuroista useampi menisi heittämällä jatkoon puolivälieristä, jos siellä on vastassa joku nelikon Suomi-Ruotsi-Tshekki-Sveitsi ulkopuolelta.

Niin, eikai kyse olekaan siitä minkälaisia vastustajia vastaan on pelannut kun puhutaan maajoukkuestatuksesta. Kyse enemmän siitä että pelaaja on jollain tasolla että pääsee rinkiin mistä maajoukkuepelaajat ylipäätään valitaan. Ei näitä pelaajia kovin paljoa suomessa ole.
 
Viestejä
712
Minusta viikko sitten, kun tehtiin fiktiivinen joukkue parhaista Oilersin Kainulainen oli neloskentässä kuten Kailiala ja toinen Tps hopeajoukkueesta myös. Kivilehto ei mahtunut pakkeihin eikä Kosonen ykkösmaalivahdiksi. Joten ihmettelen Arton kommenttia. Koski oli keskustelun mukaan sen joukkueen heikoin.
 
Viestejä
1,016
Oilers julkaisee ensi viikolla vahvistuksia, luulisin että kyseessä ovat Rasmus Kainulainen ja Veikkola. Kaksi maalivahtia joukkueesta löytyy jo ilman Kososta.
 
Viestejä
442
Ohhoh Oilers julkisti joukkueensa ja listalta löytyy Laiti, Manninen ja Sipilä. Nyt voidaan siis myös unohtaa Kosonen Oilerssiin huhut.

Pojat nyt kisoissa niin heidän tilanteesta ei tule varmaan hetkeen updatea. Sopimukset löytyy toistaiseksi vielä kaikilta, mutta epätodennäköistä, että kukaan heistä Oilersissa jatkaa.

Ja vaikka Sipilä lähtee niin Kosonen ei Oilersiin mene.
 
Viestejä
498
Onni Piiparisen nimeä ei muuten löydy Oilersin listalta. Ilmeisesti siis harkitsee vielä jatkoa.
 
Viestejä
8,025
Tuo lista näyttää oikein hyvältä. Oilersista näköjään pelaaja kerrallaan käydään ulkomailla opiskelemassa.

Lähtisin kauteen just tuolla joukkueella.
 

Salibandyn pelikohteet

F-liiga M
1X2
1X2
Oilers - Classic
18.30
2.604.952.00
Näytä kaikki
>
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös